بودجه سال ۹۶؛ سرنوشت ملتهب بازار مسکن و پیمانکاران انبوه‌ساز

بودجه سال ۹۶؛ سرنوشت ملتهب بازار مسکن و پیمانکاران انبوه‌ساز نمایندگان مردم در مجلس به بررسی سهم مسکن از بودجه ۹۶ پرداخته و پیش‌بینی‌های خود در خصوص آینده این بازار را ارایه کرده‌اند. به گزارش خانه ملت، نابسامانی بازار مسکن درچند سال اخیر تمرکز کارشناسان امر به بودجه و اعتبارات این بخش را بزرگ‌تر کرده […]

بودجه سال ۹۶؛ سرنوشت ملتهب بازار مسکن و پیمانکاران انبوه‌ساز

نمایندگان مردم در مجلس به بررسی سهم مسکن از بودجه ۹۶ پرداخته و پیش‌بینی‌های خود در خصوص آینده این بازار را ارایه کرده‌اند.

به گزارش خانه ملت، نابسامانی بازار مسکن درچند سال اخیر تمرکز کارشناسان امر به بودجه و اعتبارات این بخش را بزرگ‌تر کرده به گونه‌ای که در مقایسه‌ای اجمالی میان سهم مسکن در لایحه بودجه ۹۶ با بودجه سنواتی می‌توان به ناچیز بودن آن به عقیده برخی و انتقاد از عدم تحقق اعتبارات به عقیده برخی دیگر اذعان کرد.

درحالی که انتظار می‌رود دولت هر سال توجه بزرگ‌تری به بحث مسکن برای بهبود وضعیت داشته باشد؛ اما هر سال بودجه عمرانی کشور بزرگ‌تر آب می‌رود که نتیجه آن پایداری رکود و رشد مشکلات اقتصادی است، زیرا با بی‌توجهی دولت به بحث تأمین مسکن هر ساله یک میلیون انباشت نیاز در این حوزه خواهیم داشت.

بی‌برنامگی دولت در بحث مسکن از عمده انتقادات وارده به سیاست‌گذاری‌های صورت گرفته در این بخش است؛ زیرا دولت در خصوص آینده این بازار تنها به ارایه برخی اظهارنظرهای خلاف واقع می‌پردازد و برنامه مشخصی در این باره ندارد.

با نگاهی به لایحه بودجه ۹۶ کل کشور دیده می‌شود که سهم سازمان‌ها و شرکت‌های مرتبط با حوزه مسکن و ساختمان از کل بودجه جاری وزارت راه و شهرسازی ۸۱۴ میلیارد و ۲۲۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است که کم‌تر از ۱۰ درصد کل بودجه وزارتخانه را شامل می‌شود که این نشان از بی‌توجهی دولت به آینده بازار مسکن است؛ زیرا تمامی کارشناسان امر به ضرورت تزریق منابع به بازار مسکن برای بهبود این بازار اذعان دارند.

سهم مسکن از بودجه ۹۶ ناچیز است

محمدرضارضایی‌کوچی در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به سهم مسکن در بودجه سال ۹۶ کل کشور، گفت: با بودجه پیشنهادی دولت برای سال آتی امیدی برای بهبود وضعیت مسکن نیست.

نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که دولت باید با حمایت‌های کارآمد به باز شدن یخ بازار مسکن کمک کند، افزود: متأسفانه در شرایط کنونی و با سیاست‌های فعلی دولت، یخ بازار مسکن در سال آتی باز نشده و بهبودی دراین بازار شاهد نخواهیم بود.

این نماینده مردم در مجلس دهم با تأکید بر این‌که هنوز با وجود گذشت بیش از ۳ سال از عمر دولت تحولی در بازار مسکن رخ نداده است، تصریح کرد: عدم وجود برنامه مشخص در این حوزه و نداشتن سیاستی واحد از معضلاتی است که بازار مسکن را با مشکلات عدیده مواجه کرده است.

وی با انتقاد از سهم ناچیز مسکن از بودجه ۹۶ کل کشور، افزود: بودجه در نظر گرفته شده برای مسکن کم‌تر از ۱۰ درصد کل بودجه وزارت راه و شهرسازی را شامل شده و برای ایجاد تحول در این بازار کافی نیست.

این نماینده مردم درمجلس دهم، ادامه داد: در سال آتی با ادامه روند فعلی باید منتظر سخت تر شدن شرایط بازار مسکن باشیم.

رضایی کوچی با تأکید بر این‌که بهبود وضعیت بازار مسکن تأثیرمستقیم بر اقتصاد، اشتغال و سایر مؤلفه‌های این چنینی دارد، تصریح کرد: بی توجهی به این بازار و آینده آن ازسوی دولت در بودجه ۹۶ کل کشور جای تعجب دارد.

