صدای خوشی از واحدهای تولیدی شنیده نمی‌شود

صدای خوشی از واحدهای تولیدی شنیده نمی‌شود مسؤولان باید به سرعت با مدیریت اصولی برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی چاره‌ای بیندیشند و پس از مرگ واحدهای تولیدی به یاد نوشدارو نیفتند. مدتی است که زنگ خطر تعطیلی واحدهای صنعتی با بی‌تدبیری و سوءمدیریت مدیران دائماً نواخته می‌شود اما انگار صدایی از این واحد‌‌ها و کارگران […]

صدای خوشی از واحدهای تولیدی شنیده نمی‌شود

مسؤولان باید به سرعت با مدیریت اصولی برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی چاره‌ای بیندیشند و پس از مرگ واحدهای تولیدی به یاد نوشدارو نیفتند.

مدتی است که زنگ خطر تعطیلی واحدهای صنعتی با بی‌تدبیری و سوءمدیریت مدیران دائماً نواخته می‌شود اما انگار صدایی از این واحد‌‌ها و کارگران شنیده نمی‌شود.

طی چند سال اخیر بسیاری از واحدهای تولیدی با مشکلات زیادی روبه‌رو شده‌اند به‌طوری که بسیاری از کارخانه‌های کوچک و بزرگ یکی پس از دیگری تعطیل شده و در این میان کارگران از کار بیکار شده‌اند.

به گزارش خانه ملت ، به جای ایجاد اشتغال و رونق در واحدهای تولیدی، روزبه‌روز بر آمار تعطیلی کارخانه‌های شهرمان اضافه می‌شود و بیکاری هر روز افزایش می‌یابد.

دولت یازدهم برای خروج از رکود تورمی بسته‌ای ارایه کرد که مهم‌ترین بخش آن به حمایت از تولید اختصاص دارد، همچنین محمدباقرنوبخت اعلام کرد که دولت برای راه‌اندازی واحدهای نیمه تعطیل و ایجاد اشتغال ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات در چارچوب برنامه‌های اقتصاد مقاومتی به ۷۵۰۰ واحد تولیدی نیمه تعطیل در استان‌های مختلف پرداخت خواهد کرد.

بنگاه‌های تولیدی با بی‌تدبیری مدیران از قافله جهانی عقب مانده است

ولی ملکی با اشاره به تعطیلی برخی کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی گفت: یکی از مشکلات کشور در زمان جنگ و پس از آن و همچنین در زمان تحریم عدم اصلاح و بهبود ساختار کارخانه‌هایی است، که از گذشته به عنوان محور تهیه و تأمین لوازم خانگی، صوتی و کالاهای موردنیاز مردم بود.

نماینده مردم مشکین‌شهر در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که یک بنگاه اقتصادی یا واحد تولیدی یک موجود زنده است، افزود: همچنان که موجود زنده به بازیابی، رسیدگی و بازسازی نیاز دارد، بنگاه اقتصادی و تولیدی باید به صورت مستمر نوسازی و به روز شود و نوآوری یکی از اصولی است که می‌تواند هر سازمان یا بنگاه اقتصادی را سرپا نگه‌دارد و حرکت آن را به سمت جلو حرکت دهد.

تعطیلی بزرگ‌‌ترین کارخانه‌های خاورمیانه در ایران

ملکی با اشاره به عدم انتصاب برخی مدیران ناکارآمد در برخی واحدهای تولیدی، ادامه داد: در حالی که کشورهای پیشرفته با انتصاب مدیران توانمند به سمت توسعه و پیشرفت اقتصادی حرکت می‌کردند، ایران از این قافله عقب مانده و این عقب‌ماندگی به تدریج زیاد شده و کارخانه‌هایی همانند «ارج»، «آزمایش» و «چیت‌ری» که در زمانی بزرگ‌‌ترین کارخانه‌های خاورمیانه به حساب می‌آمدند؛ آسیب دیدند و یکی پس از دیگری تعطیل شده و یا در آستانه ورشکستگی قرار گرفتند.

