کیمیا برای ما، دیگر کمیاب نیست؛ ما همه چیز داریم، عرصه سعادت مهیاست

گزارش مراسم اختتامیه جشنواره « ایران ساخت » کیمیا برای ما، دیگر کمیاب نیست؛ ما همه چیز داریم، عرصه سعادت مهیاست گروه دانش – مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی فرهنگی هنری «ایران ساخت» در مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد. به گزارش مناقصه‌مزایده در این مراسم با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول […]

گزارش مراسم اختتامیه جشنواره « ایران ساخت »

کیمیا برای ما، دیگر کمیاب نیست؛ ما همه چیز داریم، عرصه سعادت مهیاست

گروه دانش – مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی فرهنگی هنری «ایران ساخت» در مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده در این مراسم با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و پرویز کرمی دبیرکل جشنواره «ایران ساخت» و جمعی از مسؤولان و هنرمندان از نفرات برگزیده در بخش‌های مختلف با اهدای لوح سپاس قدردانی شد.

جشنواره ملی فرهنگی هنری «ایران ساخت» با اهداف «جریان‌سازی و تولید محتوا برای فضای مجازی مرتبط با چرخه تجاری سازی، کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان»، «حمایت از خدمات و تولیدات دانش‌بنیان ساخت ایران»، «ساماندهی واردات بی‌رویه و ارج نهادن به کالا‌ها و محصولات ایرانی با کیفیت» و همچنین «کمک به برجسته‌سازی (نشان تجاری) کالاهای مرغوب ایرانی»، در بخش ادبیات، هنرهای تجسمی، رسانه‌های دیداری و شنیداری، رسانه‌های دیجیتال و ایده بازار به همت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری، دبیر کلی پرویز کرمی و با شعار «فناوری ایرانی، کسب و کار ایرانی» با نمایش آثار برگزیده در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

ماندگاری اقتصادمقاومتی در گرو خرید کالای ایرانی

معاون اول رییس‌جمهور گفت: برای ماندگار شدن اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی باید کاری کنیم که خرید کالاهای داخلی جزیی از فرهنگ مردم شود و مردم به خرید کالای داخلی و تولیدات ایرانی افتخار کنند.

دکتر اسحاق جهانگیری در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی، فرهنگی و هنری ایران ساخت با اشاره به این‌که جمعیت غالب ایران جمعیتی جوان است، اظهارداشت: جوانان این کشور مطالباتی همچون اشتغال و فرصت‌های شغلی دارند و ما باید کاری کنیم که بتوانیم به این مطالبات پاسخ مناسب ارایه دهیم.

وی افزود: برای این‌که بتوانیم توسعه اقتصادی داشته باشیم و اقتصاد کشور بتواند به مطالبات جامعه پاسخگو باشد نیازمند فراهم شدن فضایی مناسب برای فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران هستیم.

جهانگیری خاطرنشان‌کرد: بخشی از وظایف برای فراهم کردن این فضا جزو وظایف حاکمیت و دولت است از جمله آن که دولت باید ثبات اقتصادی، شرایط بین‌المللی مناسب و امنیت در کشور را فراهم کند و در کنار آن فضای فرهنگی حاکم بر جامعه نیز باید برای فعالان اقتصادی مناسب باشد به گونه‌ای که فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران احساس کنند که در جامعه مورد احترام هستند.

وی با اشاره به تلاش‌های دولت تدبیر و امید برای فراهم کردن شرایط مناسب برای فعالان اقتصادی خاطرنشان‌کرد: همزمان با تلاش‌های دولت، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی نیز از سوی مقام‌معظم‌رهبری ابلاغ شد و معتقد هستیم که این سیاست‌ها می‌تواند کشور را به سمت شکوفایی هدایت کند.

جهانگیری با اشاره به گرایش برخی افراد و خانواده‌ها برای خرید کالای خارجی تصریح کرد: اگر نخبگان فرهنگی و هنری کشور به صحنه بیایند، این نگرش غلط در جامعه تغییر خواهد کرد و مردم برای خرید تولیدات داخلی اشتیاق پیدا خواهند کرد.