وی با بیان این‌که دولت باید در بحث مسکن ورود جدی‌تری داشته باشد، گفت: به‌طورحتم پیشنهادات کمیسیون عمران مجلس برای بهبود بازار مسکن از جمله ارایه تسهیلات ارزان قیمت در لایحه بودجه ۹۶ گنجانده خواهد شد.

مجلس در تلاش برای اصلاح اعتبارات مسکن در بودجه ۹۶

صدیف‌بدری با انتقاد از بی‌توجهی دولت به بخش مسکن در لایحه بودجه ۹۶، گفت: در صورتی که لایحه پیشنهادی دولت بدون هیچ گونه تغییری در بحث مسکن مصوب شود؛ به‌طورحتم بازار مسکن وضعیت بدتری در مقایسه با سال جاری تجربه خواهد کرد.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که کم‌ترین میزان اعتبارات در لایحه بودجه ۹۶ به صنعت ساختمان و بخش مسکن اختصاص داده شده است، افزود: برای ایجاد تحرک در بازار مسکن دولت باید توجه بزرگ‌تری به آن داشته باشد.

وی با تأکید بر این‌که کمیسیون عمران مجلس پیشنهادات بسیاری برای گنجاندن در لایحه بودجه ۹۶ دارد، تصریح کرد: مهم‌ترین پیشنهاد این کمیسیون در بحث مسکن در نظر گرفتن بودجه‌ای برای ارایه تسهیلات ارزان‌قیمت است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که بازار مسکن برای بهبود وضعیت خود نیازمند محرکی قوی است، گفت: در حال حاضر سیاست تسهیلات‌دهی بانک‌ها در حوزه مسکن با نرخ سودهای نجومی نتوانسته توفیقی در این بازار رقم بزند؛ از این رو بازنگری دراین سیاست گذاری ضروری است.

وی با تأکید بر این‌که پیش‌بینی منابع ازسوی دولت برای جبران مابه‌التفاوت سود بالای تسهیلات باید صورت بگیرد، افزود: دولت باید با برنامه‌ریزی مشخص و مدون و استفاده از تجربیات سال‌های قبل به ایجاد رونق در بازار مسکن و بازارهای موازی آن اقدام کند.

بدری ادامه داد: متأسفانه درنگاه اجمالی صورت گرفته به لایحه بودجه ۹۶، هیچ نقطه قوتی در بحث مسکن و آینده آن دیده نمی‌شود.

سهم مسکن از بودجه ۹۶ کم نیست

غلامرضا تاجگردون با بیان این‌که حجم اعتبارات لحاظ شده در لایحه بودجه ۹۶ در بحث عمرانی کم نیست، گفت: بودجه عمرانی کشور از ۵۷ هزار میلیارد به ۶۲ هزار میلیارد رشد داشته که این نشان از افزایش سهم مسکن نیز از بودجه دارد.

نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که ضریب تحقق بودجه ملاک آینده‌نگری در بخش‌های مختلف است، تصریح کرد: در صورتی که بودجه عمرانی کشور محقق شود به‌طور حتم رونق بازار مسکن نیز صورت خواهد گرفت.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تأکید بر این‌که اسناد و اوراق در نظر گرفته شده در بحث تأمین اعتبار مسکن احتمال تحقق اعتبارات این بخش را بزرگ‌تر می‌کند، افزود: در صورتی که اعتبارات بخش مسکن از بودجه ۹۶ تحقق یابد به‌طور حتم این بازار از رکود خارج خواهد شد.

رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بازار مسکن برای خروج از رکود باید رشدی طبیعی و آرام داشته باشد، زیرا هر تنشی در این بازار تبعات بدی به همراه دارد.

رقم پیشنهادی دولت برای مسکن رکود را بزرگ‌تر می‌کند

مجیدکیان‌پور با اشاره به سهم مسکن از لایحه بودجه ۹۶، گفت: با توجه به سهم ناچیز مسکن از بودجه پیشنهادی دولت رونق بازار مسکن در سال آتی با ادامه این رویه دور از ذهن است.

نماینده مردم درود و ازنا در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت افزایش سهم مسکن از اعتبارات سال آتی کشور، افزود: درصورت عدم تزریق اعتبارات به حوزه مسکن این بخش در سال آتی درگیر مشکلات عدیده‌ای شده و نمی‌تواند از رکود خارج شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که تزریق اعتبار به حوزه مسکن با ارایه تسهیلات ارزان قیمت لازمه خروج این بخش از رکود پایدار است، تصریح کرد: به‌طورحتم کمیسیون عمران مجلس نسبت به افزایش سهم مسکن از بودجه دولت برای سال آتی درکمیسیون تلفیق تلاش خواهد کرد.

