رفتار دوگانه بانک‌ها با دولت و بخش خصوصی اصلاح شود

در بیستمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان مطرح شد‌ رفتار دوگانه بانک‌ها با دولت و بخش خصوصی اصلاح شود بیستمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان با حضور ۱۳ عضو منتخب در تالار هیأت نمایندگان اتاق اصفهان برگزار شد. سید‌عبدالوهاب‌سهل‌آبادی، رییس اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه از تشکیل دبیرخانه مشترک ۳ اتاق بازرگانی‌، […]

در بیستمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان مطرح شد‌

رفتار دوگانه بانک‌ها با دولت و بخش خصوصی اصلاح شود

بیستمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان با حضور ۱۳ عضو منتخب در تالار هیأت نمایندگان اتاق اصفهان برگزار شد.

سید‌عبدالوهاب‌سهل‌آبادی، رییس اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه از تشکیل دبیرخانه مشترک ۳ اتاق بازرگانی‌، اصناف و تعاون در اتاق بازرگانی اصفهان در موضوع تشکیل شرکت سرمایه‌گذاری استان خبر داد و گفت: این شرکت سرمایه‌گذاری با‌ هدف تأمین مالی پروژه‌های توسعه استان و بنگاه‌های اقتصادی تشکیل می‌شود.

وی خواستار عملی شدن وعده‌های مسؤولین در بخش‌های مالیات و تسهیلات بانکی به فعالان اقتصادی شد و گفت: خانه صنعت‌، معدن ‌و تجارت ایران و اتاق بازرگانی اصفهان ‌راهکارهای حل مسایل فعالان اقتصادی ‌را به صورت شفاف به مسؤولین‌ ارایه و در اغلب آنان توانسته پیشنهاداتی را به تصویب برساند ولی در عرصه اجرا تغییر محسوس مشاهده نمی‌شود و مشکلات همچنان دامنگیر فعالان اقتصادی است.

سهل‌آبادی خواستار تغییر نگاه به ستاد اقتصاد مقاومتی در سطح کلان کشور و استان‌ها شد و گفت: ارایه گزارش سازمان‌های دولتی نمی‌تواند اقتصاد مقاومتی را در اقتصاد کشور نهادینه کند بلکه باید مسایل و مشکلات را به صورت عملیاتی برطرف ساخت.

وی تأکید ‌کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی تقویت واحدهای تولیدی و تمرکز بر درون‌زا بودن اقتصاد است. ستاد اقتصاد مقاومتی باید واحدهای تولیدی را تقویت کند.

فشار مالیاتی‌ بر بنگاه‌های کوچک و متوسط استان افزایش یافته است

مصطفی‌رناسی، نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان با ارایه گزارشی از وضعیت مالیات‌ پرداختی استان اصفهان گفت: سهم مالیات شرکت‌های اقتصادی هر ساله افزایش می‌یابد ولی سهم بخش اصناف تغییر چندانی نداشته است.

 وی افزود: در سال ۹۲ درآمد ۵ شرکت بزرگ تولیدی استان ۶۳ هزار میلیارد تومان و در سال ۹۵ به ۴ هزارمیلیارد تومان رسیده است ولی مالیات بخش تولید با وجود این کاهش درآمد افزایش یافته است و این مهم نشان از فشار مالیاتی به بنگاه‌های کوچک‌ و متوسط دارد.

 وی اضافه ‌کرد: مالیاتی که شرکت‌های بزرگ تولیدی در شرایط رونق پرداخت می‌کردند در حال حاضر از بنگاه‌های کوچک ‌و متوسط گرفته می‌شود.

محسن‌پورسینا، عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این جلسه گفت: بدهکاران بانکی به دو دسته دولت و بخش خصوصی تقسیم می‌شوند. آیا شرایط و نوع دریافت تسهیلات بانکی بین این دو دسته برابر و متناسب است‌؟

وی از بانک‌ها خواست نوع رفتار با دولت و بخش خصوصی را به صورت شفاف اعلام کنند و افزود: آیا بانک‌ها بر روی بدهی دولت جرایم و دیرکرد محاسبه می‌کنند‌؟ آیا وثایق دولت را به اجرا می‌گذارند‌؟ یا آن‌که بدهی دولت را فریز می‌کنند و فشار چندانی وارد نمی‌کنند.

وی تأکید‌کرد: بانک‌ها نباید رفتار دوگانه نسبت به مشتریان خود چه در بخش دولتی ‌و چه در بخش خصوصی اتخاذ کنند.

نحوه محاسبه سود بانکی بانک‌ها به صورت رسمی اعلام شود

مسعودگلشیرازی، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان خواستار بررسی نحوه محاسبه سود بانکی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به فعالان اقتصادی شد و گفت: این تسهیلات با نرخ بالاتر از نرخ‌های مصوب‌ بانک مرکزی به بنگاه‌های اقتصادی پرداخت می‌شود.

وی اضافه ‌کرد: از سال ۸۸ فرمول محاسبه تسهیلات بانکی تغییر کرده و ‌به صورت بهره مرکب محاسبه می‌شود که از نظر شرعی حرام اندر حرام است.

سید‌رسول‌رنجبران دیگر عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه خواستار ارایه مشاوره بانکی به فعالان اقتصادی شد و گفت: اتاق بازرگانی با ارایه خدمات مشاوره بانکی به فعالان اقتصادی می‌تواند نسبت به بررسی نحوه قراردادهای بانکی نظارت داشته باشد.

زیان دیدگان از سیاست‌های اقتصادی دولت طرح شکایت کنند

 مرتضی بیشه رییس کمیسیون بهبود فضای کسب‌وکار اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه گفت: بر اساس قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار زیان دیدگان ناشی از سیاست‌های اقتصادی دولت می‌توانند به محاکم قضایی شکایت کنند.

جعفر برکتین، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان هم در این جلسه خواستار شفاف‌سازی قراردادهای بانکی بین بانک و فعالان اقتصادی شد و گفت: در گام نخست باید فونت بخش تعهدات دو طرف به صورت وضوح و خوانا انتخاب شود.

وی با انتقاد از نرخ بهره بانکی موجود در شرایط اقتصادی کشور افزود: حداکثر سود یک واحد تولیدی در شرایط مطلوب ۱۸ درصد است‌، چگونه این واحد می‌تواند ۳۲ درصد بهره بانکی پرداخت کند.

حمیدرضا قلمکاری، رییس کمیسیون کشاورزی، آب‌ و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه خواستار تشکیل کارگروه اقتصاد مقاومتی بین اتاق‌های بازرگانی کلان‌شهر‌ها شد و گفت: هم‌افزایی بین این اتاق‌ها می‌تواند مسایل و مشکلات بنگاه‌های تولیدی را به صورت روشن مطرح سازد.

 

وی خواستار کنشگری اتاق‌های بازرگانی در فضای اقتصادی کشور شد و گفت: برگزاری اجلاس مشترک بین اتاق‌های بازرگانی و همراستا‌سازی در موضوعات مشترک می‌تواند به حل مسایل بنگاه‌های اقتصادی منجر شود.