واکنش بخش‌خصوصی فاوا به ممنوعیت ثبت سفارش کالا برای واحدهای بازرگانی!

رئیس کانون هماهنگی فاوا، تأکید کرد: دستگاه‌های اجرایی ضمن توجه به ماده ۳۰ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار، از صدور بخشنامه‌های لحظه‌ای و دامنگیر اقتصاد پرهیز کنند. داوود ادیب؛ رئیس کانون هماهنگی فاوا در گفتگو با خبرنار سیتنا، پیرامون «توقف ثبت سفارش کالا برای واحدهای بازرگانی دارای مجوز از وزارت صمت» گفت: هرچند در قانون […]

رئیس کانون هماهنگی فاوا، تأکید کرد: دستگاه‌های اجرایی ضمن توجه به ماده ۳۰ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار، از صدور بخشنامه‌های لحظه‌ای و دامنگیر اقتصاد پرهیز کنند. داوود ادیب؛ رئیس کانون هماهنگی فاوا در گفتگو با خبرنار سیتنا، پیرامون «توقف ثبت سفارش کالا برای واحدهای بازرگانی دارای مجوز از وزارت صمت» گفت: هرچند در قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار دستگاه‌های اجرایی مکلف شده‌اند که در تنظیم و صدور مقررات خود نظر تشکل‌های اقتصادی را دریافت و به آن توجه نموده و مدت زمان لازم و مقتضی را نیز برای اجرای تصمیمات مأخوذه در نظر بگیرند، متأسفانه ملاحظه می‌نماییم که این موضوع در اطلاعیه اعلام شده در سامانه جامع تجارت مبنی بر این که «تا اطلاع ثانوی ثبت سفارش جدید برای واحدهای بازرگانی که مجوز واردات آن‌‌ها توسط وزارت صمت صادر می‌شود متوقف شده است»، مورد توجه قرار نگرفته و فعالان اقتصادی همچنان با صدور مقرره‌های خلق‌الساعه متعجب و غافلگیر گردیده‌اند. وی ادامه داد: این در حالی است که معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری طی بخشنامه شماره ۸۵۲۳۰ مورخ ۵/۲۲/۱۴۰۱ بر اجرای مواد ۲۴ و ۳۰ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار توسط تمامی دستگاه‌های دولتی تأکید نموده تا از اخذ تصمیمات خلق‌الساعه دستگاه‌های اجرایی در صدور بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌‌‌ها و شوک به بازار و فعالان اقتصادی جلوگیری به‌عمل آورند. رئیس کانون هماهنگی فاوا خاطرنشان کرد: درخواست می‌گردد که دستگاه‌های اجرایی ضمن توجه به ماده ۳۰ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار از صدور بخشنامه‌های لحظه‌ای و دامن‌گیر اقتصاد پرهیز نموده و پیش از صدور بخش نامه‌های خلق‌الساعه از نظرات مشورتی تشکل‌‌ها استفاده نمایند.

ثبت سفارش کالا برای واحدهای بازرگانی تا اطلاع ثانوی متوقف شد

براساس اطلاعیه سامانه جامع تجارت، تا اطلاع ثانوی ثبت سفارش جدید برای واحدهای بازرگانی که مجوز واردات آن‌‌ها توسط وزارت صمت صادر می‌شود، متوقف شد. سامانه جامع تجارت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد؛ براساس مصوبات جدید وزارت صنعت،‌معدن‌وتجارت، امکان اخذ ثبت سفارش جدید صرفاً برای واحدهای تولیدی وزارت صنعت،‌معدن‌وتجارت که برنامه تولید سال ۱۴۰۳ خود را در بخش تجارت داخلی ثبت کرده باشند و این برنامه به تأیید سازمان صنعت،‌معدن‌وتجارت استان و دفتر تخصصی مربوطه رسیده باشد، امکان‌پذیر خواهد بود. در این اطلاعیه تأکید شده است که امکان اخذ ثبت سفارش جدید برای واحدهای بازرگانی وزارت صنعت،‌معدن‌وتجارت نیز تا اطلاع ثانوی امکان‌پذیر نیست. اگرچه به استناد این اطلاعیه، ثبت سفارش کالاهای «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «وزارت جهادکشاورزی» مشمول این مصوبه نیستند. در همین حال، نه تنها این تصمیم باعث تعجب بازرگانان شده است، بلکه تولیدکنندگان هم برای از دست دادن بازار مصرف کالاهای خود نگران هستند.