معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت «السی» خط لوله صادرات گاز ایران به عراق هنوز باز نشده است معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با تشریح سفر هفته گذشته هیأت ایرانی به عراق گفت: در این سفر، جزییات دو تفاهمنامه برای امضا از سوی وزیران نفت ایران و عراق نهایی شده است. به […]
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت
«السی» خط لوله صادرات گاز ایران به عراق هنوز باز نشده است
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با تشریح سفر هفته گذشته هیأت ایرانی به عراق گفت: در این سفر، جزییات دو تفاهمنامه برای امضا از سوی وزیران نفت ایران و عراق نهایی شده است.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نفت، امیرحسینزمانینیا با بیان این که در سفر به عراق نمایندگان شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و رییس دفتر نمایندگی وزارت نفت حضور داشتند، درباره جزییات این تفاهمنامهها اعلام کرد: تفاهمنامه نخست دو کشور درباره همکاری در توسعه میدانهای مشترک پرویز (نفتخانهجنوبی) و دیگری خرمشهر (سندباد یا سیبه) است.
وی، تفاهمنامه دوم را در بقیه بخشهای صنعت نفت از جمله نفت خام، ساخت تجهیزات، صادرات گاز، نوسازی پالایشگاههای عراق از سوی بخش خصوصی ایران و آموزش عنوان کرد و درباره جزییات صادرات گاز به بغداد گفت: ایران هم اکنون آماده صادرات گاز به بغداد و این کشور نیز آماده دریافت گاز است.
زمانینیا در این زمینه ادامه داد: خط لوله صادرات گاز ایران به بغداد هم اکنون از گاز پر است اما اعتبار اسنادی (السی) این طرح هنوز باز نشده و به محض حل مسایل مالی، گاز ایران به بغداد میرود.
اعتبار اسنادی (Letter of Credit) تعهدی از بانک است که به خریدار و فروشنده داده میشود و تعهد میشود که میزان پرداختی خریدار به فروشنده به موقع و با مبلغ صحیح به دست فروشنده خواهد رسید.
معاون وزیر نفت با بیان این که السی صادرات گاز ایران به عراق نیز به زودی و همزمان با سفر هیأت عراقی به تهران و در بانک مورد نظر ایران، گشایش مییابد، افزود: یونس صالح، معاون وزیرنفت عراق گفت که در دولت این کشور برای پیش پرداخت اولیه این طرح مبلغ مورد نظر تخصیص داده شده است.
با توجه به نیاز کشور عراق به گاز طبیعی برای مصارف نیروگاهی، طرح موضوع و مذاکرات قراردادی صادرات گاز ایران به کشور عراق از نیمه دوم سال ۱۳۸۹ آغاز شد و در این راستا قرارداد فروش گاز به بغداد در تیرماه سال ۱۳۹۲ در بغداد امضا شد.
براساس توافقهای انجام شده مقرر است گاز طبیعی صادراتی از طریق خط لوله ششم سراسری گاز و حدود ۲۲۸ کیلومتر خط لوله ۴۸ اینچ کوهدشت – نفت شهر به استانهای دیاله و بغداد کشور عراق ارسال و از این طریق گاز مصرفی نیروگاههای المنصوریه، االقدس و الصدر تأمین شود.
مدت قرارداد صادرات گاز ایران به بغداد ۶ ساله با حداکثر حجم صادراتی ۳۵ میلیون مترمکعب در روز است.
زمانی نیا، محور دیگر تفاهمنامه دوم با عراق را خط لوله نفت خام و فرآورده بصرهـآبادان-بصره عنوان کرد.
وی همچنین از انتخاب نماینده عراق در کمیته مشترک دو کشور خبر داد و گفت: سید محمد موسوی، بهعنوان نماینده ایران در این کمیسیون مشترک و جبارقاسم، مدیر توسعه میدانها و مخازن عراق بهعنوان نماینده این کشور تعیین شدند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.