محمدرضا عیوضی – معاون علمی رئیسجمهور، با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ همکاریهایمان با ایرانیهای خارج از کشور در حوزه نخبگان سه برابر شد، گفت: بازگشت نخبگان از ۲۰۰ دانشگاه برتر به کشور ۸٫۱ برابر ارتقاء پیدا کرد. به گزارش مناقصهمزایده، روحا… دهقانیفیروزآبادی؛ در گفتگوی ویژه خبری، نقش شهیدجمهور آیتا… رئیسی؛ در حمایت از […]
محمدرضا عیوضی – معاون علمی رئیسجمهور، با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ همکاریهایمان با ایرانیهای خارج از کشور در حوزه نخبگان سه برابر شد، گفت: بازگشت نخبگان از ۲۰۰ دانشگاه برتر به کشور ۸٫۱ برابر ارتقاء پیدا کرد. به گزارش مناقصهمزایده، روحا… دهقانیفیروزآبادی؛ در گفتگوی ویژه خبری، نقش شهیدجمهور آیتا… رئیسی؛ در حمایت از نخبگان و زیستبوم فناوری را تشریح کرد و اظهار کرد: من بهعنوان یک معاون کوچک ایشان که در حوزه علمی و فناوری کمک میکردم، قویاً معتقد هستم که حضرت آیتا… رئیسی؛ یک مدیر راهبردی تمامعیار بود و بحث اقتصاد دانشبنیان و گنجاندن در عنوان معاونت علمی، فقط یک اصلاح عنوان نبود، بلکه یک تغییر راهبردی جدی در حوزه علم و فناوری کشور بود. معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، افزود: راهبردی که رهبری معظم انقلاب سالها پیش شاید بیش از ۲۰ سال پیش تحت عنوان جنبش نرمافزاری شروع کردند در دوران حضرت آیتا… رئیسی به یک بلوغی رسیده بود که تغییر راهبری این زیستبوم از یک زیستبوم صرفاً علمی و فناوری و افتخارآفرین به یک زیستبوم مؤثر در اقتصاد در مسیر توجه ایشان قرار گرفت. این نگرشی که ایشان داشتند و این نگرش را شما خروجیاش را در عنوان معاونت علمی میبینید.
بازگشت نخبگان به کشور نسبت به ۱۴۰۱، ۱٫۸برابر ارتقاء پیدا کرد
دهقانی؛ ضمن اشاره به اینکه رئیسجمهور شهید معتقد بود بزرگترین حمایت از جریان نخبگی کشور، ایجاد کردن زمین بازی برای تأثیرگذاریشان در ارکان مختلف از مشورت دادن تا حوزههای مدیریتی بود، گفت: همین توجه ویژه بود که ارتباطات ما را با بچههای ایرانی خارج از کشور توسعه داد. من افتخار میکنم که طبق آمار سامانههای جذب، شناسایی و توسعه همکاری بینالمللی ما سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ همکاریهایمان با ایرانیهای خارج کشور در حوزه نخبگان سه برابر شد. بازگشت نخبگان ما از ۲۰۰ دانشگاه برتر به کشور ۸٫۱ برابر ارتقاء پیدا کرده بود همه و همه به خاطر این توجه ویژهای بود که ایشان به این حوزه داشت.
تعریف ۲۰۰ پروژه راهبردی با ایرانیان خارج از کشور در ۱۴۰۲
وی ادامه داد: این نخبگانی که برگشتند یک عدهشان بهعنوان اعضای هیئت علمی مشغول بهکار شدند یک عدهشان که قریب به ۳۵۰ تا ۳۶۰ نفرشان بود فرصت ایجاد شرکتهای دانشبنیان برایشان ایجاد میشد و یک عده دیگری هم به شکل نیروهای متخصص در شرکتهای دانشبنیان فرصت همکاری پیدا میکردند. این یکطرف، یک نگاه دیگری که حضرت آیتا… رئیسی داشت که نگاه بسیار متعالی بود این بود که بچههای ایرانی که خارج از کشور هستند ولی به هر دلیلی زندگی تشکیل دادهاند و شرایطی دارند که نمیتوانند برگردند به کشور و علاقمند هستند خدمتی به کشور بکنند، اینها هم بچههای کشور هستند. ما سال گذشته بیش از ۲۰۰ مورد پروژههای راهبردی با بچههای ایرانی که در خارج از کشور بودند تعریف کردیم که آنجا انجام دادند و خدماتشان را در اینجا استفاده کردند.