وی با تأکید بر این‌که دولت باید برنامه مشخص با بودجه پایدار برای بخش مسکن در نظر بگیرد، گفت: تا زمانی که بی‌برنامگی در حوزه مسکن وجود دارد، نمی‌توان بهبود بازار مسکن را شاهد بود.

خروج مسکن از رکود می‌تواند بیش از ۲۵ درصد در اقتصاد ملی مؤثر باشد

سیداحسن علوی با بیان این‌که مسکن یکی از پیشران‌های اقتصادی است که می‌تواند تأثیرگذاری بسیاری بر شاخص‌های مختلف داشته باشد، گفت: در صورتی که اعتبارات در نظر گرفته شده در بودجه ۹۶ تحقق یابد بازار مسکن رشد محسوسی را تجربه خواهد کرد.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که دولت باید برنامه مشخصی در حوزه مسکن داشته باشد، افزود: دولت باید طرح جامع مسکن را هر چه سریع تر ارایه کند تا به این ترتیب خانه‌های ارزان قیمت برای ۵۰۰ هزار خانوار از اقشار ضعیف جامعه تأمین شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا در بحث مسکن ضروری است، تصریح کرد: کاهش نرخ حبابی مسکن از الزاماتی است که می‌تواند ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا را بزرگ‌تر کند.

اعتبار لحاظ شده در بودجه ۹۶ رکود بازار مسکن را جبران نمی‌کند

یوناتن بت کلیا با اشاره به رقم پیشنهادی دولت برای بخش مسکن در لایحه بودجه ۹۶، گفت: رقم درنظر گرفته شده برای این بخش بسیار ناچیز بوده و نمی‌تواند رونقی در این بازار ایجاد کند.

نماینده مردم آشوریان درمجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که دولت باید توجه بزرگ‌تری به بخش عمران و مسکن در تدوین بودجه داشته باشد، افزود: با بودجه پیشنهادی دولت برای سال آتی در بخش مسکن تحولی رخ نداده و وضعیت این بازار به مراتب از سال جاری بدتر خواهد شد.

وی با تأکید براین‌که درنظرگرفتن رقم بهتری از بودجه برای بخش عمران و مسکن تاکنون محقق نشده است، تصریح کرد: این‌که دولت با بودجه بزرگ‌تر برای بخش مسکن موافقت کند؛ تضمینی برای تخصیص آن اعتبار نبوده و نیست.

بت‌کلیا با بیان این‌که خروج مسکن از رکود نیازمند انجام اقدامات زنجیره‌وار و متمرکز از سوی دولت است، گفت: کمیسیون تلفیق باید برای افزایش سهم مسکن از بودجه سال آتی موارد مشخصی را مصوب کند.

سهم مسکن از بودجه ۹۶ در حد نیاز است

محمدمهدی افتخاری با اشاره به سهم مسکن از بودجه‌های سنواتی، گفت: سهم مسکن از بودجه ۹۶ نسبت به سال گذشته درحد نیاز بوده، اما بخش اعظمی از اعتبارات این بخش درسال جاری هنوز محقق نشده و این نگرانی برای سال آتی نیز وجود دارد.

نماینده مردم فومن و شفت درمجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که در حوزه مسکن سیاست‌گذاری‌ها بزرگ‌تر از مسایل اعتباری اهمیت دارند، افزود: این‌که دولت در بودجه سنواتی سهم مسکن را در حد نیاز ببیند؛ اما نتواند برنامه‌ریزی مشخصی در این حوزه و همچنین نحوه تخصیص اعتبارات داشته باشد جای نگرانی است.

افتخاری ادامه داد: متأسفانه بی‌برنامگی دولت در بحث مسکن در زمینه تسهیلات‌دهی نیز به چشم می‌خورد که این مشکلات عدیده‌ای را رقم زده است.

وی با بیان این‌که دولت باید به ارایه برنامه‌ای مشخص در حوزه تأمین مسکن اقدام کند، گفت: دولت قبل هرچند در خصوص ارایه طرح مسکن مهر بسیاری از الزامات را ندید؛ اما توانست برنامه مشخصی ارایه کند که این مهم از سوی دولت فعلی دیده نشده است.

 

عضوکمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: سهم مسکن از بودجه و ضریب تحقق آن باید افزایش یابد تا رونقی در این بازار صورت بگیرد.