ناصر بهزادفر- قله بزقوش درکوهستان بزرگ بزقوش واقع در مرز استان اردبیل و آذربایجانشرقی به صورت یک رشته شرقی – غربی حد فاصل بستانآباد تا نزدیک بخش کیوی خلخال امتداد دارد. ارتفاع این قله ۳۳۰۳ متر است. خطالرأس ملایم و کمتر صخرهای بزقوش از قلل متعددی تشکیل شده است که از جمله مهمترین آنها […]
ناصر بهزادفر- قله بزقوش درکوهستان بزرگ بزقوش واقع در مرز استان اردبیل و آذربایجانشرقی به صورت یک رشته شرقی – غربی حد فاصل بستانآباد تا نزدیک بخش کیوی خلخال امتداد دارد.
ارتفاع این قله ۳۳۰۳ متر است.
خطالرأس ملایم و کمتر صخرهای بزقوش از قلل متعددی تشکیل شده است که از جمله مهمترین آنها باید از قلل تیرچایی ۳۰۲۰ متر، بیلاردان ۳۰۵۰ متر، ماقوچ داغی ۲۵۰۸ متر و قملار ۲۵۳۸ متر نام برد. آبادی هریس، اسبفروشان، اردها، قرهشیران و انباران در شمال رشته و در جنوب آن روستاهای آرموداغ، تارون، رزقان و سرخه قرار دارند.
بهترین زمان صعود به بزقوش اردیبهشت و خرداد میباشد. سرمای بیش از حد هوا و طوفان و برفکوبی سنگین در دشت حد فاصل اسبفروشان یا هریس تا قله از موارد مهمی است که هنگام صعود در زمستان میباید مدنظر قرار گیرد.
مسیر دسترسی
دستیابی به قلعه از ۳ مسیر صعود میشود:
الف – مسیرشمالی با مبدأ صعود از روستای اسبفروشان (اسبیسی) است. از طریق جاده اردبیل به بستانآباد کمی پس از شهر سراب به سمت جنوب وارد جاده اسبفروشان شده، به سوی خطالرأس بزقوش حرکت میکنیم. درآبادی اسبفروشان از سمت چپ نهر آب مسیر خود را به سمت خطالرأس پی میگیریم. قله به صورت خوابیدهای در سمت جنوب روی خطالرأس دیده میشود. از کنار آبشار کوچکی عبور کرده و از طریق یال شمالی قله به تدریج در شیبی بسیار ملایم، با عبور از چندین تپه ماهور کوچک و بزرگ بالا میرویم. سرانجام در نقطهای که یال به خطالرأس میرسد کمی به سمت چپ ادامه مسیر میدهیم و به قله بزقوش میرسیم.
ب – مسیرجنوبی با مبدأ صعود از روستای ورنکش که برای کوهنوردان سهلترین راه از طریق میانه میباشد.
ج- مسیر غربی به مبدأ صعود از سد فاضل گؤلی (پرورش ماهی)(از مسیر روستای ابرغان)
منابع:
داخل ایران
tabrizlinks.mihanblog.com
www.ghara-baloch.blogfa.com
گروه کوهنوردی یاران تبریز
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.