مسایل را خصوصی مطرح کنید

    دادستان کل کشور در مراسم تحلیف کارآموزان قضایی، با اشاره به اظهارات اخیر مسؤولان دولتی در خصوص شفاف‌سازی حساب‌های قوه قضاییه، گفت: چون حساب دولتی نیست دولت نمی‌تواند آن را حساب کشی کند.به گزارش مهر، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدجعفرمنتظری در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات اخیر ریاست جمهوری مبنی بر شفاف‌سازی حساب‌های […]

    دادستان کل کشور در مراسم تحلیف کارآموزان قضایی، با اشاره به اظهارات اخیر مسؤولان دولتی در خصوص شفاف‌سازی حساب‌های قوه قضاییه، گفت: چون حساب دولتی نیست دولت نمی‌تواند آن را حساب کشی کند.به گزارش مهر، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدجعفرمنتظری در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات اخیر ریاست جمهوری مبنی بر شفاف‌سازی حساب‌های قوه‌قضاییه گفت: اصل شفاف‌سازی حساب‌ها خوب است و بحثی در آن نیست. قوه‌قضاییه یک بودجه مصوب دارد و تمام مقررات قانونی برای آن برقرار می‌شود و دیوان محاسبات و ذی‌حساب‌ها هستند و از ریال اول تا آخر آن را بررسی می‌کنند.

وی افزود: بخش دوم وجوهی است که اخیراً روی آنها مانور داده می‌شود که آن هم با اذن مقام رهبری بوده است و صرف هزینه‌هایی شده است که متأسفانه قوه قضاییه اعتبارات لازم برای آنرا نداشته است.

منتظری اظهار داشت: این حساب‌ها کاملاً مشخص است و از زمان آیت‌ا…یزدی و در دوره آیت‌ا…شاهرودی و در زمان کنونی در دوره آیت‌ا…لاریجانی این حساب‌ها روشن است. تا جایی که بنده خبر دارم همه حساب‌ها براساس اسناد و مدارک موجود است.

وی افزود: چون حساب دولتی نیست دولت نمی‌تواند آن را حساب‌کشی کند ولی قوه قضاییه می‌تواند در برابر افکار عمومی پاسخگو باشد و از این امر هیچ ابایی ندارد.

دادستان کل کشور در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این‌که این حرف‌ها از زبان رییس‌جمهور خارج شده است، این درست است، گفت: انسان در مقام سخنرانی گاهی حر‌ف‌هایی می‌زند که توجهی به آثار و تبعات آن ندارد و امیدواریم این حرف‌ها که در این سطح زده می‌شود، رعایت شود تا جامعه در آسایش باشد و اگر هر کدام از مسؤولان ابهاماتی دارند، می‌توانند در جلسات خصوصی آن را مطرح کنند.

وی درباره معوقات بانکی گفت: کسانی که معوقات بانکی دارند و شرایط نامناسب اقتصادی دارند، به آنها، دولت و بانک مرکزی فرصت پرداخت معوقاتشان را می‌دهد اما کسانی که از پرداخت آن عدول می‌کنند با آنها باید برخورد می‌شود.

وی درباره وضعیت اعتصاب غذای آرش‌صادقی و این‌که آیا اعتصاب غذا دلیلی بر تغییر در ایجاد حکم می‌شود، گفت: دلیل بر این نیست هر کسی که اعتصاب غذا کند در حکمش تغییری ایجاد شود.

دادستان کل کشور گفت: قوه قضاییه امروز به‌شدت نیازمند قضات سالم، متدین و انقلابی است.

منتظری گفت: ما قضاتی را داریم که بعد از چند سال وارد وادی فساد شده‌اند. دو چیز شما را در مقام قضاوت مورد تهدید قرار می‌دهد یکی پول و دیگری مسایل جنسی؛ لذا شخصیت قاضی اقتضا می‌کند این محدودیت‌ها را بپذیرد.

وی با تأکید بر این‌که قضاوت شغل نیست، افزود: قوه قضاییه نیازمند قضات سالم و تربیت شده است. قوه قضاییه امروز به شدت نیازمند قضات سالم و متدین و انقلابی است.

دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: شما در مقام قضاوت زمانی می‌توانید موفق باشید که متناسب با شرایط روز دانش خود را پیش ببرید.

منتظری افزود: شما مثل صنعتگر نیستید که بخواهید پشت دستگاه بایستید و آچار در دست بگیرید و عیب و نقص را برطرف کنید یا مثل پزشک نیستید بلکه شما چون با بخش‌های مختلف ارتباط دارید باید خیلی پر باشید. شما باید عالم و آگاه به مسایل روز باشید.

منتظری ادامه داد: قضاوت از یکسو مسؤولیت خطیر و مهم و جایگاه رفیعی است که خداوند آن را اختصاص به انبیای خود داده است و از طرف دیگر آنقدر این مسؤولیت خطیر است که خداوند به حضرت داوود هشدار می‌دهد. امروز این عهد و پیمان را ببندید که از مسیر حق تا پایان کارتان جدا نشوید.

