آیتا…هاشمی رفسنجانی به این دلیل پیگیر صلح بین ایران و عراق بوده که میخواست زودتر سازندگی شروع شود؛ این سخن به نقل از محسنرضایی برای نشان دادن روحیه «اقتصادی» سردار سازندگی کافی است. به گزارش ایسنا، در ذهن ملت ایران نام آیتا…هاشمیرفسنجانی (ره)، روحیه تلاش و پشتکار او ماندگار شده است. وقتی رهبر […]
آیتا…هاشمی رفسنجانی به این دلیل پیگیر صلح بین ایران و عراق بوده که میخواست زودتر سازندگی شروع شود؛ این سخن به نقل از محسنرضایی برای نشان دادن روحیه «اقتصادی» سردار سازندگی کافی است.
به گزارش ایسنا، در ذهن ملت ایران نام آیتا…هاشمیرفسنجانی (ره)، روحیه تلاش و پشتکار او ماندگار شده است. وقتی رهبر معظم انقلاب در پیام تسلیت به مناسبت درگذشت آیتا… هاشمی فرمودند: «اکنون این مبارز کهنسال در محضر محاسبه الهی با پروندهای مشحون از تلاش و فعالیت گوناگون قرار دارد» میتوان دریافت «خستگیناپذیری» از خصوصیات بارز یار دیرین انقلاب و رهبری بوده است؛ خصوصیتی که شرط لازم و ضروری برای تثبیت اقتصاد مقاومتی در کشور است.
تعادلبخشی در اتخاذ تصمیمات سیاسی و اقتصادی از عملکرد هاشمی رفسنجانی به خوبی نمایان است. او در دوران ستمشاهی، مبارزات سیاسی را برگزید و در این راه شکنجه و زندان را به جان خرید. پس از انقلاب اسلامی نیز هیچ بزنگاه و اتفاق مهم سیاسی در ایران نیست که نام هاشمی در کنار آن وجود نداشته باشد. از تشکیل شورای انقلاب و مجلس خبرگان قانون اساسی گرفته تا ریاست مجلس و عزل بنیصدر. از تشکیل سپاه پاسداران تا فرماندهی در دفاع مقدس. از ارتحال امام (ره) با انتخاب رهبر آینده جمهوری اسلامی تا سازندگی در دوران بعد از جنگ تحمیلی. از ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام تا حوادث سال ۱۳۸۸. از انتخاب حسن روحانی در سال ۱۳۹۲ تا انتخابات ۱۳۹۶.
هاشمی در تمام این سالها از اصلیترین یاران امام راحل و مقام معظم رهبری بود و همیشه در سخنانش نشان داده که دل در گرو انقلاب دارد و تلاش میکند به اصل نظام آسیبی وارد نشود و به همین دلیل است که او مرد تأثیرگذار هر دو جناح سیاسی کشور به حساب میآمد.
اما هاشمی از منظر اقتصاد با همه نقدهایی که به او وارد شد، مردی کوشا، مدبر و قاطع بود. به گفته دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام «حضرت امام پس از پایان جنگ نامهای به مسؤولان جنگ نوشتند و فرمودند اکنون که جنگ تمامشده باید سازندگی کشور را جدی بگیرید. مرحوم آیتا…هاشمی که از پیش از ریاست جمهوری به سازندگی فکر میکرد، بعد از اینکه رییسجمهوری شد، تمام وقتش را برای بازسازی مناطق جنگی گذاشت. ایشان در کلنگ زدن طرحها و افتتاح سدها مرتب حضور پیدا میکرد و چون انبوهی از پروژههای عمرانی را انجام داده بود، به این لقب مشهور شد.»
هاشمی در شرایط دشواری، اولین کابینه خود را در سال ۱۳۶۸ تشکیل داد که این دشواری مربوط به پایان جنگ بود. همانطور که دولت سوم و چهارم نیز اداره کشور را در شرایط دشواری پیش برده بود، دولت پنجم نیز که پس از پایان جنگ بر سر کار آمد کار خود را در شرایط ویژهای آغاز کرد که بدون تردید نام دولت «سازندگی» نیز بر همین اساس انتخاب شد. به عبارتی میتوان گفت «سازندگی» مأموریت هر دولتی است که پس از جنگ روی کار میآید.
مردم نیز پس از ۸ سال دفاع مقدس، دغدغه سازندگی کشور را داشتند. یکی از اهداف انقلاب اسلامی، سازندگی کشور به جای ویژهخواریها و همچنین توسعه عدالت محور در همه مناطق بود که با توجه به اولویتهای دولت در ۱۰ سال اول انقلاب اسلامی که بیشتر روی جنگ و حفظ اقتصاد کشور در شرایط دشوار جنگی تأکید میشد، امکان تمرکز روی این مهم و ساختن اقتصادی پویا در کشور وجود نداشت. اکنون قرار است دولتی پس از جنگ تشکیل شود که افکار عمومی از آن انتظار دارد، وضعیت کشور را تثبیت کند. طبیعتاً سازندگی و ساختن زیرساختهای نابود شده اقتصادی در دوران جنگ نیز یکی از همین شرایط تثبیت است.
البته آیتا…خامنهای رهبر انقلاب اسلامی، در دیدار ۸ شهریورماه سال ۱۳۶۸ با اعضای هیأت دولت در اولین سال تشکیل دولت آیتا… هاشمی، ضمن تأکید بر رسیدگی به وضعیت اقتصادی مردم به اعضای هیأت دولت تأکید کرده بودند: «گشودن گرههایی از زندگی ملتی که ۸ سال جنگ را پشت سرگذاشته و مشکلات و فشارهای جهانی را تحمل کرده است به معنای دوری از معنویات و آرمانها نیست.»
به هر حال، هاشمیرفسنجانی تفکر اقتصادی دولت خود را بر مبنای حضور افراد فنی و مسلط به حوزه اقتصاد یا همان «تکنوکراتها» پیش برد. حضور نوربخش در راس وزارت اقتصاد، بیژن نامدار زنگنه در وزارت نیرو، نعمت زاده در وزارت صنایع، آقازاده در وزارت نفت، کلانتری در وزارت کشاورزی، محلوجی در وزارت معادن، نژادحسینیان در صنایع سنگین و وهاجی در وزارت بازرگانی، رنگ و بوی کابینه نخست هاشمیرفسنجانی را اقتصادی کرده بود.
هاشمی رفسنجانی بعد از ریاست جمهوری و تأسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به عنوان یکی از بازوان مقام معظم رهبری و به عنوان رییس بزرگترین مجمع مشاوران حضرت، در پیگیری و اتاق فکری که میتواند در پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی تأثیرگذار باشد، ایفای نقش کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.