نرخ اعتیاد در محیط‌های صنعتی بالاتر از سایر محیط‌هاست

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر نرخ اعتیاد در محیط‌های صنعتی بالاتر از سایر محیط‌هاست معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: طرح‌هایی که در استان مرکزی در رابطه با مسأله اعتیاد و مناطق صنعتی در نظر گرفته شده باید با جدیت بیش‌تری مورد پیگیری قرار بگیرد و […]

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر

نرخ اعتیاد در محیط‌های صنعتی بالاتر از سایر محیط‌هاست

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: طرح‌هایی که در استان مرکزی در رابطه با مسأله اعتیاد و مناطق صنعتی در نظر گرفته شده باید با جدیت بیش‌تری مورد پیگیری قرار بگیرد و مسؤولیت اجتماعی توسط صنایع نیز باید مطرح شده و از مشارکت صنایع در این خصوص بهره بگیریم.

به گزارش ایلنا، پرویز افشار در نهمین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد استان مرکزی گفت: براساس بررسی‌های انجام شده نرخ اعتیاد در محیط‌های صنعتی نسبت به سایر محیط‌ها بالاتر است. با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی موضوع اعتیاد در این مناطق باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور عنوان‌کرد: در محیط‌های دانشگاهی نیز می‌توان از دانشجویان و اساتید برای تشکیل تشکل‌ها با هدف کنترل و کاهش اعتیاد و آگاهی‌بخشی به این بخش از جامعه استفاده کرد.

افشار با تأکید بر اهمیت نقش شهرداری‌ها در برنامه‌های کنترل و کاهش اعتیاد ادامه‌داد: شهرداری باید مکان‌هایی را برای نشست‌های پیشگیری و ترغیب شهروندان جهت شرکت در این نشست‌ها در نظر بگیرد.

وی افزود: به منظور حمایت از اشتغال بهبودیافتگان به عنوان یک عامل بازدارنده و نیز حمایت از بانوان سرپرست خانوار نیاز است که شهرداری مکان‌هایی را در پارک‌ها به عنوان بازارچه در اختیار این افراد قرار دهد.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: سند جامع پیشگیری نقشه راه ماست و باید براساس این سند محله، مدرسه فضای کاری، دانشگاهی و فضای مجازی تحت پوشش برنامه‌های کنترل و کاهش اعتیاد قرار بگیرند.

افشار در بخشی دیگر از سخنانش عنوان کرد: در سال جاری به منظور ارایه خدمات درمانی معتادان بی‌بضاعت و کم‌بضاعت در قالب بیمه سلامت خدمات مناسبی صورت گرفته و ۶۶ میلیارد تومان برای این منظور در نظر گرفته شده که هنوز ۳۳ میلیارد تومان این مبلغ تأمین اعتبار نشده است و برای سال آینده نیز ۸۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: به منظور جلوگیری از ازدحام معتادان متجاهر در سال جاری بودجه بیش‌تری برای مراکز شلتر و DIC اختصاص یافت که به این طریق از افزایش معتادان متجاهر جلوگیری و به نحوی کنترل این موضوع را شاهد باشیم.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور بر نظارت بر نکات بهداشتی و سلامتی محیط مراکز نگهداری از معتادان تأکید و عنوان‌کرد: لازم است که ستاد مبارزه با مواد مخدر استان به‌طور مستمر و بدون اعلام قبلی از مراکز بازدید کرده و درصورت غیرمجاز بودن نسبت به تعطیلی آن اقدام کند.

افشار عنوان‌کرد: طرح آموزش دهیاران برای جلوگیری از کاشت درخت ماده مخدر گل اقدام مؤثری است. این طرح در ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور مطرح می‌شود و می‌تواند به عنوان طرحی ملی مورد پیگیری قرار بگیرد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی نیز، گفت: در سال جاری ۱۷۷ مصوبه شورا اجرا شده و ۲۷ مصوبه نیز در حال اجراست.

نبی ا…‌شاه‌محمدی بیان کرد: در سال جاری دو لابراتور و ۱۹ گروه و باند مواد مخدر منهدم و متلاشی شده و ۶ هزار و ۲۵۶ کیلوگرم انواع مواد مخدر با ۵۸ درصد رشد، کشف شده است.

وی عنوان‌کرد: برگزاری نشست‌های شورا در اراک نسبت به سال گذشته ۷۵ درصد رشد داشته و بیش‌ترین رشد با ۱۲۳ درصد در خمین گزارش شده است.

شاه محمدی ادامه داد: بیش از ۸۰ دستگاه خودرو توقیفی و مصادره‌ای ناشی از جرایم مواد مخدر در سطح استان مرکزی در سال ۹۵ جمع‌آوری شده است.

وی افزود: تعداد مراکز دولتی و غیردولتی ویژه درمان معتادین در استان مرکزی به ترتیب ۵ و ۱۶۸ مرکز است به‌طوری که امسال این مراکز ۱۶۶ نفر را پذیرش کرده‌اند.

شاه محمدی اظهارکرد: تعداد افراد پذیرش شده تحت درمان با متادون ۳۳۰ نفر بوده که در سال گذشته این رقم ۴۲۱ نفر گزارش شده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی در خصوص پویش گل که توسط بهزیستی استان در حال انجام است، گفت: این پویش به مانند کارزار شیشه است که با هدف پیشگیرانه شکل گرفته و گروه هدف آن نوجوانان هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی بر استفاده از ظرفیت هنرمندان استان در این بخش تأکیدکرد و این مهم را در کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی مؤثر دانست.

مهدی حقیقی بیان‌کرد: تهیه فیلم کوتاه می‌تواند در آگاهی‌بخشی به جامعه بسیار مؤثر باشد و متأسفانه این ظرفیت مورد بی‌توجهی قرار گرفته است و باید برنامه منسجمی جهت بهره‌گیری از این فرصت تعریف شود.

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی نیروی انتظامی استان مرکزی نیز عنوان‌کرد: امسال حدود یک تن مواد مخدر در استان کشف شده است و در این راستا عملیات‌های مشترکی با استان‌های قم، کردستان، یزد، کرمان هرمزگان به انجام رسیده است.

احمدرضا چگنی بیان‌کرد: قیمت مواد مخدر در استان مرکزی تابع تهران، البرز و استان اصفهان است و ما در استان مرکزی بارانداز مواد مخدر را نداریم.

رییس شورای شهر کلان‌شهر اراک نیز گفت: در ستاد بازآفرینی شهری، حاشیه‌نشینی بسیار مورد توجه قرار دارد و در حال حاضر در دو منطقه از اراک طرح سرای محله با ارایه خدمات مشاوره‌ای روانشناسی آموزشی در جهت ممانعت از بروز مجدد اعتیاد در افراد بهبودیافته مستقر شده است.

گفتنی است، در این نشست مقرر شد ۱۲ خانه ورزش در ۱۲ روستای هر یک از شهرستان‌های استان ایجاد شود.