«صنعت مبلمان» دشمن انسان و محیط‌زیست

«صنعت مبلمان» دشمن انسان و محیط‌زیست وقتی سخن از تزیینات داخلی ساختمان به میان می‌آید، مبلمان، جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص می‌دهد. نتایج یک پژوهش داخلی نشان می‌دهد که فرایند تولید این محصول لوکس و تزییناتی، تبعات زیادی برای اکوسیستم و محیط‌زیست دارد. به گزارش سیناپرس مبلمان، هر ساله باعث انتشار حجم زیادی از […]

«صنعت مبلمان» دشمن انسان و محیط‌زیست

وقتی سخن از تزیینات داخلی ساختمان به میان می‌آید، مبلمان، جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص می‌دهد. نتایج یک پژوهش داخلی نشان می‌دهد که فرایند تولید این محصول لوکس و تزییناتی، تبعات زیادی برای اکوسیستم و محیط‌زیست دارد.

به گزارش سیناپرس مبلمان، هر ساله باعث انتشار حجم زیادی از مواد فرار آلی که ناشی از استفاده از انواع چسب‌ها، پارچه، رنگ‌‌ها و مواد پوششی است، به محیط‌زیست می‌شود. برای اندازه‌گیری میزان این آلودگی‌ها، چند روش وجود دارد که یکی از بهترین آنها ارزیابی چرخه حیات است.

ارزیابی چرخه حیات تکنیکی است که در آن اثرات زیست‌محیطی مرتبط با یک محصول، در کل چرخه حیاتش ارزیابی شده و در نهایت برای بهبود فرایند‌های تولید و جلوگیری از اثرات نامطلوب زیست‌محیطی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. لذا استفاده از این تکنیک، اهمیت زیادی در نیل به توسعه پایدار و بهبود شاخص‌های اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی دارد.

ارزیابی چرخه حیات تکنیکی است که در آن اثرات زیست‌محیطی مرتبط با یک محصول، در کل چرخه حیاتش ارزیابی شده و در نهایت برای بهبود فرایند‌های تولید و جلوگیری از اثرات نامطلوب زیست‌محیطی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این زمینه، پژوهشگرانی از دانشکده‌های منابع طبیعی و مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران، مطالعه‌ای را به انجام رسانده‌اند که در آن، داده‌های سیاهه چرخه زندگی فرایند تولید مبلمان راحتی در دو واحد تولیدی مجزا در استان تهران، جمع‌آوری شده و جریان تولید این فرآورده به صورت دروازه تا دروازه مورد تجزیه و تحلیل زیست‌محیطی قرار گرفته است.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که انجام مراحل برش‌کاری و مونتاژ کلاف مبلمان در داخل همان واحد تولیدی، به‌طور کلی میزان انتشار آلودگی را بیش‌تر می‌نماید.

همچنین یافته‌ها مشخص نموده‌اند که بیش‌ترین عامل اثر‌گذار در این خصوص، مربوط به تولید و استفاده از پارچه و پس از آن تولید فوم پلی‌اورتان می‌باشد.

علاوه بر این، نتایج حاصله، نشان از آن دارد که تولید مبلمان راحتی، بیش‌ترین تأثیر را روی کیفیت اکوسیستم و بعد از آن به ترتیب بر روی سلامت انسان و منابع (سوخت‌های فسیلی و معادن) می‌گذارد.

 

یافته‌های این پژوهش به صورت مقاله‌ای علمی پژوهشی در مجله «صنایع چوب و کاغذ ایران» وابسته به انجمن علوم و صنایع چوب و کاغذ ایران به چاپ رسیده است.