نازنین زمانیان- برای خیلیها، شب امتحان سختترین شب سال است و برای بعضیها اما شببیداریهای شب امتحان معنایی ندارد! خوب که گوش کنی سر و صدای محصلانی را میشنوی که فغانشان از لو رفتن سؤالات امتحان نهایی در شبکههای اجتماعی درآمده است؛ محصلانی که خیلیهایشان تمام فصل مدرسه را درس خواندهاند و حالا میبینند که […]
نازنین زمانیان- برای خیلیها، شب امتحان سختترین شب سال است و برای بعضیها اما شببیداریهای شب امتحان معنایی ندارد! خوب که گوش کنی سر و صدای محصلانی را میشنوی که فغانشان از لو رفتن سؤالات امتحان نهایی در شبکههای اجتماعی درآمده است؛ محصلانی که خیلیهایشان تمام فصل مدرسه را درس خواندهاند و حالا میبینند که حقشان توسط یک مشت سودجو خورده شده و سؤالات امتحان نهایی لو رفته است! باز هم امتحانات نهایی آغاز شده و موضوع لو رفتن سؤالات به میان آمده است. امسال نیز همانند سالهای گذشته انتشار سؤالات امتحان نهایی در فضای مجازی جنجال ایجاد کرده و از آنجایی که تعدادی از دانشآموزان در جلسه امتحان، گوشی موبایل با خود به همراه برده بودند، شائبه تقلب در امتحانات قوت گرفته است و از آنجایی که نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم در کنکور سهم ۴۰ درصدی دارد، لو رفتن سؤالات برای دانشآموزان و خانوادههایشان اهمیت بیشتری پیدا کرده است. امتحانات نهایی آغاز شده و بسیاری از داوطلبان کنکور که سابقه تحصیلی نداشته یا خواهان ترمیم نمرات خود هستند، داوطلب شرکت در این امتحانات شدهاند. این در حالی است که از همان روز اول برگزاری امتحانات نهایی، سؤالات در فضای مجازی منتشر شده است. برای مثال هنوز دقایقی از شروع آزمون نگذشته بود که در برخی کانالهای درسی سؤالات درس ریاضی رشته تجربی را منتشر کردند و پس از چند دقیقه پاسخهای این سؤالات نیز بر روی کانال قرار گرفت.
ورود پلیس فتا به امتحانات نهایی دانشآموزان
حالا همه محصلان انتظار دارند که جلوی تخلفات و سؤالفروشی گرفته شود و برخورد قاطعانهای با عوامل این نابسامانی صورت گیرد. در همین رابطه، رئیس پلیس فتای فراجا، گفت: همزمان با آغاز فصل برگزاری امتحانات نهایی دانشآموزان؛ موضوع تبلیغات فروش یا واگذاری سؤالات امتحان نهایی در کارگروههای ویژه عملیاتی پلیس سایبری کشور در حال رصد است. به گزارش تسنیم، سردار وحید مجید؛ رئیس پلیس فتای فراجا؛ به اینکه نظارت بر نحوه برگزاری امتحانات نهایی مدارس در تقویم عملیاتی پلیس فتا وجود دارد، اشاره نمود و گفت: این طرح عملیاتی در کارگروههای ویژه، در تمامی ردههای پلیس فتا با عناوین رصد هرگونه موارد مجرمانه و مشکوک نظیر «تبلیغات و واگذاری سؤالات، شایعهسازی و تحریک احساسات عمومی و سایر موارد» آغاز شده است. تاکنون بیش از ۱۰ مورد برخورد انتظامی و قضایی با مرتکبان اینگونه جرایم صورت گرفته است. براساس تجزیه و تحلیل تمامی جریانات کشف شده و همچنین شکوائیههای قضایی واصله به این پلیس، خوشبختانه تاکنون هیچگونه موردی مبنی بر افشای سؤالات، پیش از زمان برگزاری امتحانات نهایی کشف نشده است. تمامی تبلیغات صورت گرفته توسط مجرمان سایبری در حوزه کلاهبرداری از متقاضیان یا ایجاد شایعه و شائبههای نادرست درخصوص زیرسؤال بردن صحت برگزاری امتحانات نهایی دانشآموزان است. رئیس پلیس سایبری کشور، به دانشآموزان توصیه کرد: به هیچ عنوان به این تبلیغات نادرست توجه نکنند. همچنین والدین نیز نظارت بیشتری بر عملکرد تحصیلی و سایبری فرزندان خود در ایام مذکور داشته باشند. ضمن مشارکت با پلیس فتا در پاکسازی فضای مجازی در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را از طریق شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به پلیس فتا گزارش کنند.
دیدگاه بسته شده است.