امضا قرارداد خرید کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان با وزارت راه و شهرسازی

امضا قرارداد خرید کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان با وزارت راه و شهرسازی قرارداد تملک کارخانه ریسباف اصفهان بین مدیران عامل بانک ملی ایران و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با حضور وزیر راه و شهرسازی به امضا رسید. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، قرارداد خرید کارخانه تاریخی […]

امضا قرارداد خرید کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان با وزارت راه و شهرسازی

قرارداد تملک کارخانه ریسباف اصفهان بین مدیران عامل بانک ملی ایران و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با حضور وزیر راه و شهرسازی به امضا رسید.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، قرارداد خرید کارخانه تاریخی اصفهان با حضور عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی و رسول‌زرگرپور استاندار اصفهان بین محمدرضاحسین‌زاده، مدیرعامل بانک ملی و محمدسعیدایزدی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران به امضا رسید.

کارخانه ریسباف با ۶۹ هزار مترمربع مساحت با ارزشی ۲۰۷ میلیارد تومانی از سوی بانک ملی ایران به وزارت راه و شهرسازی واگذار شد.

براساس قرارداد امضا شده مبلغ ۵۰میلیارد و۷۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال از این مبلغ به صورت نقدی، ۱۵۲۲ میلیارد و ۲۸۸ هزار و ۲۰۰ هزار ریال از طریق واگذاری ۱۲ پلاک مسکونی و تجاری از بهترین نقاط اصفهان و ۵۰۰ میلیارد ریال دیگر تا ۳۰ بهمن ماه سال جاری در وجه بانک پرداخت می‌شود.

همچنین شعبه بانک ملی از محل فعلی به روبه‌روی کارخانه ریسباف منتقل می‌شود که ملک مورد نظر نیز با ارزش ۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از سوی وزارت راه و شهرسازی به منظور استقرار بانک خریداری خواهد شد.

کارخانه ریسباف در نهمین روز بهمن‌ماه سال ۱۳۱۱ با سرمایه‌ای حدود ۳۱۴ هزار تومان و در قالب شرکت سهامی در سمت جنوب شرقی سی و سه پل، در محل باغ‌های اعتمادالدوله و حاتم‌بیگ، در سمت شرق چهارباغ بالا که آن زمان محور هزار جریب نامیده می‌شده، در زمینی به مساحت ۶۹ هزار مترمربع احداث شد.

استاد معتمدی تحت نظارت مهندسی آلمانی به نام ماکس‌اتوشونمان مسؤولیت ساخت ریسباف را برعهده گرفت و سبک خاصی از معماری را در آن پیاده کرد. ریسباف را می‌توان دومین کارخانه ریسندگی اصفهان و اولین محصول کار و سرمایه جمعی مردم اصفهان نامید.

وزیر راه و شهرسازی در جلسه امضای قرارداد خرید مجموعه کارخانه ریسباف اصفهان، با نقد نگاه پروژه‌محور و تجاری در بارگذاری بی‌رویه شهر‌‌ها و فرایند توسعه شهری، این روند را مانع دستیابی به ارتقای کیفیت زندگی مردم دانست و اظهار داشت: نتیجه خرید مجموعه تاریخی «ریسباف» اصفهان و حفظ هویت تاریخی این کارخانه، مفهوم «ایجاد زندگی بهتر برای مردم» را تداعی می‌کند.

عباس‌آخوندی در آغاز سخنانش با تسلیت ارتحال آیت‌ا…هاشمی‌رفسنجانی گفت: آیت‌ا…هاشمی‌رفسنجانی، عزتمندانه و سرافرازانه و با مظلومیت ما را ترک کردند. کاش همه ما مانند ایشان به اندازه سهم خودمان برای ایران تلاش کنیم چراکه آنچه که در توان داشت برای ایران انجام داد.

وزیر راه و شهر‌سازی در ادامه خرید مجموعه تاریخی کارخانه «ریسباف» را بیش‌تر از حد یک پروژه و در سطح یک انتخاب تاریخی دانست و اذعان داشت: در صورت غلبه نگاه اقتصادی و پروژه‌محور بر انگیزه‌هایی که منجر به اتفاقی نظیر کارخانه ریسباف اصفهان می‌شود، آنگاه باید برای این اتفاق، سود و ضرر متصور باشیم، ولی در صورتی که نگاه ملی و تاریخی داشته باشیم، موضوع فراتر از یک پروژه خواهد بود.

وی تصریح کرد: با خرید مجموعه ریسباف، به دنبال ساخت یک موزه هنری نیستیم بلکه به اصفهان به عنوان کانون تمدن ایران‌شهری و فرهنگ ایران شهر نگاه می‌کنیم. نتیجه خرید مجموعه «ریسباف» اصفهان و حفظ هویت تاریخی این کارخانه نیز مفهوم «ایجاد زندگی بهتر برای مردم» را تداعی می‌کند.

 

وزیر راه و شهرسازی با نقد نگاه پروژه‌محور در عرصه توسعه شهری، خاطرنشان کرد: اگر در سرزمینی بارگذاری نامحدود داشته باشیم یعنی به‌دنبال منافع کوتاه‌مدت و سود و تجارت هستیم. با بارگذاری این تعداد جمعیت در شهرها، در واقع به فروش ظرفیت‌های زیستی شهر مانند آب و هوا در مقابل ساخت چند خیابان و پل روی آورده‌ایم. این در حالی است که نیاز است شهرهای ایران را با یک انتخاب تاریخی همزمان با افزایش کیفیت زندگی مردم، ارتقا دهیم. که در این نگاه، پروژه در درجه دوم اهمیت قرار می‌گیرد.