مناقصه نیروگاههای گازی وارد فاز اجرایی میشود سراب تخصیص ۶۰ میلیارد ریال اعتبار به طرحهای نیروگاهی گروه انرژی- صنعت نیروگاهی و افزایش راندمان آنها بهعنوان قطب تولید انرژی در محوریت توجه مسؤولان و مدیران وزارت نیرو قرار گرفته است. شاهراههایی چون سرمایهگذاری، جذب فاینانس و برگزاری مناقصات در کنار چیدن پازلهای بازتوانی نیروگاههای فرسوده در […]
مناقصه نیروگاههای گازی وارد فاز اجرایی میشود
سراب تخصیص ۶۰ میلیارد ریال اعتبار به طرحهای نیروگاهی
گروه انرژی- صنعت نیروگاهی و افزایش راندمان آنها بهعنوان قطب تولید انرژی در محوریت توجه مسؤولان و مدیران وزارت نیرو قرار گرفته است. شاهراههایی چون سرمایهگذاری، جذب فاینانس و برگزاری مناقصات در کنار چیدن پازلهای بازتوانی نیروگاههای فرسوده در بخش حرارتی بهصورت جدیتری نسبت به گذشته پیش روی وزارتخانه قرار گرفته است و بنا به قول مسؤولان بنا شده بازدهی نیروگاهها تا سال آینده یک سیر صعودی را طی کنند.
این درحالی است که مبادلات تجاری کشور پس از پشت سرگذاشتن تحریمها امکان تزریق فاینانس و سرمایهگذاری خارجی به میزان ۵۰ میلیارد دلار برایش فراهم شده است. در این بین وزارت نیرو، توانست مجوز اجرای طرحهایی با سرمایهگذاری خارجی به ارزش ۱۵ میلیارد یورو را کسب کند. از سوی دیگر سرنوشت نیروگاههای گازی بهعنوان یکی از ارکان صنعت برق در مسیر برنامه ششم درحال تعیین تکلیف بهسر میبرند.
معاون وزیر نیرو بهتازگی در این خصوص گفت: انتقال فناوری نیروگاههای با راندمان بیش از ۵۸ درصد در حال انجام است.
هوشنگ فلاحتیان در گفتوگو با صداوسیما بیان کرد: راندمان نیروگاههای موجود کشور، هماکنون بهطور متوسط ۳۷ درصد است که در طول برنامه ششم توسعه به بیش از ۴۰ درصد خواهد رسید.
وی گفت: در این باره مناقصههای طرحهای اجرای بخش بخار نیروگاههای گازی کشور در حال انجام است طوری که در ۵ سال آینده راندمان ۱۸ هزار مگاوات نیروگاههای گازی کشور را از ۳۳ درصد به ۴۸ درصد ارتقا خواهیم داد.
وی اضافه کرد: ملزم هستیم در ۵ سال آینده ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه جدید احداث کنیم از این رو برنامهریزی کردیم نیروگاههای جدید با راندمان بیش از ۵۸ و با توربینهای کلاس F و H احداث شود.
فلاحتیان افزود: هماکنون در زمره ۶ تا ۷ کشور دنیا هستیم که قادریم صفر تا صد نیروگاهها را در داخل کشور تولید کنیم اما راندمان نیروگاههایی که تولید میکنیم حدود ۵۰ درصد است که برنامهریزی کردیم فناوری جدید برای ارتقای راندمان نیروگاهی به کشور منتقل شود.
فلاحتیان گفت: در یک تا دو سال اخیر به ویژه اوائل امسال، ۹۴ درصد از مصرف سوخت نیروگاهها را گاز تشکیل میداد و از سوخت گازوئیل و مازوت بسیار کم در نیروگاهها مصرف میکردیم که با توجه به برودت هوا برنامهریزی کردیم تا پایان امسال، ۸۰ درصد از سوخت نیروگاهها از گاز تأمین کنیم.
افزایش بازدهی نیروگاهها تا یک سال آینده
همچنین مدیر دفتر مطالعات و بهرهوری تولید سازمان بهرهوری انرژی (سابا) از برنامهریزی برای تدوین معیار مصرف آب و انرژی در نیروگاههای حرارتی به منظور کاهش مصرف انرژی و افزایش بازدهی نیروگاهها تا یک سال آینده خبر داد.
«غلامرضا بیاتی» به برخی از مهمترین اقدامهای انجام شده توسط دفتر مطالعات و بهرهوری تولید سازمان بهرهوری انرژی ایران در یک سال مالی گذشته اشاره کرد.
