نیاز به اعتبار ۱۰۰ میلیارد دلاری در بهینهسازی سوخت مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت با اشاره به میزان بالای اتلاف انرژی در کشور تصریح کرد: مجموع تلفات گاز در سال ۹۳ معادل ۳۲۸ میلیون بشکه نفت خام بوده است. به گزارش ایسنا، علیوکیلی اظهار کرد: این میزان مصرف کنونی ما با هیچ الگویی در دنیا […]
نیاز به اعتبار ۱۰۰ میلیارد دلاری در بهینهسازی سوخت
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت با اشاره به میزان بالای اتلاف انرژی در کشور تصریح کرد: مجموع تلفات گاز در سال ۹۳ معادل ۳۲۸ میلیون بشکه نفت خام بوده است.
به گزارش ایسنا، علیوکیلی اظهار کرد: این میزان مصرف کنونی ما با هیچ الگویی در دنیا قابل مقایسه نیست. ما باید بزرگترین صادرکننده گاز باشیم در حالی که امروز در حال واردات هستیم.
وی ادامه داد: ما طرحی با عنوان چشمانداز مصرف انرژی ایران را برنامهریزی کردیم که چشمانداز ۴۰ سال آینده گاز کشور را پیشبینی میکرد. در برنامه ششم هم مشخص شده برای تقاضای انرژی ۳ سناریو وجود دارد که یک سناریو همان رشد ۸ درصدی ابلاغ شده مصرف گاز است. سناریوی دیگر این است که میزان مصرف به رشد ۵.۸ درصدی برسد. سناریوی سوم همان مدل دوم است منتها در آن رویکرد بهینهسازی نیز لحاظ شده است.
وکیلی تصریح کرد: ما اگر تا پایان برنامه ششم رویکرد بهینهسازی نداشته باشیم، حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز اضافی خواهیم داشت اما اگر این برنامه را با رویکرد بهینهسازی پیش بریم میزان گاز اضافی ما روزانه ۳۰۰ میلیون متر مکعب خواهد بود.
وی با تأکید بر اهمیت فرهنگسازی مصرفه بهینه سوخت خاطرنشان کرد: اقدامات غیرسازهای و سازهای در این مسیر اهمیت داشته و باید روی آن کار کرد. تفاوت ۲۰۰ میلیون متر مکعب عددی نیست که بتوان به راحتی از آن گذشت. سختی کار تأمین گاز بسیار زیاد بوده و این اتلاف انرژی ضرورتی ندارد چراکه این مدل مصرفی آسایش خود ما را نیز از بین میبرد. متأسفانه یکی از دلایلی که موجب مصرف غیربهینه گاز شده قیمت ارزان این فرآورده است.
وی ادامه داد: در طول برنامه ششم اگر قرار باشد بهطور کامل در حوزه سازهای بهینهسازی را محقق کنیم ۱۰۰ میلیارد دلار اعتبار نیاز است.
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت کشور تصریح کرد: ما فکر میکنیم به دلیل بهرهمندی از منابع طبیعی میتوانیم هرگونه که میخواهیم گاز مصرف کنیم و اگر روزی ترکمنستان به ما فشار آورد، نگران نشویم. دلیلی ندارد برای ۲ تا ۳ درصد گاز نگران باشیم. خوشبختانه میزان تولید گاز ما بیش از مصرف آن است. در عین حال همه جای دنیا سعی میشود، برای مصرف گاز شبکهسازی شود. وقتی ما میتوانیم از شمال از ترکمنستان گاز بگیریم و در عین حال به عراق گاز بدهیم، چرا این کار را نکنیم؟ اما متأسفانه اینها به دلیل فرهنگ پایین فکر میکنند میتوانند به ما زورگویی کنند.
وکیلی ادامه داد: مجموع تلفات گاز در سال ۹۳ معادل ۳۲۸ میلیون بشکه نفت خام بوده است. وضعیت مصرف ما نامناسب است و تقریباً دو کشور روسیه و بلغارستان هستند که وضعیت مصرف بدتری نسبت به ما دارند. سهم تولید ناخالص ملی کشور ۰.۷ تولید ناخالص دنیاست ولی دو درصد مصرف انرژی دنیا به ما اختصاص دارد. اگر سیاستهای مدیریت مصرف انرژی درست انجام میشد، شدت این مصرف به نصف میرسید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.