وی با بیان این‌که با تعطیلی کارخانه‌ها به دلیل بی‌تدبیری، بسیاری از نیروی کار فعال بیکار شد، یادآور شد: بسیاری از این کارخانه‌ها را نمی‌توان بازسازی کرد و سوءتدبیر و مدیریت سبب شده که نتوان این کارخانه‌ها را نوسازی کرد؛ اما اگر مدیریت اصولی بر این واحدهای تولیدی اعمال شود، می‌توان این واحد‌‌ها را بازسازی کرد و به چرخه تولید واقعی به روز بازگرداند.

ایران از بازارهای خاورمیانه و جهانی غافل شده است

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که ایران از بازارهای خاورمیانه و جهانی غافل شده است، افزود: اگر تلاش تولیدکنندگان این باشد که فقط بازار داخلی را پوشش دهند؛ نمی‌توانند به پیشرفت مناسبی دست پیدا کنند، اما اگر به بازارهای جهانی نفوذ کنند؛ می‌توان محصولات رقابتی از لحاظ کیفیت و قیمت تولید کرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با اشاره به این‌که نگاه به بیرون و غرب زدگی سبب شده که به تولید داخلی توجه نشود، تصریح کرد: بسیاری از محصولات در داخل کشور تولید می‌شود، اما به دلیل عدم استقبال برند خارجی بر آن نصب می‌شود که این بزرگ‌‌ترین خسران برای صنعت و اقتصاد کشور است و صنعت کشور را از قافله جهانی عقب نگه داشته و روند رو به رشد نخواهد داشت.

سوءمدیریت سبب تعطیلی واحدهای تولیدی شده است

سیدمهدی مقدسی با اشاره به تعطیلی برخی کارخانه و واحدهای تولیدی در کشور گفت: متأسفانه در سال‌های اخیر برخی واحدهای تولیدی بزرگ تعطیل شده یا ظرفیت آنها به حداقل رسیده است که فرسوده شدن ماشین‌آلات و تکنولوژی‌های قدیمی از دلایل تعطیلی این واحد‌‌ها است و تکنولوژی‌های قدیمی پاسخگوی نیازهای جدید نیست.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که تغییر تکنولوژی به اعتبارات و منابع مناسب نیاز دارد، افزود: کارخانه‌ها و شرکت‌های تولیدی به دلیل عدم ساختار مالی و اداری، وضعیت مناسبی نداشته و در طول سال‌های گذشته به دلیل هزینه‌های سربار این واحدهای تولیدی توان رقابتی نداشتند و همچنین با افزایش قیمت تمام شده محصول نتوانستند با کالاهای خارجی وارداتی رقابت کنند.

واگذاری برخی واحدهای تولیدی به افراد فاقد اهلیت

مقدسی با بیان این‌که برخی واحدهای تولیدی فاقد نقدینگی لازم برای تأمین سرمایه در گردش هستند، ادامه داد: متأسفانه بخشی از واحد‌‌ها و کارخانه‌های تولیدی در راستای اجرای اصل ۴۴ به افراد فاقد اهلیت، شرکت‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات برای رد دیون واگذار شده است و به دلیل این‌که مدیریت مناسبی صورت نگرفته، تولیدات آنها به حداقل ممکن کاهش یافته است.

وی با تأکید بر این‌که ستاد اقتصاد مقاومتی باید مصوب کند که بدهی‌های مالی بزرگ این شرکت‌ها که به شبکه بانکی دارند و جرایم این بدهی‌ها سنگین بوده استمهال شود، یادآور شد: بدهی‌های تأمین اجتماعی باید تقسیط شود و با واردات کالاهای قاچاق مقابله شده و تعرفه کالاهای وارداتی قانونی افزایش یابد، تا آسیب کالاهای وارداتی به اقتصاد کشور کاهش یابد.

اصلاح ساختار مالی واحدهای تولیدی، اراده سهامداران و هیأت مدیران آنها را می‌طلبد

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که ساختار مالی و اداری شرکت‌های تولیدی باید اصلاح شده و هزینه‌های سربار آنها کاهش یابد، افزود: اصلاح ساختار مالی، اراده سهامداران، هیأت مدیران و هیأت عامل آنها را می‌طلبد و دولت نیز باید سود تسهیلاتی که به تولیدکنندگان پرداخت می‌کند، کاهش دهد.

