معصومه براتی- از زمانی که مجدداً لایحه افزایش تعطیلات رسمی کشور در مجلس مورد بررسی قرار گرفت، جنجالهای بسیاری بر پا شده است. بین پنجشنبه و شنبه باید یک روز برای افزایش تعطیلات رسمی انتخاب میشد؛ بسیاری روز پنجشنبه را مناسب این امر میدانستند و بسیاری نیز شنبه را بهترین روز برای تعطیلی میخواندند. موافقان […]
معصومه براتی- از زمانی که مجدداً لایحه افزایش تعطیلات رسمی کشور در مجلس مورد بررسی قرار گرفت، جنجالهای بسیاری بر پا شده است. بین پنجشنبه و شنبه باید یک روز برای افزایش تعطیلات رسمی انتخاب میشد؛ بسیاری روز پنجشنبه را مناسب این امر میدانستند و بسیاری نیز شنبه را بهترین روز برای تعطیلی میخواندند. موافقان تعطیل شدن روز شنبه، مطرح میکنند که تعطیلی پنجشنبهها به «قطع ارتباط تجاری ایران با جهان» میانجامد و مخالفان میگفتند وقتی حدود ۸۵درصد از تجارت خارجی ایران با ۱۰کشور انجام میشود که بخش عمدهای از آنها کشورهای اسلامی هستند، چه لزومی دارد که روز شنبه که روز تعطیلی کشورهای قدرتمند است، تعطیل اعلام شود. البته هیچکدام از مخالفان نیز نگفتند که چرا کشورمان با این همه ظرفیت و ثروت باید تنها با ۱۰ کشور مراوده داشته باشد؟!! تعطیلی روز پنجشنبه نیز موافقان و مخالفان خاص خود را داشت، مثلاً اتاق بازرگانی بهعنوان مخالف این لایحه معتقد است چنانچه پنجشنبهها تعطیل شود، در مجموع چهار روز تعطیلی با دنیا داریم که ممکن است سالانه چیزی حدود ۲۲میلیارد دلار در مناسبات اقتصادی کشور تأثیر منفی برجا بگذارد. به هر شکل نمایندگان دور قبل مجلس در آخرین روزهای خود رأی به تعطیلی روز شنبه دادند تا در کنار روز جمعه، ایران شاهد افزایش تعطیلات رسمی دو روز در هفته باشد، اما با توجه به جایگزینی مجلس جدید و مخالفت شدید برخی مراجع با تعطیلی روز شنبه، به احتمال زیاد این مصوبه کملنیکون تلقی خواهد شد و حتی شوراینگهبان نیز در آن دخالتی نخواهد کرد.
نه پنجشنبه؛ نه شنبه!
در همین رابطه، دیروز (سهشنبه) رئیس اتاق بازرگانی تهران، با بیان اینکه اتاقهای بازرگانی تلاش خود را برای جلوگیری از تصویب لایحه افزایش تعطیلی که مخل کسب و کار بود، با رویکرد و نگاه ملی به کار گرفتند، گفت: بعد از عدم تأیید تعطیلی شنبه از سوی شوراینگهبان، تعطیلی پنجشنبه هم منتفی شد. محمود نجفیعرب؛ در جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، گفت: اتاقهای بازرگانی تلاش خود را برای جلوگیری از تصویب لایحه افزایش تعطیلی که مخل کسب و کار بود را با رویکرد و نگاه ملی به کار گرفتند. در این میان، موضع اولیه اتاق بازرگانی مخالفت با افزایش تعداد روزهای تعطیل و به ویژه تعطیلی روز پنجشنبه بود که در صورت تحقق میتوانست با کاهش دادن روزهای کاری مشترک با اغلب کشورها به سه روز در هفته، آسیبهای جبرانناپذیری را به همراه داشته باشد. وی افزود: طبق بررسیهای انجام شده این اقدام، سالانه بین ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار آسیب به دنبال داشت. به گفته نجفیعرب؛ ابتدا با پیگیریها، نظر کمیسیون اجتماعی مجلس تغییر کرد و بحث تعطیلی پنجشنبه که مدنظر دولت بود، منتفی و شنبه جایگزین شد، اما در قدم بعدی و در پیامد حضور بنده بهعنوان نماینده بخشخصوصی در هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در هشتم خرداد ماه، کلیت طرح از موضوعیت ساقط شد، بدینترتیب فارغ از نظر شوراینگهبان، خوشبختانه بررسی لایحه دولت و مصوبه مجلس از دور خارج خواهد شد. وی اظهار داشت: نظر هیئت عالی نظارت نهتنها مخالفت با تعطیلی شنبه که اساساً مخالف با افزایش تعطیلات هفتگی بود. همچنین مشخص شد که دولت سیزدهم نیز اصراری برای به نتیجه رساندن لایحه پیشنهادی خود ندارد. نجفیعرب؛ گفت: همچنین در این هیئت مورد تأکید قرار گرفت که پنجشنبه جزئی از تعطیلات رسمی کشور نیست و همه سازمانها و دستگاههای دولتی مکلف به ارائه خدمات از جمله خدمات تجاری هستند. وی افزود: صرفنظر کردن قانونگذار از تعطیلی روز پنجشنبه و ممانعت از ایجاد خسارت، برای بخشخصوصی، اقتصاد کشور به منزله یک موفقیت چشمگیر است.
دیدگاه بسته شده است.