توسعه تجارت الکترونیک با دنیا از طریق تالارهای مناطق آزاد بورس کالا براساس تصمیمات اتخاذ شده، تالارهای بورس در مناطق آزاد در تلاش هستند تا شکل فناورانه به خود بگیرند و به نوعی شاهد توسعه تجارت الکترونیک با کشورهای دیگر از این طریق باشیم. معاون مناطق ویژه اقتصادی شورای عالی مناطق آزاد در گفتوگو با […]
توسعه تجارت الکترونیک با دنیا از طریق تالارهای مناطق آزاد بورس کالا
براساس تصمیمات اتخاذ شده، تالارهای بورس در مناطق آزاد در تلاش هستند تا شکل فناورانه به خود بگیرند و به نوعی شاهد توسعه تجارت الکترونیک با کشورهای دیگر از این طریق باشیم.
معاون مناطق ویژه اقتصادی شورای عالی مناطق آزاد در گفتوگو با «پایگاه خبری بورس کالای ایران» به راهاندازی تالارهای نمایندگی کارگزاران بورس کالا و همچنین انبارهای تحت کلید این بورس در برخی مناطق آزاد گفت: یکی از اهداف ایجاد بازار بورس در مناطق آزاد تسهیل در روند صادرات و واردات همچنین در راستای نزدیک شدن ارتباط تولیدکنندگان و مصرفکنندگان با یکدیگر است.
جعفر آهنگران با بیان اینکه در دوران تحریم ارتباط ایران با دیگر کشورها در سطح بینالمللی دچار مشکل شد، گفت: در حال حاضر روابط ایران با اکثر کشورها تا حدودی بهبود یافته و همچنین انتظار ما از اجرایی شدن برجام تبدیل شدن مناطق آزاد به پل ارتباطی جهت صادرات و واردات است.
آهنگران با اشاره به اینکه برخی از کالاها در کشور به عنوان کالای خاص محسوب میشوند، گفت: برای مثال چای و برنج در منطقه آزاد انزلی به عنوان کالا خاص منطقه به حساب میآیند که مشتریان خارجی خود را در این منطقه داشته و خواهد داشت، در خصوص بسیاری از کالاهای دیگر مانند نفت و انرژی سیاستهایی در منطقه آزاد کیش اتخاذ شد که انتظار میرود تا با بهبود شرایط بینالمللی وضعیت صادرات این کالاها در مناطق آزاد توسعه یابد.
توسعه ارتباط تجاری با سایر کشورها
وی گفت: براساس تصمیمات اتخاذ شده تالارهای بورس در مناطق آزاد در تلاش هستند تا شکل فناورانه به خود بگیرند و به نوعی تجارت الکترونیک در آنجا شکل بگیرد.
به گفته معاون مناطق ویژه اقتصادی شورای عالی مناطق آزاد، بورس کالا در صدد است تا به صورت آنلاین با دنیا ارتباط برقرار کند و اکنون در حال فراهم کردن شرایط و مقدمات لازم در مناطق آزاد جهت برقرار کردن ارتباط با دیگر کشورها است.
وی در ادامه خاطرنشانکرد: مهمترین رکن حاکم در مناطق آزاد، مستثنی بودن این مناطق از مقررات داخل کشور است که این امر باعث سهولت در ارتباط بین دو طرف به صورت حضوری و غیرحضوری میشود.
آهنگران به انجام مقدمات لازم برای انجام معاملات گواهی سپرده در تالار بورس کالا که در مناطق آزاد ایجاد شده است اشاره کرد و گفت: با توجه به جدا بودن مناطق آزاد از قلمرو گمرک داخلی کشور، کالا به راحتی در آنجا تفکیک و دارنده سند کالا به عنوان صاحب کالا شناخته میشود، تشریفات چنین اقدامی در کشور بیشتر و پیچیدهتر است اما کالای مورد نظر ضمن تفکیک در تالار بورس و ایجاد تغییرات در آن به افراد دیگر انتقال داده میشود که این اقدامات جزو وظایف مناطق آزاد و مناطق ویژه به حساب میآید.
وی با تأکید به عرضه محصولات وارداتی در بورس کالا گفت: دو نوع واردات در مناطق آزاد صورت میگیرد که اولین نوع آن مربوط به خرید مسافران به عنوان سوغاتی است که مبلغ آن برای مناطق آزاد در سال نزدیک به ۳۰۰ یا ۳۵۰ میلیون دلار بیشتر نیست و به عنوان منبع درآمدی برای مناطق آزاد تلقی میشود.
معاون مناطق ویژه اقتصادی شورای عالی مناطق آزاد اذعانکرد: نوع دیگر واردات، واردات تجاری است که با توجه به وجود مشکلات زیرساختی موجود در مناطق آزاد، ۱۵ درصد از سود کالاهای تجاری به عنوان تأمین مالی برای ایجاد زیرساختها به مناطق آزاد تعلق گرفت.
تأمین ارزان مواد اولیه از طریق بورس
به گفته آهنگران، بهترین راه برای تأمین مواد اولیه وارداتی مورد نیاز تولیدکنندگان داخلی، هدایت این محصولات به سمت بورس کالا و تالارهای بورسی فعال در مناطق آزاد هستند تا تولیدکنندگان بهطور مستقیم و با قیمتی پایینتر امکان خرید مواد از بورس را داشته باشند.
آهنگران با بیان اینکه عرضه محصولات وارداتی در بورس کالا مانع از نوسانات کاذب قیمت میشود، گفت: با توجه به اینکه بورس کالا باعث بهبود روند صادرات و واردات میشود بنابراین هر چه به سمت بورس حرکت کنیم بهطور قطع با شفافیت قیمت و معاملات روبهرو خواهیم شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.