مصرف روغن ماهی در دوران بارداری و کاهش ریسک آسم کودکان

مصرف روغن ماهی در دوران بارداری و کاهش ریسک آسم کودکان یک آزمایش بالینی جدید نشان می‌دهد زنانی که در طول ۳ ماهه سوم بارداری خود روغن ماهی مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به آسم در فرزندانشان تا یک سوم کاهش می‌یابد. به گزارش مهر، با توجه به تحقیق دکتر‌هانس بیسگارد، استاد دانشگاه کپنهاگ در دانمارک، […]

مصرف روغن ماهی در دوران بارداری و کاهش ریسک آسم کودکان

یک آزمایش بالینی جدید نشان می‌دهد زنانی که در طول ۳ ماهه سوم بارداری خود روغن ماهی مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به آسم در فرزندانشان تا یک سوم کاهش می‌یابد.

به گزارش مهر، با توجه به تحقیق دکتر‌هانس بیسگارد، استاد دانشگاه کپنهاگ در دانمارک، روغن ماهی سطح اسید چرب بالایی دارد اما عوارض جانبی قابل توجهی ندارد.

بیسگارد گفت: «تفسیر شخصی من این است که روغن ماهی یک راه امن برای جلوگیری از برخی از موارد آسم در کودکان است.» اما او همچنین گفت که سؤالاتی برای مطالعات آینده وجود دارد. مانند این که بهترین زمان شروع مصرف روغن ماهی در دوران بارداری، چه زمانی است؟ و چه میزان مصرفی مناسب است؟

جنیفر وو، متخصص زنان در بیمارستان Lenox Hill، در شهر نیویورک گفت: «این امکان وجود دارد که حتی دوز پایین‌تر هم بتواند مؤثر باشد. در حال حاضر او پیشنهاد کرد که زنان باردار در مورد این‌که آیا آنها به میزان بیش‌تری از اسیدهای چرب موجود در روغن ماهی نیازدارند یا خیر، با پزشک خود مشورت کنند.»

اسیدهای چرب یافت شده در روغن ماهی عمدتاً DHA و EPA هستند.

به گفته محققان، در مادرانی که یک نوع ژن که باعث کاهش سطح DHA/EPA در خون می‌شود، دارند، مکمل‌‌ها مؤثرتر هستند. به احتمال زیاد درصد افراد دارای انواع ژن بد که باعث کاهش سطح DHA و EPA می‌گردد، از یک جمعیت به جمعیت دیگر متفاوت است.

جفری بیلر، رییس بخش اطفال در بیمارستان کودکان نیکلاس در میامی، اشاره کرد که مواردی مانند سابقه خانوادگی و قرار گرفتن در معرض خطرات زیست‌محیطی، مانند دود سیگار، از عوامل خطرساز برای ابتلا به آسم در کودکان هستند.

 

به گفته محققان، علاوه بر مکمل‌های ژلاتین، سوپ استخوان که تهیه شده از استخوان‌های ماهی یا حیوانات است نیز حاوی مقادیر زیادی ژلاتین به همراه ویتامین‌‌ها و مواد مغذی مهم است.