رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم افزار ایران کالا صادر نمیکنیم و نوسان نرخ ارز به ضرر ماست طلایی رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرمافزار ایران گفت: تسهیلاتی که برای صادرات غیرنفتی در نظر گرفتهشده باید به تشویق صادرکننده برای حضور مؤثر در بازارهای صادراتی بینجامد و باید برای خدمات فناوری اطلاعات و تولیدات این […]
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم افزار ایران
کالا صادر نمیکنیم و نوسان نرخ ارز به ضرر ماست
طلایی رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرمافزار ایران گفت: تسهیلاتی که برای صادرات غیرنفتی در نظر گرفتهشده باید به تشویق صادرکننده برای حضور مؤثر در بازارهای صادراتی بینجامد و باید برای خدمات فناوری اطلاعات و تولیدات این زمینه هم در نظر گرفته شود.
محمدرضا طلایی در گفتوگو با سایت خبری اتاق تهران درباره اثرگذاری نرخ ارز بر کسب و کارهای فناوری اطلاعات گفت: هزینه تمام شده پروژههای فناوری اطلاعات در ایران در مقایسه با کشورهای اروپایی بسیار پایین است و در بعضی پروژهها از این نظر با هند توانایی رقابت داریم.
وی افزود: افزایش نرخ ارز همیشه برای صادرکنندگان مفید بوده است اما نوسان آن در تصمیمگیری و تعیین هزینهها و قیمت بهشدت تعیینکننده و البته زیانآور است.
طلایی ادامهداد: در زمینه کاری ما اتمام یک پروژه ماهها طول میکشد و اگر این نوسانات ادامه پیدا کند در محاسبه قیمتها باوجود اینکه قیمت تمامشده پروژههای فناوری اطلاعات در ایران بهصرفه است، ضربه میخوریم.
به گفته وی بهطور حتم محاسبه نرخ واقعی پروژه به نفع صادرکننده است و نوسان نرخ ارز به زیان شرکتها تمام میشود.
طلایی با تأیید مسأله ادامهداد: صادرکننده در هر شرایطی با نوسان نرخ ارز ضرر میکند. اگر قرار باشد بر اساس قیمتهای ثابت هم قیمت تمامشده محاسبه شود، باز صادرکننده زیان میبیند. بهویژه که ما در فناوری اطلاعات کالا صادر نمیکنیم بلکه محصول ما خدمات است و زمانی عرضه میشود که چندین ماه از انعقاد قرارداد گذشته است. بسیاری از صادرکننده در زمینه فناوری اطلاعات در پروژههای بلندمدت کار میکنند و مسأله ارز یک مسأله جدی در پروژههای بلندمدت است.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرمافزار دراینباره که خدمات این دسته از تولیدکنندگان بهعنوان صادرات غیرنفتی شناخته نمیشود، گفت: هنوز بهعنوان صادرکننده غیرنفتی اسناد و مدارکی در گمرک نداریم که تأیید کند چقدر صادرات داریم و چقدر ارز وارد کشور میکنیم. صادرات خدمات فناوری اطلاعات با صادرات کالا متفاوت است و به همین دلیل صادرات و پروژههای صادراتی ما به شکل کالایی دیده نمیشود. تنها در مورد بستههای نرمافزاری که با گواهی فروش، عرضه میشود شکل کالایی پیدا میکنیم که آنهم نزدیک به ۲۰ درصد از صادرات ماست.
طلایی گفت: اگر قرار است بهطور آزاد رقابت کنیم نباید محدودیتی برای صادرکننده وجود داشته باشد. تسهیلاتی که برای صادرات غیرنفتی در نظر گرفتهشده باید به تشویق صادرکننده برای حضور مؤثر در بازارهای صادراتی بینجامد و باید برای خدمات فناوری اطلاعات و تولیدات این زمینه هم در نظر گرفته شود.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرمافزار ایران با اشاره به اینکه صادرکننده درنهایت باید ارز حاصلشده را به داخل کشور بازگرداند، گفت: باید هزینههای تولید را پرداخت کنیم پس باید گردش سرمایه در سیستم واحد تولیدی وجود داشته باشد. نمیتوان گفت ارز حاصل از صادرات به داخل منتقل نمیشود و اجباری و دستوری عمل کردن در این زمینه نتیجه خوبی ندارد. در ابتدای دهه ۸۰ صادرکنندگان متعهد به بازگرداندن ارز به سیستم بانکی کشور شدند و آن زمان به نتیجه خوبی نرسیدیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.