گروه اجتماعی- یعنی اگر تمام کشور سیل بیاید، باز هم تنها چیزی که از دهان برخی مسئولان میتوانیم بشنویم این است که کمبود آب داریم! در سالی هستیم که بارش رحمت الهی تقریباً در تمامی استانهای کشور وجود داشت و حتی شهری همچون مشهد که شهر بارانخیزی نیز نبود، شاهد بارش شدید باران بود […]
گروه اجتماعی- یعنی اگر تمام کشور سیل بیاید، باز هم تنها چیزی که از دهان برخی مسئولان میتوانیم بشنویم این است که کمبود آب داریم! در سالی هستیم که بارش رحمت الهی تقریباً در تمامی استانهای کشور وجود داشت و حتی شهری همچون مشهد که شهر بارانخیزی نیز نبود، شاهد بارش شدید باران بود به حدی که طبق گفته مسئولان تنها طی چند روز به اندازه ۵۰ سال در مشهد باران بارید! در دیگر استانهای خشک کشور همچون سیستان و بلوچستان نیز که به بیآبی مشهور است، شاهد بارانهای عجیب و غریبی بودیم بهطوری که بیش از ۱۵۰ روستا درگیر سیل شدند و طبق اعلام سازمان هواشناسی سیستان و بلوچستان در یک هفته به اندازه یک قرن اخیر باران باریده است! از تمام اینها که بگذریم آیا تاکنون در اخبار دیده یا شنیدهاید که کشورهای حاشیه خلیجفارس با بیآبی مواجه شده باشند؟ کشورهایی همچون اردن، عمان، بحرین، عربستان و… . آیا کشورهای فوقالذکر از کشور ما کمآبتر محسوب نمیشوند؟ پاسخ به این پرسش تنها در نوع نگاهشان به مقوله تأمین آب است. کشورهای جنوب خلیجفارس برای تأمین آب شیرین اقدام به راهاندازی ایستگاههای آبشیرینکن کردهاند. حال سؤال این است که چرا به محض فرا رسیدن فصل تابستان باید نگران کمآبی و بیآبی باشیم؟ آیا راهی برای مهار و مدیریت سیلابهایی که تقریباً در بهار امسال تمام کشور را سیراب کردهاند، وجود ندارد؟ و از آن مهمتر اینکه تا کی باید مشکل بیآبی را از زبان مسئولان بشنویم؟
کدام ترسالی؟ در حالحاضر کمبود جدی آب داریم!
اما با وجود بارش شدید باران طی سالجاری، احد وظیفه؛ رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، به سایت خبرآنلاین، گفت: ترسالی کجا بود؟ ما در حالحاضر کمبود جدی آب داریم! این در حالی است که فیروز قاسمزاده؛ سخنگوی صنعت آب، در نشست خبری سوم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ گفت: ۶۳ درصد از مجموع حجم مخازن سدهای کشور معادل ۳۱ میلیارد مترمکعب پرشده است!
هنری به نام مدیریت سیلابها!
سیل هر ساله در کشور خسارات بسیار زیادی را چه از نظر اقتصادی، تخریب محیطزیست، منابع طبیعی و مسکونی و چه تلفات جانی، وارد مینماید. در اغلب سالهای گذشته حدود ۷۰ درصد اعتبارات سالانه طرح کاهش اثرات بلایای طبیعی و ستاد حوادث غیرمترقبه صرف جبران خسارات ناشی از سیل شده است. حال آنکه مدیریت سیل یک تکنیک و استراتژی برای کاهش خطر و خسارت ناشی از سیل میباشد و ضرورت بهکارگیری راهکارهای کارآمد با استفاده از برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت برای به حداقل رساندن تلفات و آسیبها در هنگام وقوع حادثه را مشخص میسازد. مدیریت کارآمد سیل مستلزم ایجاد سیستمی هماهنگ و یکپارچه در مقابله با این رخداد طبیعی است که متأسفانه کشورمان از آن بیبهره است!
صادرات آب معدنی از ایران به عمان، دبی، عراق، قطر، روسیه
حال درد بیآبی ظاهراً دو مشکل جدی دارد؛ اول اینکه هنر مدیریت سیلاب در کشور وجود ندارد و بارشهای رحمت الهی به دردی عظیم تبدیل میشود و دوم اینکه کشورمان یکی از مهمترین صادرکنندگان آب در منطقه به شمار میرود! طبق آمار در سال ۱۴۰۱، صادرات آب معدنی ایران به بیش از ۲۰ کشور جهان، به ارزش بیش از ۱۰ میلیون دلار رسید. عمده بازارهای هدف ایران در کشورهای همسایه، از جمله عمان، عراق، افغانستان، امارات متحده عربی (دبی)، کویت، و ترکیه قرار دارند. علاوه بر کشورهای همسایه، ایران در سالهای اخیر صادرات این محصول را به کشورهای دوردستتر، مانند روسیه، چین و هند نیز افزایش داده است.
دیدگاه بسته شده است.