صادرات ماهانه ۱۰۰ میلیارد ریال کالای صنایع پلاستیک به خارج

رییس اتحادیه نایلون و پلاستیک خبر داد صادرات ماهانه ۱۰۰ میلیارد ریال کالای صنایع پلاستیک به خارج رییس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان نایلون و پلاستیک تهران از صادرات ماهانه بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال صنایع پلاستیک خبر داد و گفت: صنعت پلاستیک کشور ظرفیت و توانایی صادرات بیش از این میزان را دارد. سیدرحیم‌مقیمی در […]

رییس اتحادیه نایلون و پلاستیک خبر داد

صادرات ماهانه ۱۰۰ میلیارد ریال کالای صنایع پلاستیک به خارج

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان نایلون و پلاستیک تهران از صادرات ماهانه بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال صنایع پلاستیک خبر داد و گفت: صنعت پلاستیک کشور ظرفیت و توانایی صادرات بیش از این میزان را دارد.

سیدرحیم‌مقیمی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران اظهار کرد: ۱۰۰ میلیارد ریال صادرات در ماه به غیر از سهمی است که در صادرات مواد اولیه به صورت خام‌فروشی داریم و اگر بخواهیم میزان صادرات این بخش را هم به آن اضافه کنیم، ارزش صادرات آن خیلی بیش‌تر خواهد شد.

وی تصریح کرد: صنعت پلاستیک مادر تمام صنایع و صنعتی است که در تمام صنایع سهم دارد حتی در صنعت خودرو‌سازی بیش از ۴۰ درصد از صنعت پلاستیک استفاده شده است.

مقیمی ادامه‌داد: کاربرد صنایع پلاستیک در صنعت ساختمان‌سازی اکنون نمایان شده و برخی مصالح ساختمانی مانند آجر، بلوک‌های بتونی، سقف‌های شیروانی و پریزهای برق از جنس پلاستیک با کیفیت مطلوب تولید می‌شوند.

وی اظهار ‌کرد: صنعت پلاستیک کشور از توان و پتانسیل بالایی برای تولید برخوردار است و در این راستا نیاز به حمایت دارد و اگر حمایت‌های لازم از بخش تولید این صنعت صورت بگیرد، می‌توان صادرات را افزایش داد اما شرکت‌های پتروشیمی، مواد اولیه تولید را گران‌تر به دست تولید کننده می‌دهند که این مسأله باعث ضربه به تولید می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر قرارداد خوب تجاری برای صادرات صنایع پلاستیک به کشورهای ترکمنستان، عراق، تاجیکستان، اوکراین، افغانستان و روسیه بسته شده که این قرار‌دادهای صادراتی به نفع کشور است‌؛ در حالی که حمایتی از تولید‌کننده صورت نمی‌گیرد.

مقیمی تأکید‌ کرد: در حال حاضر نوسانات نرخ دلار در یک ماه اخیر بهای مواد اولیه صنعت پلاستیک را به ازای هر کیلوگرم ۱۵۰۰ تومان افزایش داده است و همین موارد باعث می‌شود که تجار ما نتوانند رقابت کنند و حتی باید زیان هم تحمل کنند.

مقیمی تعداد واحدهای تولیدی صنعت پلاستیک را یک هزار و ۴۰۰ واحد برشمرد و تصریح ‌کرد: ظرفیت و پتانسیل صنعت پلاستیک بیش‌تر از وضعیت کنونی آنهاست و چنان‌چه پتروشیمی مواد اولیه را با قیمتی که صادر می‌کند، به تولید‌کننده داخلی بدهد، بسیاری از مشکلات و دغدغه‌های صنعت پلاستیک حل می‌شود و می‌توان میزان تولید را افزایش داد.

وی با تقدیر از زحمات علی‌فاضلی، رییس اتاق اصناف ایران در راستای حمایت از صنوف تولیدی اظهار ‌کرد: از آقای فاضلی می‌خواهیم برای حل‌ و کاهش مشکلات تولید در حوزه صنعت پلاستیک بکوشد تا قراردادهایی که با تجار خارجی منعقد می‌شود، با افزایش قیمت مواد خام فسخ نشود.

 

مقیمی‌، فرهنگ‌سازی برای استفاده از صنعت پلاستیک را ضروری دانست و گفت: پلاستیک تخریب نیست نیاز به ساماندهی فرهنگ‌سازی دارد در کشور آلمان و تمامی کشورهای توسعه یافته صندوق‌هایی تعبیه شده که به ازای هر ۵ بطری خالی یک بطری آب تحویل می‌دهند یا پول آن را پرداخت می‌کنند.‌ در کشور ما نیز باید این فرهنگ‌سازی صورت بگیرد که هر کس پلاستیک را به زمین انداخت، جریمه کنند.