افزایش شدید ریسک بلوکه‌شدن حساب کاربران ایرانی در صرافی‌‌‌ها خارجی!

پلتفرم مدیریت ریسک ارزهای دیجیتال (TRM lab) اعلام کرد: در سال‌های اخیر، بانک‌های مرکزی دنیا مقررات سفت‌وسختی را برای صرافی‌های ارز دیجیتال اعمال کرده‌اند و دولت‌‌‌ها به پشتیبانی از این سیاست‌های جدید، نظارت‌های خود را بر این بازار گسترش داده‌اند. این سیاست‌های تازه باعث شده فعالیت کاربران ایرانی در صرافی‌های خارجی به حداقل برسد؛ با […]

پلتفرم مدیریت ریسک ارزهای دیجیتال (TRM lab) اعلام کرد: در سال‌های اخیر، بانک‌های مرکزی دنیا مقررات سفت‌وسختی را برای صرافی‌های ارز دیجیتال اعمال کرده‌اند و دولت‌‌‌ها به پشتیبانی از این سیاست‌های جدید، نظارت‌های خود را بر این بازار گسترش داده‌اند. این سیاست‌های تازه باعث شده فعالیت کاربران ایرانی در صرافی‌های خارجی به حداقل برسد؛ با این حال هنوز هم افرادی هستند که با صرافی‌‌‌ها خارجی کار می‌کنند و ریسک بلوکه‌شدن پول‌هایشان را پذیرفته‌اند. به گزارش سیتنا، جولیو مورِنو، رئیس سایت تحقیقاتی «کریپتوکوآنت» که در زمینه رمزارز‌‌ها فعالیت دارد، اعلام کرد که «نهنگ‌های جدید در سال‌جاری میلادی سرمایه‌ای ۱۰۰ میلیارد دلاری را وارد این بازار کرده‌اند.» این هجوم سرمایه‌گذاران، پیشرفت قابل‌توجهی را در ارزهای دیجیتال آشکار می‌کند که نشان‌دهنده اعتماد روبه رشد به بیت‌کوین است. «نهنگ» در بازار رمز ارزهای جهانی به افراد یا شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که مقدار زیادی از یک ارز دیجیتال را در اختیار دارند. مورنو روز جمعه، ۱۱ خردادماه، در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) همچنین به پستی از کی‌یانگ‌جو، بنیانگذار «کریپتوکوآنت» اشاره کرد که در آن خوشبینی نسبت به جهش قیمت بیت‌‌کوین دیده می‌شد.

یانگ جو روز جمعه به تشابهات تحولات روزهای اخیر قیمت بیت‌کوین با تحولات این بازار در اواسط سال ۲۰۲۰ میلادی اشاره کرد.

در بازار ایران چه خبر است؟

با وجود آنکه اطلاعات رسمی و دقیقی از بازار رمز ارز‌‌ها در ایران منتشر نمی‌شود اما سایت‌های صرافی‌های ایرانی و رسانه‌ها نشان می‌دهد که علاقه شهروندان ایرانی به خرید بیت‌کوین ادامه دارد. آخرین گزارش پلتفرم مدیریت ریسک ارزهای دیجیتال (TRM lab) که داده‌های تراکنش عمومی بیش از یکصد درگاه فعال مبادله ارز دیجیتال در ایران را بررسی کرده، نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲ و در شرایطی که اقتصاد ایران گرفتار تحریم‌های بین‌المللی، تأثیرات پایدار کووید۱۹ و کاهش ارزش بازار کریپتو بوده، حجم مبادلات بازار رمزارز در ایران به سه میلیارد دلار رسیده است. شرکت TRM Labs که یک شرکت تحقیقاتی رمزنگاری و بلاک‌چین است، در بررسی وضعیت تراکنش‌های بازار کریپتو مرتبط با کاربران ایرانی گزارش داده که صرافی «نوبیتکس» به‌عنوان بزرگ‌‌‌ترین صرافی ارز دیجیتال ایران، با ۲٫۶ میلیارد دلار، معادل ۸۷ درصد از کل سه میلیارد دلار تراکنش مالی داخلی و بین‌المللی ثبت‌شده بازار ارزهای دیجیتال در سال۲۰۲۲ را به خود اختصاص داده است. در سال‌های اخیر، بانک‌های مرکزی دنیا مقررات سفت ‌و سختی را برای صرافی‌های ارز دیجیتال اعمال کرده‌اند و دولت‌‌‌ها به پشتیبانی از این سیاست‌های جدید، نظارت‌های خود را بر این بازار گسترش داده‌اند. این سیاست‌های تازه باعث شده فعالیت کاربران ایرانی در صرافی‌های خارجی به حداقل برسد. با این حال هنوز هم افرادی هستند که با صرافی‌‌‌ها خارجی کار می‌کنند و ریسک بلوکه‌شدن پول‌هایشان را پذیرفته‌اند. یکی از بخش‌های مهم در شبکه مبادلات مالی، مشابه بخش‌های سنتی، احراز هویت است. احراز هویت مشتری (Know Your Customer)  یا به اختصارKYC، به‌منظور جلوگیری از پولشویی و فعالیت‌های مجرمانه، بر طبق قوانین ضدپولشویی (AML) دولت‌‌‌ها تنظیم می‌شود. بررسی مؤسسه TRM از ۱۵ صرافی ایران نشان می‌دهد که مبادلات ایرانی‌‌‌ها در سه سطحِ «بدون اطلاعات شناسایی؛ بدون تأیید سند؛ تأیید با یک سند» انجام شده است که در این میان سهم نوبیتکس در این بررسی‌‌‌ها ۸۹ درصد بوده است. این مسئله به آن معنی است که خریداران رمزارز‌‌ها در ایران باید میزان ریسک بیشتری را نسبت به شهروندان کشورهای دیگر در نظر بگیرند. با این وجود فعالان بازار رمزارز‌‌ها در ایران نیز تلاش می‌کنند که از قافله بازار جهانی عقب نمانند.

توجه: این مطلب به هیچ عنوان تشویقی برای سرمایه‌گذاری یا جایگاهی برای عدم سرمایه‌گذاری ندارد و تنها جنبه اطلاع‌رسانی دارد.