کالا‌‌ها و ماشین‌آلات مشابه داخلی نباید به کشور وارد شود

مقدسی با اشاره به این‌که بازارهای هدف برای فروش محصولات تولیدی شناسایی شده و معاونت بازرگانی خارجی با اعطای جوایز صادراتی به تولیدکنندگان آنها را برای صادرات محصولات تشویق کنند، ادامه داد: سفارتخانه‌های ایران در سایر کشور‌‌ها باید به سفرای اقتصادی تبدیل شوند و مقدمات مبادلات تجاری را با سایر کشور‌‌ها فراهم کنند همانند سفرای کشورهای کره، ژاپن، چین و آلمان که دیدگاه اقتصادی داشته و بیش از فعالیت سیاسی، فعالیت اقتصادی می‌کنند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر این‌که برای حمایت از واحدهای تولیدی داخلی نباید کالا‌‌ها و ماشین‌آلات مشابه داخلی به کشور وارد شود، تصریح کرد: زمانی که شرکت هپکو اراک و شرکت واگن‌سازی اراک می‌توانند محصولات مورد نیاز کشور را تولید کنند، چرا باید از خارج ماشین‌آلات و کالا‌‌ها وارد کشور شود، با حمایت از تولید ملی می‌توان از خروج ارز از کشور جلوگیری کرد و رونق تولید را در کشور فراهم کرد.

فرسودگی تجهیزات کمر واحدهای تولیدی را می‌شکند

رمضانعلی‌سبحانی‌فر با اشاره به تعطیلی برخی کارخانه‌ها و احدهای تولیدی گفت: ضعف مدیریتی و سوءمدیریت یکی از عوامل مهم تعطیلی کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی است و متأسفانه در مدت زمان طولانی ساختار، تجهیزات و ابزارآلات این مجموعه نوسازی نشد که در نهایت ورشکستگی آن را رقم زد.

نماینده مردم سبزوار، جوین، جغتای و خوشاب در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که بسیاری از کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی برای فرار از تعطیلی باید با مشارکت بخش خصوصی نوسازی شوند، افزود: سرمایه‌گذاری، اصلاح ساختار و تزریق منابع از ضروریات اولیه جهت حفظ کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی، حمایت از تولید ملی و بیکار شدن نیروی کار است.

واردات بیش از حد سبب تعطیلی کارخانه‌ها و بیکاری کارگران می‌شود

سبحانی‌فر با اشاره به این‌که واردات بیش از حد سبب تعطیلی کارخانه‌ها و بیکاری کارگران می‌شود، ادامه داد: زمانی کالایی وارد یک کشور می‌شود که تولید آن کالا در کشور امکان‌پذیر نبوده و یا این‌که هزینه‌های بسیاری همراه باشد، اما متأسفانه وارداتی که امروزه با آن مواجه هستیم واردات همه نوع کالا به کشور است و بازار‌‌ها را کالاهای بی‌کیفیت خارجی پر کرده است.

وی با بیان این‌که واگذاری‌ها باید براساس مصوبه مجلس در اجرای اصل ۴۴ انجام شود و بانک‌ها از بنگاهداری خارج شوند، یادآور شد: شرکت‌ها و کارخانه‌ها برای رونق دوباره و جلوگیری از تعطیلی باید به خریداران واجد شرایطی واگذار شود که بتوانند با نوسازی منابع و تزریق تفکر مدیریت اصولی این مجموعه‌ها را مدیریت و اداره کنند.

وظیفه دولت حمایت از تولید ملی است

سبحانی‌فر با تأکید بر این‌که وظیفه دولت حمایت از تولید ملی است، افزود: دولت با ارایه تسهیلات مناسب و نرخ بازپرداخت کم باید از واحدهای تولیدی که در آستانه ورشکستگی هستند، حمایت کرده و با ایجاد بازار فروش مناسب برای کالاهای تولید داخل به رفع بخشی از مشکلات آنها کمک کند.

 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: نباید اجازه داد بهترین کارخانه‌های تولیدی کشور که نه تنها نامی آشنا برای مردم ایران داشته، بلکه در خاورمیانه معروف هستند، به دلیل تشدید مشکلات تولید تعطیل شوند.