واردات ۳٫۷ میلیارد نخ سیگار در ۹ ماه امسال

رییس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات اعلام کرد واردات ۳٫۷ میلیارد نخ سیگار در ۹ ماه امسال رییس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات می‌گوید، آمار‌ها نشان می‌دهد در ۹ ماهه امسال ۳٫۷ میلیارد نخ سیگار وارد کشور شده که در مقایسه با ۱۱ میلیارد نخ وارد شده در مدت مشابه پارسال، کاهش ۶۷ […]

رییس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات اعلام کرد

واردات ۳٫۷ میلیارد نخ سیگار در ۹ ماه امسال

رییس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات می‌گوید، آمار‌ها نشان می‌دهد در ۹ ماهه امسال ۳٫۷ میلیارد نخ سیگار وارد کشور شده که در مقایسه با ۱۱ میلیارد نخ وارد شده در مدت مشابه پارسال، کاهش ۶۷ درصدی نشان می‌دهد.

به گزارش ایرنا، علی‌اصغررمزی افزود: مجموع واردات سیگار سال گذشته ۱۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نخ بود و میزان تولید ۹ ماه امسال برابر با ۱۲ میلیارد نخ است.

به گفته وی، سال گذشته یک شرکت تولیدی با ۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون نخ سیگار ۵۴ درصد تولید کشور را در اختیار داشت.

رمزی گفت: سال ۱۳۹۳ در سطح کشور ۷ واحد تولید دخانیات فعالیت داشتند و اکنون به ۱۲ واحد رسیده و تا پایان امسال دو کارخانه جدید نیز مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

به گفته این مقام مسؤول، برآورد می‌شود میزان واردات دخانیات امسال ۷۵ درصد کاهش یابد که این امر نقش به‌سزایی در جلوگیری از خروج ارز خواهد داشت.

رییس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات افزود: براساس قانون دولت مکلف شده بود به جای واردات دخانیات، براساس توافق با برند اصلی، تولید داخلی کند. در دوره ۳ سال گذشته تلاش‌های زیادی انجام شد و از سال ۱۳۹۳ تعداد ۵ واحد به‌کارخانه‌های موجود افزوده شد.

رمزی افزود: سیاست خصوصی‌سازی به عنوان یک اصل در مجموعه دخانیات پیاده شده، به گونه‌ای که اکنون ۱۲ شرکت فعال و تولیدکننده سیگار در کشور خصوصی است و در ۲۱ شرکت فعال در زمینه تولید تنباکو نیز دولت دخالتی ندارد.

وی یادآور شد، پدیده قاچاق نیز از عوامل مخرب در این بخش محسوب می‌شود، به شکلی که در ۹ ماه ۱۳۹۴ (منتهی به آذر) به میزان ۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون نخ سیگار وارد شده بود و برآورد می‌شود امسال در این دوره با افت ۴۵ درصدی به رقم ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نخ رسیده باشد.

رمزی موضوع اصلاح سیستم توزیع را یک گام مهم دانست که در قالب کشوری، استانی و خرده‌فروشی به مورد اجرا درآمد و در سطح کشور یک هزار و ۱۷۰ مجوز کشوری صادر شد و در سطح واحدهای صنفی نیز بیش از ۲۵ هزار واحد مجوز توزیع خرده‌فروشی دریافت کرده‌اند.

وی گفت: اجرای اصل ۴۴ در صنعت دخانیات موجب افزایش تولید داخلی شد، کشاورزی در این بخش رشد کرد، انحصار شکسته شد و به این ترتیب از خروج بی‌رویه ارز جلوگیری به عمل آمد.

رمزی افزود: امروز توزیع در یک شبکه برخط ساماندهی می‌شود و تمام تولیدات داخلی و واردات در این شبکه قابل رصد است.

به گزارش ایرنا، پیش از این رییس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات کشور خبر داده بود، مالیات و عوارض برای واردات محصولات دخانی ۱۰۴ درصد و برای تولیدات داخلی ۲۱ تا ۳۶ درصد تعیین شد.

 

به گفته رمزی براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی برای واردات ۴۰ درصد و برای تولید داخلی ۱۰ درصد، تولید مشترک ۲۰ درصد و تولید مستقل برند خارجی ۲۵ درصد مالیات معین شده است.