مدارس شاهد افزایش می‌یابد

مدارس شاهد افزایش می‌یابد وقتی صحبت از خدمات‌رسانی به خانواده‌های شهدا می‌شود، هر کسی با هر عقیده و نظری حرفی برای گفتن دارد. یکی انصاف به خرج داده و می‌گوید این خانواده‌ها شرایط شان متفاوت از سایر خانواده‌هاست و باید حواس همه به آنها بیش‌تر باشد، برخی‌‌ها هم نظر متفاوتی دارند. فارغ از همه این […]

مدارس شاهد افزایش می‌یابد

وقتی صحبت از خدمات‌رسانی به خانواده‌های شهدا می‌شود، هر کسی با هر عقیده و نظری حرفی برای گفتن دارد. یکی انصاف به خرج داده و می‌گوید این خانواده‌ها شرایط شان متفاوت از سایر خانواده‌هاست و باید حواس همه به آنها بیش‌تر باشد، برخی‌‌ها هم نظر متفاوتی دارند. فارغ از همه این اظهار نظر‌‌ها برخی جنبه‌های تبلیغاتی و نمایشی هم به اسم خانواده شهدا و ایثارگران انجام می‌شود که بسیاری از خانواده‌های ایثارگران تمایلی به آن ندارند.

اگر چه هنوز تعدادی از خانواده‌های شهدا در کشور مشکلات مختلف معیشتی و درمانی دارند، اما طبق آنچه قانونگذار در قانون جامع ایثارگران که امسال نیز دائمی شد، تعیین کرده است، «دولت به منظور استمرار، توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، در جهت حفظ کرامت ایثارگران با اولویت عرضه منابع مالی، فرصت‌ها، امکانات و تسهیلات و امتیازات به ایثارگران، پدر، مادر، همسر و فرزندان شهدا و همچنین جانبازان، آزادگان و افراد تحت تکفل آنان، اقداماتی باید انجام دهد» به عنوان مثال در قانون هم آمده است: همسران و فرزندان شهدا از کلیه امتیازات و مزایای مقرر در قوانین و مقررات مختلف برای شخص جانباز  ۵۰درصد و بالاتر به استثنای تسهیلات خودرو و حق پرستاری و کاهش ساعت کاری و حالت اشتغال برخوردارند. امتیازات ناشی از این بند شامل وابستگان فرزند شهید نمی‌شود.

در کنار خدمات درمانی، معیشتی و رفاهی یکی از مهم‌ترین خدماتی که تأثیر بسیار ویژه‌ای در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه دارد، ارایه خدمات فرهنگی به جامعه ایثارگری است. با این حال نکته بسیار مهم در حال حاضر تغییر در جمعیت جامعه ایثارگری است چرا که همچنان راه ایثار و شهادت باز است و جوانان نسل سوم انقلاب به تبعیت از پدران خود در عرصه جنگ امروز و دفاع از حریم اسلام هم خوش درخشیدند.

حجت‌الاسلام‌سیدحسن‌مؤذنی، معاون فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران در همین رابطه در گفت‌و‌گو با مهر در خصوص ارایه خدمات به جمعیت جدید ایثارگری و خانواده‌های شهدای جدید گفت: شهدای مدافع حرم همچون سایر شهدا تحت‌پوشش حمایتی بنیاد شهید قرار می‌گیرند

وی در خصوص ارایه خدمات آموزشی به فرزندان شهدای مدافع حرم، گفت: اگر فرزندانشان نیاز به ثبت نام در مدارس شاهد داشته باشند، این ثبت نام‌‌ها بدون هیچ تعللی انجام می‌شود و اگر نیاز به حمایت در دانشگاه باشد، قطعاً از این حمایت‌ها دریغ نمی‌کنیم.

موذنی تصریح کرد: شهریه فرزندان این شهدا در دانشگاه‌های شهریه پرداز کاملاً رایگان پرداخت می‌شود و در دانشگاه‌های غیرشهری‌های نیز حمایت‌های فرهنگی از این دانشجویان انجام می‌شود.

ثبت نام فرزندان شهدای منا در مدارس شاهد

معاون فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید، گفت: در رابطه با مدارس شاهد با توجه به تعداد شهدای مدافع حرم و شهدای منا که به جامعه ایثارگری افزوده شده است، سعی کردیم یک بازبینی انجام دهیم تا به تعداد مدارس شاهد در کشور افزوده شود که ثبت نام فرزندان این عزیزان راحت‌تر انجام شود.

موذنی از همکاری با ستاد شاهد مستقر در وزارت آموزش و پرورش خبر داد و افزود: با ستاد شاهدی که در آموزش و پرورش مستقر است همکاری خوبی داشتیم و سعی کردیم که کلاس‌های دبستان و راهنمایی در این مدارس از ۲۸ الی ۳۰ نفر تجاوز نکند و هر کجا که احساس کردیم جامعه ایثارگری نیاز به افزایش ظرفیت آموزشی دارد نسبت به افزایش کلاس و یا مدرسه اقدام می‌کنیم تا مدرسه جدیدی در استان به عنوان مدرسه شاهد ایجاد شود.

وی در خصوص ارایه برنامه‌های حمایتی به خانواده شهدای منا گفت: در حوزه فرهنگی خانواده شهدای منا مثل سایر شهدا هستند و برای خانواده این شهدا خدمات فرهنگی از جمله ثبت نام در مدارس شاهد، پرداخت شهریه آموزشی دانشگاه‌ها، برنامه‌های ورزشی و تفریحی و چاپ مقاله ارایه می‌شود.

اختصاص خدمات معیشتی به خانواده شهدای منا

موذنی افزود: قرار است خدمات معیشتی هم به خانواده این شهدا اختصاص یابد با این حال در حوزه فرهنگی و اجتماعی خدمات یکسان به تمامی خانواده شهدا ارایه می‌شود.

وی در ادامه و در خصوص ثبت خاطرات، آثار و یادگاری‌های شهدای مدافع حرم و منا، توضیح داد: با توجه به این‌که معاونت فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید وظیفه ثبت خاطرات شهدا را هم بر عهده دارد، این وظیفه در رابطه با شهدای حرم و منا نیز انجام می‌شود.

جمع‌آوری ۱۰ میلیون آثار شهدای دفاع مقدس

موذنی از مراجعه به خانواده‌های شهدا منا و مدافع حرم خبر داد و گفت: به خانواده‌هایشان مراجعه می‌شود تا آثار آنها در موزه‌های بنیاد شهید قرار گیرد و آثار قابل انتشار نیز چاپ می‌شود.

معاون رییس بنیاد شهید تصریح کرد: آثار این شهدا در موزه هم نگه داری می‌شود. در حوزه فرهنگی خدماتش گسترده است به عنوان مثال اگر نیاز به ثبت خاطرات باشد این اقدام صورت می‌گیرد و خاطرات این شهدا از زبان خانواده‌هایشان گردآوری و سپس ثبت می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که تا کنون چه مقدار از آثار و یادگاری‌های شهدا جمع‌آوری شده است، گفت: نزدیک به ۱۰ میلیون از آثار شهدای دوران دفاع مقدس جمع کردیم در رابطه با شهدای مدافع حرم و منا هم به تدریج با مراجعه به خانواده‌هایشان، این کار انجام می‌شود.

 

موذنی تصریح کرد: خاطرات و وصایای ایثارگران بهترین منبع برای ترویج ایثار و شهادت است چرا که ایثار تنها نقطه اتکا برای دور هم جمع کردن و پرورش دادن است.