۳۰درصدناوگان ماشینآلات بخش کشاورزی نوسازی شده است رییس مرکز مکانیزاسیون بخش کشاورزی میگوید، در دولت یازدهم و در نتیجه گشایشهای برجام تاکنون بیش از ۲۵ تا ۳۰ درصد ناوگان ماشینهای کشاورزی در کمتر از ۳ سال نوسازی و بازسازی شد که این امر تحولی در بخش کشاورزی کشور ایجاد کرده است. به گزارش ایرنا، کامبیز […]
۳۰درصدناوگان ماشینآلات بخش کشاورزی نوسازی شده است
رییس مرکز مکانیزاسیون بخش کشاورزی میگوید، در دولت یازدهم و در نتیجه گشایشهای برجام تاکنون بیش از ۲۵ تا ۳۰ درصد ناوگان ماشینهای کشاورزی در کمتر از ۳ سال نوسازی و بازسازی شد که این امر تحولی در بخش کشاورزی کشور ایجاد کرده است.
به گزارش ایرنا، کامبیز عباسی درباره گشایشهای برجام در یکسال گذشته افزود: در پسابرجام قیمت ماشینهای وارداتی بین ۱۵ تا ۲۰ درصد بهطور عمده در کمباینهای سنگین برداشت غلات و تراکتورهای سنگین کاهش یافته است.
به گفته وی، در یک سال گذشته برندهای معتبر و مطرح ماشینآلات کشاورزی دنیا به ویژه ماشینهای زراعت برنج، تراکتورهای سنگین، کمباینهای سنگین و تراکتورهای باغی در کشور حضور پیدا کردهاند.
رییس مرکز مکانیزاسیون بخش کشاورزی تصریح کرد: در پسابرجام امکان ارایه بهینه خدمات پس از فروش به ویژه در حوزه تأمین قطعات یدکی اصلی با کیفیت از شرکتهای مادر و تولیدکننده ماشینهای کشاورزی فراهم شده است.
عباسی از دیگر گشایشهای برجام را تسریع مبادلات پولی و ارزی برای تأمین به موقع ماشینهای فصل زراعی در کوتاهترین زمان ممکن عنوان کرد.
وی اضافه کرد: همچنین در پسابرجام قطعات یدکی اصلی برای بخشی از ماشینهای کشاورزی تولید داخل که درصدی از ساخت آنها نیازمند قطعات وارداتی است، تأمین شده است.
این مقام مسؤول وزارت جهادکشاورزی دولت یازدهم واردات کیفی ماشینهای مورد نیاز بخش کشاورزی را یکی از دستاوردهای برجام برشمرد و افزود: در گشایشهای برجام، شرایط برای تأمین قطعات اصلی وارداتی از برندهای معتبر دنیا فراهم شد بهطوری که همین امر موجب ارتقای کیفیت تولیدات داخل نیز شده است.
به گفته عباسی، در زمان تحریمهای ظالمانه علیه ایران برخی قطعات ماشینآلات تولید داخل نیز از چین خریداری میشد که در کاهش کیفیت ماشینآلات مؤثر بود.
رییس مرکز مکانیزاسیون بخش کشاورزی اظهار داشت: قبل از برجام به دلیل نبود نمایندگی شرکتهای معتبر در بخش ماشینهای کشاورزی، تمام آموزشها برای رفع مشکلات از طریق تلفن و دفترچههای راهنما انجام میشد.
وی گفت: اما در پسابرجام شرایط برای حضور نمایندگیها، کارشناسان و متخصصان شرکتهای معتبر در عرصه مزارع و باغات و حوزه تولیدات کشاورزی برای ارایه خدمات آموزش و فروش ایجاد شده است.
عباسی ادامه داد: بخش عمده ماشینآلات و قطعات وارداتی مربوط به برندهای معتبر از کشورهای اروپایی همچون آلمان، ایتالیا و فرانسه و آسیای جنوب شرقی مانند کره و ژاپن است.
در ۳ سال اخیر اعتبارهای بخش مکانیزاسیون کشاورزی برای پروژه تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی بخش کشاورزی با محوریت اقتصاد مقاومتی از نیمهدوم سال ۱۳۹۲ با ۴ خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی در کشور راهاندازی شد.
خط اول اعتباری در سال ۱۳۹۲ به ظرفیت ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال(۷۵۰ میلیارد تومان) تخصیص یافت و بهطور کامل جذب شد.
خط دوم اعتباری به میزان ۸ هزار میلیارد ریال (۸۰۰ میلیارد تومان) در سال ۱۳۹۳تخصیص یافت که تاکنون ۹۴ درصد آن جذب شده است.
خط سوم اعتباری در سال ۱۳۹۴ به میزان ۱۰ هزار میلیارد ریال (یک تریلیون تومان) بود که حدود ۶۵ درصد آن تأمین و جذب شد.
خط اعتباری چهارم که در سال ۱۳۹۵ تخصیص یافت ۱۲ هزار میلیارد ریال(۱۲۰۰ میلیارد تومان) بود که در نیمه نخست سالجاری حدود ۴ و ۶۰۰ میلیارد ریال (۴۶۰ میلیارد تومان) آن جذب شد.
برآورد شده بود تا پایان سال ۱۳۹۵ با تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در این بخش سرانه توان ماشینآلات اراضی کشاورزی به ضریب ۱٫۶۲ صدم اسب بخار در هکتار برسد.
افزایش بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار کشت مکانیزه غلات، رشد بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار سمپاشی پشت تراکتوری، افزایش ۲۴۱ هزار هکتار برداشت مکانیزه برنج، افزوده شدن نزدیک به ۶۰ هزار تراکتور به ناوگان تراکتورهای کشور و در نهایت بهکارگیری بیش از یک هزارو ۱۰۰ دستگاه انواع کمباین برداشت غلات در مزارع کشور در ۳ سال اخیر از عمده دستاوردهای حوزه مکانیزاسیون کشاورزی در دولت تدبیر و امید بوده است.
برجام یا برنامه جامع اقدام مشترک (Join Comprehensive Plan of Action)، در ۲۳ تیر ۱۳۹۴ پس از ۲۰ ماه مذاکرات فشرده و سخت که از آن به عنوان مذاکرات قرن نام برده میشود، بین ایران و کشورهای ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) به امضا رسید.
این توافق در ۲۹ تیرماه ۱۳۹۴ با تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ در شورای امنیت سازمان ملل ماهیت حقوقی پیدا کرد و بدین ترتیب، ۶ قطعنامه قبلی این شورا علیه ایران را لغو کرد. اتحادیه اروپا نیز در همان روز برجام را تأیید کرد.
برجام در ۱۹ مهرماه ۱۳۹۴ در قالب قانون «اقدام متناسب و متقابل ایران در اجرای برجام» به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و با تأیید شورای نگهبان در ۲۳ مهرماه برای اجرا به دولت ابلاغ شد.
این توافق از ۲۶ دی ماه ۹۴ با انتشار گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر اجرای تعهد ایران در حوزه هستهای، با برچیده شدن همه تحریمهای ایران مرتبط با موضوع هستهای به مرحله اجرا رسید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.