به گفته این مقام مسؤول، پروژههای این دفتر در قالب طرحهای افزایش کارایی تولید تعریف شده که جزو طرحهای تملک دارایی و سرمایهای دولت محسوب شده و منابع مالی آنها از سازمان برنامه و بودجه تأمین میشود.
وی به ایرنا، بیان کرد: مقرر بود سال مالی گذشته ۶۰ میلیارد ریال اعتبار به این طرحها اختصاص یابد، اما در عمل فقط ۱۵ درصد اعتبارات تخصیص یافت؛ برای سال مالی جاری نیز همین رقم در نظر گرفته شد که تاکنون تخصیصی نداشته است.
بیاتی ادامهداد: نصب سیستم خنک کننده هوای ورودی در چهار واحد گازی (۳، ۴، ۵ و ۶) نیروگاه «شهید رجایی» قزوین به شیوه «مهپاش» با هزینه ۵۰ میلیارد ریالی، از جمله اقدامهای انجام شده در یک سال گذشته بود که بهاینترتیب، توان و ظرفیت تولید برق این واحدهای نیروگاهی در مجموع ۴۸ مگاوات در زمان اوج مصرف (پیک بار) افزایش یافت.
وی تصریحکرد: تدوین معیار مصرف آب و انرژی در نیروگاههای حرارتی، دیگر طرحی بود که در یک سال گذشته در سازمان بهرهوری انرژی کلید خورد؛ مطالعات اولیه این طرح توسط مشاور در ۶ ماه گذشته به انجام رسید و پیشبینی میشود با تخصیص منابع مالی مورد نیاز تا یک سال آینده به پایان برسد.
مدیر دفتر مطالعات و بهرهوری تولید سابا خاطرنشان کرد: مطابق ماده ۵۴ قانون اصلاح الگوی مصرف، نیروگاههای حرارتی باید هر دو سال یک بار نسبت به ممیزی و کاهش مصرف انرژی اقدام کنند که انجام این مهم نیازمند وجود معیار مصرف است.
وی گفت: بر این اساس وزارت نیرو به دنبال تدوین معیار مصرف آب و انرژی است تا با کاهش مصرف سوخت، بتواند به افزایش بازدهی نیروگاهها نیز بپردازد.
بیاتی اظهارداشت: مطابق ماده ۵۰ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی، قیمت فروش سوخت به نیروگاههای با بازدهی متوسط ۳۰ درصد و کمتر، با ۲۰ درصد افزایش نسبت به قیمت تعیین شده در قانون هدفمندی یارانهها تعیین میشود و همین مسأله ابزاری تشویقی و تنبیهی برای ارتقای بازدهی نیروگاههاست؛ مسألهای که در برنامه ششم توسعه به آن تأکید فراوان شده است.
ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور تا پایان پارسال ۷۴ هزار و ۳۵۰ مگاوات بود که از این میزان، بیش از ۸۵ درصد آن معادل ۶۰ هزار مگاوات از نیروگاههای حرارتی تأمین میشود.
پیشتر «حمیدرضا عظیمی» معاون برنامهریزی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی از افزایش یک هزار و ۶۴۰ مگاوات به ظرفیت شبکه برق کشور در پی راهاندازی ۸ واحد گازی و دو واحد بخار سیکل ترکیبی همسو با اجرای پروژههای اولویتدار اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۵ خبر داده بود.
وی در ادامه با اشاره به برنامههای این سازمان در ماههای باقی مانده امسال و همچنین سال ۱۳۹۶، گفت: در صورت تأمین اعتبار مورد نیاز، تعویض فنهای تأمین هوای بویلر نیروگاه شازند اراک در دستور کار قرار خواهد گرفت که کاهش ۸ مگاواتی مصرف انرژی داخلی این نیروگاه و افزایش بازدهی آن را به دنبال خواهد داشت.
سازمان بهرهوری انرژی ایران (سابا) با هدف ارتقا و بهبود کارآیی انرژی تشکیل شده است. این سازمان وظیفه خود میداند تا با همه توان در راستای تحقق موضوع فعالیت خود که عبارت است از توسعه مدیریت تولید، تقاضا و مصرف انرژی جهت استفاده کارآمد و بهینه از منابع انرژی در سراسر کشور، کنترل و کاهش آلودگی محیطزیست، از طریق انجام مطالعات، تحقیق توسعه، آموزش، انتشارات و ارایه خدمات مطلوب علمی، فنی و تخصصی گام برداشته و برای رسیدن به اهداف مورد نظر و اجرای آن تمامی تلاش خود را بهکار ببندند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.