مدیرعامل بورس کالا:اوراق سلف، مسیری جدید برای تأمین مالی صنعت فولاد

  با انتشار اوراق سلف موازی تیرآهن شرکت ذوب آهن اصفهان در بورس کالای ایران، مسیری جدید برای تأمین مالی صنعت فولاد کشور معرفی شده است. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل بورس کالا، حامد سلطانی‌نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران در مراسم عرضه اولیه اوراق سلف موازی تیرآهن ذوب آهن […]

 

با انتشار اوراق سلف موازی تیرآهن شرکت ذوب آهن اصفهان در بورس کالای ایران، مسیری جدید برای تأمین مالی صنعت فولاد کشور معرفی شده است.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل بورس کالا، حامد سلطانی‌نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران در مراسم عرضه اولیه اوراق سلف موازی تیرآهن ذوب آهن اصفهان که دیروز و با حضور مدیران عامل شرکت‌های ذوب آهن اصفهان، تأمین سرمایه امین و کارگزاری امین آوید در محل این بورس برگزار شد، با بیان مطلب فوقف گفت: ذوب آهن اصفهان از اصلی‌‌ترین عرضه‌کنندگان در بورس کالای ایران است و امروز برای نخستین بار تأمین مالی یکساله این شرکت با انتشار اوراق سلف موازی تیرآهن انجام می‌شود تا مسیری جدید برای تأمین مالی صنعت فولاد کشور از طریق بازار سرمایه باز شود.

دکتر حامد سلطانی نژاد افزود: کالایی که امروز پشتوانه اوراق سلف قرار گرفته، یکی از بهترین و با کیفیت‌‌ترین محصولات فولادی در ایران و منطقه است؛ این کالا نقدشوندگی بالایی دارد و کسانی که این اوراق را خریداری می‌کنند و قصد تحویل محصول در زمان سررسید را دارند، می‌توانند از دریافت کالاهای خود از سوی ذوب آهن مطمئن باشند.

سلطانی‌نژاد افزود: اوراق سلف ذوب آهن اصفهان در هیأت پذیرش به مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان به منظور تأمین سرمایه در گردش این شرکت تصویب شده است و امروز در مرحله اول شاهد انتشار ۱۵۰ میلیارد تومان از اوراق هستیم.

وی اظهار داشت: ارزش هر قرارداد سلف، یک تن تیرآهن۱۴ و کل حجم عرضه اوراق حدود ۱۱۱ هزار تن است؛ همچنین نرخ سودی که برای این اوراق در سررسید درنظر گرفته شده حداقل ۲۴درصد و حداکثر ۲۷ درصد خواهد بود. ضمن این که شرکت تأمین سرمایه با توجه به تعهدی که در پذیره‌نویسی دارد، نرخ ۲۳ درصد روز شمار را برای این اوراق تعهد کرده است.

مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه به گواهی سپرده کالایی اشاره کرد و گفت: امروز فعالان صنعت فولاد شاهد عرضه محصولات فولادی یک یا دوبار طی هر هفته در بورس کالا هستند که برای تشکیل بازاری مستمر و روزانه برای کشف هر چه بهتر قیمت‌ها، نیاز به اوراق بهادار‌سازی معاملات کالا‌ها از جمله فولاد داریم تا این اوراق مبتنی بر کالا هر روز مانند سهام شرکت‌ها در بورس اوراق بهادار مورد معامله قرار گیرد. سلطانی‌نژاد ادامه داد: گواهی سپرده کالایی همان ابزاری است که سال‌ها در بورس فلزات لندن بر روی فلزات غیرآهنی انجام شده و ما نیز امروز در راستای توسعه این بازار در حرکت هستیم.

به گفته وی، برای مثال شرکت ذوب آهن اصفهان می‌تواند براساس موجودی انبار خود – که این انبار باید مورد پذیرش بورس کالا قرار گیرد- گواهی سپرده کالایی منتشر کند و به نوعی موجودی راکد انبارهایش را نقد کند. همچنین مزیت دیگر گواهی سپرده کالایی، کمک به تأمین مالی شرکت‌هاست به‌طوری که در آینده می‌توان از گواهی سپرده کالایی به جای تضامین در انتشار اوراق سلف موازی استفاده کرد.

مدیرعامل بورس کالای ایران در پایان گفت: امیدوار هستم با گسترش تأمین مالی از طریق ابزارهای مالی، به سمت اقتصاد بازار محور حرکت کنیم؛ موضوعی که مورد تأکید مسؤولان نظام هم قرار دارد چرا که سیستم بانکی کشور به تنهایی پاسخگوی تأمین مالی صنایع نیست و اگر می‌خواهیم اقتصاد شکوفایی داشته باشیم، باید به سمت اقتصاد مبتنی بر بازار حرکت کنیم.

امروز در خانه خودم هستم

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان نیز در ادامه این مراسم گفت: تأمین مالی از بورس کالا، گره گشای صنعت فولاد است.

احمد صادقی، مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان و مؤسس و دبیرکل بورس فلزات تهران در سال ۸۲، گفت: امروز در خانه خودم هستم.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان سپس گفت: رقم ۱۵۰ میلیارد تومان تأمین مالی انجام شده از طریق ابزار اوراق سلف بورس کالای ایران، امروز برای شرکت ذوب آهن اصفهان رقم بزرگی محسوب نمی‌شود اما برای حضور در این مراسم بسیار خرسندم، چراکه بورس کالا در مسیر گره گشایی از مشکلات صنایع که یکی از اصلی‌‌ترین این مشکلات، تأمین مالی است قرار گرفته و امیدوارم که انتشار اوراق سلف موازی تیرآهن شرکت ذوب آهن، شروع کننده تأمین مالی صنعت فولاد کشور از بورس کالا باشد.

اسماعیل بینایی مدیر بازارگردانی و فروش تأمین سرمایه امین با اشاره به تقاضای حدود ۹ برابری معادل ۱۳۰۰۰ میلیارد ریال برای اوراق سلف ذوب آهن در مقابل عرضه ۱۵۰۰ میلیارد ریالی افزود: عرضه این اوراق برای تأمین مالی سرمایه در گردش ذوب آهن از طریق بورس کالا انجام شد و تنها طی یک ثانیه اول کل اوراق عرضه شده به فروش رسید.

 

به گفته اسماعیل بینایی، تقاضای موجود در بازار نشان داد چندین برابر عرضه‌های فعلی در بازار متقاضی خرید این مدل از اوراق برای تأمین مالی صنعت فولاد وجود دارد.