فضای سبز یزد و توجه دولت

   یکی از پروژه‌های مهم یزد، کمربند سبزی است که از زمان آغاز اجرای آن تاکنون ۱۶ سال گذشته اما هنوز تکمیل نشده و هر سال بخشی از فضای سبز ایجاد شده نیز به دلیل بی‌آبی از بین می‌رود. به گزارش مهر، سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد در مورد زمان آغاز این پروژه […]

 

 یکی از پروژه‌های مهم یزد، کمربند سبزی است که از زمان آغاز اجرای آن تاکنون ۱۶ سال گذشته اما هنوز تکمیل نشده و هر سال بخشی از فضای سبز ایجاد شده نیز به دلیل بی‌آبی از بین می‌رود.

به گزارش مهر، سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد در مورد زمان آغاز این پروژه و اقداماتی که در این مدت انجام شده است، اظهار داشت: مطالعه کمربند سبز یزد از سال ۷۸ آغاز شد و سال ۸۰، اصل پروژه آغاز شد و ۴۰ هکتار فضای سبز نیز ایجاد شد.

وقفه چند ساله در ایجاد کمربند سبز

محمدرضا آخوندی عنوان کرد: ۴۰ هکتار فاز اول، طی دو تا ۳ سال ایجاد شد اما بعد از آن، وقفه‌ای در کار ایجاد شد و از سال ۸۷، دوباره کار اجرای کمربند سبز یزد آغاز شد.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۸۷، حدود ۴۰ هکتار فضای ایجاد شده در فاز اول به ۱۱۰ هکتار توسعه یافت و در سال ۹۲ نیز سایت ۱۷۰ هکتاری در شهرک صنعتی توسعه یافت.

آخوندی، کل فضای سبزی که باید در قالب کمربند سبز ایجاد شود را ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار اعلام کرد و افزود: دو هزار هکتار از این فضا باید به کشت گونه‌های کم‌آبخواه و مقاوم به شرایط اقلیمی یزد و هزار و ۲۰۰ هکتار باید به کشت گونه‌های زینتی اختصاص یابد.

وی عنوان کرد: با توجه به این‌که منابع طبیعی، شهرداری و برخی ارگان‌های دیگر در ایجاد کمربند سبز یزد نقش دارند، بیان کرد: آنچه در تعهد منابع طبیعی است، هزار و ۲۰۰ هکتار از این میزان است که تاکنون ۲۸۰ تا ۳۰۰ هکتار آن انجام شده و بقیه این میزان نیز، پروژه پیشنهاد شده برای سفر رییس‌جمهور به یزد است.

پیشنهاد طرح پروژه کمربند سبز یزد در سفر رییس‌جمهور

آخوندی تصریح کرد: با توجه به سفر رییس‌جمهور به یزد، معرفی هزار و ۲۰۰ هکتار از پروژه کمربند سبز برای سال ۹۵ و ۹۶ با اعتبار ۲۷۰ میلیارد ریال برای طرح در سفر رییس‌جمهور به استانداری یزد پیشنهاد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مهم فرهنگ‌سازی و آموزش توسط رسانه‌ها پرداخت و تأکید کرد: رسانه‌ها می‌توانند با فرهنگ‌سازی و آموزش، میزان مشارکت مردم استان یزد در اجرای برنامه‌های منابع طبیعی را افزایش دهند.

۴۵۰ هزار هکتار از اراضی مهریز زیر پوشش کاداستر رفت

معاون حفاظت امور اراضی نیز در این نشست به تبیین طرح کاداستر پرداخت و اظهار داشت: طرح جداسازی اراضی ملی و شخصی از سال ۴۱ آغاز شد و در استان یزد ۴۰۰ هزار هکتار از این اراضی جداسازی و برای آن‌ها سند صادر شد.

علی‌محمد مزیدی عنوان کرد: در استان یزد ۹۸ درصد از اراضی استان تعیین مالکیت و ثبت سند شده و اکنون در مرحله اجرای طرح کاداستر است.

وی افزود: در قالب طرح کاداستر، نقشه‌های قدیمی از این جداسازی‌ها، به روز رسانی می‌شود و اصلاحات و بازنگری‌های صورت گرفته بر روی آن در قالب طرح‌ها و قوانین جدید اعمال می‌شود که این اقدام از سال ۹۳ در یزد به شکل رسمی آغاز شد.

مزیدی عنوان کرد: طرح کاداستر هم اکنون در سطح ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی در شهرستان مهریز اجرا شده و سال آینده نیز باید ۳۵۵ هزار هکتار دیگر زیر پوشش این طرح قرار گیرد.

 

استان یزد به دلیل موقعیت خاص هم از لحاظ نیاز به پوشش فضای سبز و کم‌آبی و هم از لحاظ توسعه بیابان‌زایی و شرایط نامساعد زیست‌محیطی، نیازمند اجرای طرح‌های توسعه‌ای در حوزه فضای سبز است که اجرای این طرح‌ها نیاز به منابع مالی دارد.