پای گوگل به جنجال هک حزب دموکرات آمریکا باز شد

پای گوگل به جنجال هک حزب دموکرات آمریکا باز شد بررسی‌های فنی نشان می‌دهد یک شرکت وابسته به گوگل در هک شدن رایانه‌های کمیته ملی دموکراتیک وابسته به حزب دموکرات آمریکا دخالت داشته است. به گزارش فارس، از آنجایی که حزب دموکرات آمریکا اجازه دسترسی اف‌بی‌آی به رایانه‌ها و سرورهای هک شده خود را نداده، […]

پای گوگل به جنجال هک حزب دموکرات آمریکا باز شد

بررسی‌های فنی نشان می‌دهد یک شرکت وابسته به گوگل در هک شدن رایانه‌های کمیته ملی دموکراتیک وابسته به حزب دموکرات آمریکا دخالت داشته است.

به گزارش فارس، از آنجایی که حزب دموکرات آمریکا اجازه دسترسی اف‌بی‌آی به رایانه‌ها و سرورهای هک شده خود را نداده، اف‌بی‌آی برای بررسی موضوع به شرکتی ثالث به نام CrowdStrike متوسل شده که در ماه‌های اخیر شاهد سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری گوگل کاپیتال بازوی سرمایه‌گذاری آلفابت شرکت مادر تخصصی گوگل بوده است.

گوگل کاپیتال که به CapitalG مشهور است یکی از زیرمجموعه‌های آلفابت محسوب می‌شود که شرکت مادر گوگل است. اریک‌اشمیث رییس آلفابت بوده و در ماه‌های منتهی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سرسختانه از هیلاری‌کلینتون، نامزد دموکرات‌‌ها حمایت می‌کرد. وی کمک‌های مالی قابل‌توجهی را نیز تقدیم دموکرات‌‌ها کرد. اما در نهایت ترامپ جمهوریخواه پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد.

طی روزهای اخیر مشخص شده که حزب دموکرات آمریکا بعد از طرح ادعای هک شدن رایانه‌های خود توسط هکرهای وابسته به دولت روسیه اجازه دسترسی به این رایانه‌ها را برای انجام تحقیقات به اف‌بی‌آی نداده و لذا پلیس فدرال آمریکا مجبور شده برای بررسی موضوع به ارزیابی‌های یک شرکت ثالث متوسل شود که خود حامی دیدگاه‌های دموکرات‌‌ها بوده و در نهایت ادعا کرده این فعالیت‌های هکری توسط روس‌‌ها صورت گرفته است.

ناظران مستقل معتقدند مجموعه این رویداد‌‌ها ادعاهای طرح شده در مورد دخالت روس‌‌ها در این موضوع را بی‌اعتبار جلوه می‌دهد و به نظر می‌رسد این امر بیش‌تر کارکرد تبلیغاتی داشته و به منظور تحریک افکار عمومی بر علیه ترامپ صورت گرفته باشد. هر چند تمامی این فعالیت‌های تبلیغاتی بی‌نتیجه مانده است.

مدیران ارشد اف‌بی‌آی که در مصاحبه با سی‌ان‌ان این موضوع را افشا کرده‌اند می‌گویند چندین بار بر ضرورت دسترسی مستقیم به سرور‌‌ها و داده‌های هک شده رایانه‌های کمیته ملی دموکراتیک تأکید کرده‌اند و این ضرورت را به اطلاع اعضای ارشد حزب دموکرات رسانده‌اند. اما آنها به این موضوع توجهی نکرده‌اند و لذا اف‌بی‌آی مجبور شده به اطلاعاتی که در مورد یک شرکت ثالث ارایه شده بود تکیه کند.

 

در این میان مشخص نیست اطلاعاتی که توسط CrowdStrike به اف‌بی‌آی ارایه شده تا چه حد دقیق و بی‌طرفانه بوده است. این شرکت امنیت سایبری که مقر آن در کالیفرنیای آمریکا واقع است توسط دو متخصص امنیت سایبری به نام‌هایGeorge Kurtz و Dmitri Alperovitch تأسیس شده است و نکته جالب اصالت روسی Dmitri Alperovitch است که کماکان بر دخالت دولت روسیه بر این هک تأکید می‌کند.