وی افزود: بحث هزار و یک هزار میلیارد تومان فرقی ندارد در این‌که انسان به ناحق برداشت کند. شما از جایگاهی برخوردارید و مسؤولیتی را انتخاب کردید که این مسؤولیت لوازمی دارد و از جمله لوازم این مسؤولیت محدودیت‌هاست. جایگاه قضاوت یعنی این‌که شما باید بپذیرید که باید در بخش‌های مختلف محدودیت دارید. در خیابان که می‌روید با هر کسی حرکت نکنید و لباس پوشیدنتان مشخص باشد. یکی از شاخص‌های قضاوت، شخصیت است.

دادستان کل کشور تصریح کرد: کسی که کمبود شخصیت داشته و در این منصب بنشیند به خودش خیانت کرده است. باید به این محدودیت‌ها ملتزم باشید.

وی یادآور شد: دادسرای انتظامی قضات یکی از قضات باسابقه قبل از انقلاب را در آن زمان از کار قضاوت منفصل کرد و پرونده‌‌اش هم موجود است و علت انفصال این بود که هندوانه خریده بود. به دلیل این‌که هندوانه سنگین بوده وی آن را روی دستش تا خانه برده که این موضوع را سریعاً گزارش دادند و بلافاصله دادسرای انتظامی قضات وی را محکوم کرد.

وی تأکید کرد: قاضی زمانی که خسته و گرسنه است حکم ندهد.

منتظری ادامه داد: بترسیم از جایی که یک روز باید حساب پس بدهیم. اگر قاضی خدایی نکرده جیبش باز باشد و بحث رشوه و پدیده‌هایی که امسال با آن روبه‌رو بودیم مطرح باشد، خطر است.

وی با اشاره به آیه‌ای از سوره ص گفت: انسان از این آیه این‌گونه استفاده می‌کند که جایگاه حکم یک صلاحیت و بستر مناسب را لازم دارد و صلاحیت حکم بین‌ا… این است که خلیفه‌ا… باشد و خلیفه‌ا… بودن ویژگی‌های خود را دارد. آیه ویژه‌ای است برای کسانی که قضاوت را به عنوان مسیر راه می‌بینند و وقتی خلیفه‌ا… شدی در مقام حق به قضاوت عمل کن.

دادستان کل کشور با طرح این سؤال که آنچه که حق نیست چیست، گفت: رابطه دوستی و خویشاوندی و سفارش و دشمنی و عداوت و بغض و… است و اگر قاضی در مقام قضاوت یکی از این جهات را داشت و اگر گرفتار هوا شد باید بداند که از مسیر الهی گمراه شده است و کسی که از مسیر الهی گمراه شود، این انسان گرفتار عذاب الهی می‌شود؛ زیرا این قاضی در مقام حکم فراموش کرد که یک روزی باید حساب پس دهد.

منتظری افزود: عزیزان شما قضاوت را تحت چه عنوان انتخاب کرده‌اید؟ آیا به عنوان شغل آن را انتخاب کردید که در این صورت باید بدانید که خسارت دارید. اگر کسی قضاوت را به عنوان شغل انتخاب کند باید از همین امروز جدا شود، جهنم را برای خود نخرید زیرا شغل نباید قضاوت باشد.

وی افزود: قضاوت به عنوان سمتی است که می‌توانید در این سمت احقاق حق کنید و اگر هدفتان این است خوش به حالتان چرا که هم اعتبار الهی و هم اعتبار اجتماعی دارد و هم این‌که انسان هر روز که به خانه برود در ذهن خود آن را مرور می‌کنید.

منتظری با اشاره به ضرورت رعایت آداب‌القضا گفت: بار‌ها اسلام تأکید کرده است که قاضی در حین خستگی، قضاوت نکند و آداب هر دو طرف دعوا را رعایت کند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های قضاوت، گفت: علی‌رغم تمامی کمبودهایی که قوه قضاییه در خصوص جذب قاضی دارد، افرادی که نفس ضعیفی دارند بهتر است از قضاوت انصراف دهند. امروز قوه قضاییه نیازمند قضات سالم است.

منتظری یادآور شد: قضات امروز از زندگی متوسط برخوردار هستند و توقع ما هم داشتن زندگی‌های ویژه نیست.

منتظری با تأکید بر ضرورت آگاهی داشتن قضات به مسایل روز، گفت: در بازدیدی که از مجتمع‌های قضایی خانواده داشتم، قاضی مربوطه گفت برای هر کدام از ۱۲ پرونده‌ای که در طول روز رسیدگی می‌کند، ۱۰ دقیقه زمان می‌گذارد، البته این مسأله را می‌توان با کمبود نیرو توجیه کرد.

دادستان کل کشور در ادامه با اشاره به اتاق فکر انگلیسی علیه نظام جمهوری اسلامی گفت که آنها قوه قضاییه را هدف قرار گرفته‌اند و به دنبال تضعیف و عدم استقلال قوه قضاییه و این استراتژی دشمن است.

 

وی افزود: قوه قضاییه سیبل دشمن قرار گرفته است و نشانه‌های زیادی برای این ماجرا وجود دارد و ما پشت پرده این استراتژی‌ها را می‌دانیم. گاهی کسانی که دلسوز قوه قضاییه هستند، سخنان دشمن را بار دیگر تکرار می‌کنند و آنچه دشمن می‌خواهد، همان تضعیف قوه قضاییه است، البته ما مدعی معصوم بودن دستگاه قضا نیستیم، اما معتقدیم که از سالم‌ترین‌ها هستیم.