وی با تأکید بر این‌که مهندسین جوان کشور قادر هستند کارهای بزرگ انجام دهند گفت: امروز با استفاده از توان داخلی قادر هستیم نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌های بزرگ احداث کنیم البته نباید خود را از دانش روز جهانی بی‌نیاز بدانیم و باید از تجربیات و دانش کشورهای موفق نیز استفاده کنیم.

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان و این‌که اقتصاد دانش‌بنیان متکی به فکر و دانش جوانان است گفت: امروز بیش از ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت دارند و میزان فروش محصولات این شرکت‌ها بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان است و تولیدات این شرکت‌ها در زمینه‌های مختلف‌ای‌تی، هوا فضا، ‌نانو تکنولوژی و …. است.

آنقدر مقاله داریم که تا سال‌های سال بخواهیم محصول‌شان کنیم

سورنا ستاری، به مناسبت برگزاری جشنواره ملی فرهنگی و هنری «ایران ساخت» پیامی صادر کرد.

متن کامل این پیام به شرح زیر است:

«قاف اینجاست؛ زیرپای ما. چاره اینجاست؛ در دست‌های ما. سیمرغ اینجاست؛ در مغز ما. کیمیا برای ما، دیگر کمیاب نیست. ما همه چیز داریم. عرصه سعادت مهیاست. وقت کم داریم. راه دراز است. جوانان ما امید دارند. شور دارند. تخصص دارند. انگیزه دارند. سرزمین ما سرشار از فرصت است. جغرافیای‌‌اش پر از گوهر است. در این میان، خودباوری می‌خواهیم. باید برای توانمندترشدن، تکیه گاه‌ها را محکم‌تر کنیم. دارایی‌های فکری را اگر بهتر ببینیم، داشته‌های فیزیکی مان را محکم‌تر نگهداری خواهیم کرد.

فرهنگ علم و فناوری، موهبت والایی است. چرخ‌های این سیستم است. اگر به اندازه و در مسیر باشد، راه فردا را بی‌دردسر در می‌نوردد. تا می‌توانیم باید توشه‌مان را از آن پر کنیم. فرهنگ‌مان را اگر درست کنیم، چیزهای دیگر، درست‌شده هستند. البته، بازآفرینی خرد فرهنگی اولویت ماست؛ خردی که پشتوانه تاریخی دارد. تاریخ ما حرف‌های بسیار دارد. خردمندانه باید از گذشته‌های مان درس بگیریم؛ از شیرینی‌هایش، از تلخی‌هایش، از پیروزی‌هایش، از شکست هایش. کارآفرینی ما، آنگاه ایرانی و خودی و موفق است که به تاریخ خودمان تکیه کنیم و فرهنگ خردمندانه گسترش علم و فناوری را عظمت ببخشیم.

آنقدر مقاله داریم که سال‌های سال، بخواهیم محصول‌شان کنیم، دستمان پر خواهد بود. آنقدر متخصص و فارغ التحصیل داریم که کیفیت کار را با تلاش، بالا خواهند برد. آنقدر شرکت دانش‌بنیان داریم که نیازمند غیر نخواهیم شد. فقط باید بخواهیم، تا بسازیم. از خواستن ساخته‌ها، باید به ساختن خواسته‌ها عروج کنیم. همین ما را به ارجمندی مدام می‌رساند. به قله می‌برد.

اگر گلایه‌ای هست، بر همه ما خواهد بود. همه اگر داشته‌هایمان را رو کنیم، خواسته‌هایمان را پی جو باشیم و منفعت‌مان را با جمع همسو کنیم، حال همه ما بهتر خواهد شد. حال ایران خوش‌تر خواهد شد. اقتصاد دانش‌بنیان، بی‌حضور مردم، جایی در این مملکت ندارد. مردم باید شرکت‌های دانش‌بنیان را جدی‌تر بگیرند. فرزندان شان را مهره‌های اصلی این سیستم بدانند. از تولیدکنندگان، مطالبه محصول و خدمت خوب داشته باشند. تولیدکننده‌ها، خود را از مردم بدانند. اهالی فرهنگ و هنر و رسانه، اینها را به هم وصل کنند. «ایران‌ساخت» هم البته می‌خواهد که چنین کند. چراغ این راه باشد. هر چند که جان پرنورش را، باز هم باید از مردم بگیرد.