دانشبنیانها در ۱۴۰۲ دوونیم میلیارد دلار صادرات داشتند
دهقانیفیروزآبادی؛ به ذکر مثالهایی پیرامون نتایج حمایتهای رئیسجمهور شهید از دانشبنیانها پرداخت و گفت: این که وزارت نفت امروز بیش از یکوهشتدهم میلیارد دلار قرارداد با دانشبنیانها بسته است نتیجه آن حمایتهاست، اینکه دانشبنیانهای ما سال گذشته ۵۳۰ همت فروش داشتند یعنی اگر معادل کنیم این عدد را با ارز دولتی، چیزی قریب به ۲۰ میلیارد دلار، اشاره کنم سال گذشته دانشبنیانها پنج میلیارد دلار ارز گرفتند، دوونیم میلیارد دلار صادرات داشتند که ارزش متوسط صادراتشان نسبت به کالاهای صادراتی دو برابر بود. دانشبنیانهای ما همه محصولهایشان دانشبنیان نیست، در سبدشان دانشبنیان و غیردانشبنیان هم بود و با این اوصاف دو برابر کالاهای صادراتی بود، دوونیم میلیارد دلار محصول و خدمتی که فروختند به کشور که عموماً ۶۰ ، ۷۰ درصد قیمت خارجی ارزش دارد، آن بحثی که دوستمان اشاره کردند، بحث صرفهجویی ارزی یعنی پنج میلیارد دلار ارز تخصیص گرفتند، دوونیم میلیارد دلار صادرات کردند که این عدد دو برابر سال ۱۴۰۱ بود که صادراتمان در ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ سه برابر شد در دانشبنیانها، در نقطه مقابل قریب به معادل خارجی ۳۰ میلیارد دلار کالا و خدمت به کشور دادند. دارویی که ما باید تا دیروز ۱۸۰ میلیون دلار هزینه میکردیم برای آن که از خارج بیاوریم صرفاً با ۲۰ میلیون دلار تأمین ارزی در کشور تأمین شد و مردم اصلاً احساس نکردند که ما تحریم شدیم.
ظرفیت بودجهای معاونت علمی در ۱۴۰۳، ۳۵هزار همت است
وی با بیان این مطلب که سال گذشته قریب به هفتهزار میلیارد تومان بودجه داشتیم، سال ۱۴۰۳ که در آن هستیم با وجود همه مسائل و مشکلات کشور ظرفیت بودجهای معاونت علمی الان براساس قانون برنامه هفتم و قانون بودجه بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان است، گفت: یک منابع مستقیم بودجه عمومی که قریب به چهار، پنج همت است و یک رشد ۲۰ درصدی داشته است، یک منبعی ایشان تأکید داشت و در مجموعه سران قوا تأکید داشتند و با کمکشان تصویب شد یک بسته هفت هزار میلیارد تومانی برای سال ۱۴۰۳، یک بسته هشتهزار میلیارد تومانی برای سال ۱۴۰۴ بود که معاونت علمی به کمک دستگاههای کشور یکسری پروژههای پیشران تعریف کند در اقتصاد دانشبنیان با این مفهوم، پروژه فناورانهای که دانشبنیانها انجام دهند، دستگاههای دولتی بهرهبردار باشند و مردم مستقیماً اثرش را در زندگی خودشان احساس کنند.
سرمایه صندوق نوآوری بعد از سالها ۱۰۰ همت شد
دهقانیفیروزآبادی؛ با اعلام اینکه بعد از سالها سرمایه سه هزار میلیارد تومانی صندوق، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان شد که این یکی از تصویبات رئیسجمهور شهید است، گفت: این توجه فقط نگاه راهبری رئیسجمهور شهید بود به اینکه علم و فناوری کلید پیشرفت کشور است و امیدواریم در دولت آینده که مردم به خوبی انتخاب خواهند کرد، این هدفگذاری مقدس، این هدفگذاری بلندنظرانه که ایشان انجام داده بود پیش برود و توسعه پیدا کند و اقتصاد کشورمان خیلی جدی از اقتصاد منبع پایه به اقتصاد دانشبنیان تبدیل شود.
میزبانی از هیئتهای خارجی در معاونت علمی در سال ۱۴۰۲، ۶برابر شد
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، درباره تأکید رئیسجمهور بر اینکه در سفرها دستاوردهای دانشبنیانها بهعنوان هدیه به مقامات داده شود، گفت: شما یک هیئت خارجی پیدا کنید که آمده باشد ایران و رئیسجمهور با آنها از همکاری علمی و فناوری کشور حرف نزده باشد. سال گذشته مصوبه و ابلاغ ایشان را داشتیم که سازمان همکاری بینالمللی علمی و فناوری ایران شکل بگیرد که باز یادگاری ایشان است، بنیاد علمی ایران یادگاری ایشان است که پارسال ابلاغ شد، در حوزه دیپلماسی یک نمایشگاهی از دستاوردهای با خودمان میبردیم، در تب و تاب بودیم که، در هیچ کدام از دورههای گذشته، معاونت علمی بهعنوان یک پایه و اساس رکن کنار رئیسجمهور در سفرها مطرح نبوده است، ایشان تأکید به این قصه داشت، سال گذشته بیش از ۳۰۰ هیئت تجاری را میزبانی کردیم. این عدد شش برابر سال ۱۴۰۱ است.
دیدگاه بسته شده است.