انجام بیش از ۲۶۰۰۰ متر حفاری اکتشافی توسط شرکت ملی صنایع مس

در ۹ ماه سال جاری محقق شد انجام بیش از ۲۶۰۰۰ متر حفاری اکتشافی توسط شرکت ملی صنایع مس از سال گذشته تاکنون بیش از ۸هزار و ۳۰۰ کیلومترمربع مطالعات اکتشافی پی‌جویی ناحیه‌ای در استان کرمان و آذربایجان‌شرقی انجام شده است که از این میزان، ۵۹۷۶ کیلومترمربع در پهنه اهر استان آذربایجان‌شرقی و ۲۳۴۶ کیلومترمربع […]

در ۹ ماه سال جاری محقق شد

انجام بیش از ۲۶۰۰۰ متر حفاری اکتشافی توسط شرکت ملی صنایع مس

از سال گذشته تاکنون بیش از ۸هزار و ۳۰۰ کیلومترمربع مطالعات اکتشافی پی‌جویی ناحیه‌ای در استان کرمان و آذربایجان‌شرقی انجام شده است که از این میزان، ۵۹۷۶ کیلومترمربع در پهنه اهر استان آذربایجان‌شرقی و ۲۳۴۶ کیلومترمربع سهم استان کرمان بوده است.

به گزارش مس‌‌پرس، بابک بابایی، مدیر امور اکتشافات و مهندسی توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران با اعلام این خبر گفت: در این راستا، پس از تلفیق همه اطلاعات و مدل‌سازی و مشخص شدن محدوده‌های امیدبخش، عملیات صحرایی و کنترل زمینی در همه مناطق امیدبخش صورت گرفته و مناطق مستعد کانی‌سازی برای ادامه کار پیشنهاد شده است.

وی تصریح کرد: همه فعالیت‌های انجام‌شده مطابق با برنامه زمان‌بندی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌های آذربایجان‌شرقی و کرمان انجام شده است.

با توجه به تکمیل اطلاعات و مطالعات در مرحله پی‌جویی در مقیاس ناحیه‌ای؛ مطالعات اکتشافی تکمیلی شامل زمین‌شناسی، ژئوشیمی و… در این محدوده‌های امیدبخش در دستور کار قرار گرفته است

بابایی درباره اقدامات بعدی برای تکمیل فعالیت‌های اکتشافی در این مناطق گفت: با توجه به تکمیل اطلاعات و مطالعات در مرحله پی‌جویی در مقیاس ناحیه‌ای؛ مطالعات اکتشافی تکمیلی شامل زمین‌شناسی، ژئوشیمی و… در این محدوده‌های امیدبخش در دستور کار قرار گرفته است و در نخستین گام، تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی در مقیاس‌های مختلف به وسعت ۳۰هزار هکتار و تهیه نقشه‌های ژئوشیمیایی با روش‌ها و مقیاس‌های مختلف به وسعت ۱۰هزار هکتار در این مناطق شروع شده است.

مدیر امور اکتشافات و مهندسی توسعه، در ادامه به برنامه‌های اکتشافی شرکت مس در سال جاری اشاره کرد و اظهار داشت: در ۹‌ماهه سال جاری، امور اکتشافات و توسعه در کل کشور ۲۶هزار و ۶۳۱ متر حفاری انجام داد.

بابایی با تأکید بر این‌که هدف حوزه اکتشافات شرکت مس برنامه‌ریزی اکتشافی و اجرای آن با استفاده از همه روش‌های اکتشافات سطحی و زیرسطحی در راستای شناسایی محدوده‌های مستعد جهت کانی‌سازی مس پرفیری و سایر کانی‌سازی‌های مس در سطح کشور است، گفت: بررسی نمودار پیشرفت فیزیکی همه فعالیت‌های اکتشافی –سطحی و حفاری- نشان‌دهنده پیشرفت ۸۲درصدی برنامه‌های اکتشافی شرکت مس تا پایان آذرماه سال جاری است.

وی افزود: کل آنالیز نمونه‌های حفاری صورت‌گرفته در طی نه‌ماهه سال جاری ۱۲۲۸۹ نمونه بوده است که از این مقدار ۱۰۹۹۸ نمونه در استان‌های مرکزی و جنوبی و ۱۲۹۱ نمونه در استان‌های شمالی و شمال‌غرب بوده است.

مدیر امور اکتشافات و مهندسی توسعه شرکت مس در ادامه درباره سایر اقدامات انجام‌شده در این مناطق تصریح کرد: همچنین طی ۹ ‌ماهه سال ۹۵، مطالعات زمین‌شناسی و آلتراسیون، ژئوفیزیک و ژئوشیمی و پیش‌امکان‌سنجی و ارزیابی ذخیره، انجام‌ شده و گزارش کامل آنها ارایه شده است.

مدیر امور اکتشافات و مهندسی توسعه، در زمینه فعالیت‌های اکتشافی انجام‌شده در استان‌های کشور طی ۹ ماهه سال ۹۵ گفت: در این بازه زمانی، فعالیت‌های اکتشافی در استان‌های کرمان، اصفهان، یزد، سیستان‌وبلوچستان و آذربایجان‌شرقی انجام شده است.

وی با بیان این‌که در میان استان‌ها، استان کرمان دارای بیش‌ترین منطقه و محدوده اکتشافی است، اظهار داشت: گروه، زاورک، دره حمزه، باغ گلان، لردخیزان، رضی‌آباد، ایجو، میدوک، سرمشک، ده‌زیارت، سین‌آباد، بنه‌ریزان، دره‌آلو، چاه فیروزه و دره‌زار، مناطق و محدوده‌های اکتشافی در این استان است.

 

شایان ذکر است؛ ناحیه مس‌دار کرمان، قسمتی از کمربند فلززایی ارومیهـدختر است که مهم‌ترین ذخایر مس این ناحیه، توده‌های مس سرچشمه و میدوک است. ناحیه مس‌دار منطقه آذربایجان نیز قسمتی از این کمربند بوده و کانسار مس سونگون، بزرگ‌‌ترین اندیس مس در شمال‌غرب ایران محسوب می‌شود. به خاطر اهمیت این مناطق، شرکت ملی صنایع مس ایران در راستای اکتشاف ذخایر جدید و با توجه به پتانسیل مناسب متالوژنی مس پورفیری و سایر کانی‌سازی‌های عناصر همراه در امتداد این کمربند، از سال ۱۳۹۳ تاکنون عمده فعالیت‌های اکتشافی و مطالعات پی‌جویی خود را بر روی شناسایی و اکتشاف کانسار‌ها و ذخایر پنهان، اکتشاف زون‌های مس اسکارنی و اکتشاف ذخایر اگزوتیک در اطراف معادن بزرگ، در استان‌های کرمان و آذربایجان متمرکز کرده است.