جشنواره ملی فرهنگی و هنری «ایران‌ساخت» گامی تأثیرگذار در راستای فرهنگ‌سازی و آشناسازی عموم جامعه با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشورمان است و در کنار سایر اقدامات مؤثر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان تبدیل به رویدادی به یادماندنی شده است. چرا که این جشنواره با ایجاد تحرک در جامعه و توجه به محصولات ساخت ایران، مسیر حرکت رو به جلو و پیشرفت را سرعت ببخشد.

ایجاد زیست‌بوم و فرهنگ کارآفرینی در کشور، با خودباوری، آغاز می‌شود، با آن ادامه می‌یابد، و پایان‌‌ آن نیز با همان است. همه ما باید به این سؤال پاسخ دهیم که چرا ساز خودباوری در داخل کشور، ناکوک است. چرا؟ نگاه فرهنگی مان اگر نسبت به خودمان خوب شود، خودمان هم خوب می‌شویم. کسب و کارمان هم سکه می‌شود.

زبان هنر، شوق‌ها را برای کار کردن، صدچندان می‌کند. هنر نادیده‌نگرفتنی است. هنرمندان ما نمونه‌های خوبی از مردمان خودباورند. کارهای بزرگ را بلدند انجام بدهند. هنرمندان قمر جامعه هستند. هر چه جامعه خوب باشد، آن‌ها هم پرنورند و قرص کامل. این ارتباط با رسانه‌ها شفاف‌تر و درخشان‌تر خواهد بود. رسانه‌های ما حواس ملت هستند. پیام درست، راه و چاره درست را نشان خواهد داد.

برگزاری جشنواره ملی فرهنگی و هنری ایران‌ساخت می‌تواند با بهره‌گیری از زبان هنر، راه‌گشا باشد. در اصلاح الگوهای نادرست فرهنگی رسوخ کرده در جامعه که مانع شکل‌گیری زیست‌بوم کارآفرینی شده‌اند، هم یاریگر باشد. آنگاه دیگر، دست‌های ما، بوی نفت نخواهد گرفت و کرخت‌مان نخواهد کرد. موفق باشید»

اقتصاد دانش‌بنیان، حال همه ما را خوب می‌کند

دبیرکل جشنواره «ایران ساخت» گفت: اقتصاد دانش‌بنیان، حال همه ما را خوب می‌کند چرا که همه چیز با این مؤلفه، رنگ نویی، نوآوری و دانش را به خود می‌گیرد.

پرویز کرمی، در مراسم اختتامیه جشنواره « ایران ساخت» که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، اظهار کرد: امروز می‌خواهم با افتخار اعلام کنم که نخستین مولود فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان، با تندرستی و درستی، مأموریت خود را به انجام رساند. «ایران ساخت» در برنامه اقتصاد مقاومتی، ماندگار خواهدشد چرا که با زبان فرهنگ و هنر، دغدغه‌ها را اعلام کرد. از این رو، دلنشین، رنگارنگ و دوست‌داشتنی بود.

وی افزود: البته مسؤولیت‌ها هم سنگین‌تر شد؛ «ایران‌ساخت» برای پر کردن برگه عملکرد سازمانی، برگزار نشد. تلاش‌های دست‌اندرکاران این رویداد، و جدیت مثال‌زدنی سازمان‌ها و افراد همکار و همراه، شاهد ماجرا هستند. بنابراین توقع و خواسته از «ایران‌ساخت» بعدی، فزون‌تر خواهدبود.

 

 کرمی با تأکید بر این‌که اقتصاد دانش‌بنیان، حال همه ما را خوب می‌کند، ادامه داد: چرا که همه چیز با این مؤلفه، رنگ نویی، نوآوری و دانش را به خود می‌گیرد. در نتیجه، اقتصاد مقاومتی؛ دانش‌بنیان، استوار و امیدوار به سمت رونق سیر خواهد کرد.