ملنگو، طوطی طوق صورتی گروه محیطزیست- طوطی طوق صورتی یا ملنگو، پرندهای از خانواده طوطیان است. این طوطی را در زبان انگلیسی «طوطی کوچک اسکندر»، گویند. این طوطی نیز طرفداران بسیاری دارد و از لحاظ جثه و اندازه کمی کوچکتر از شاه طوطی است و برخلاف شاه طوطی، فاقد لکه سرخ روی لبه بال است. […]
ملنگو، طوطی طوق صورتی
گروه محیطزیست- طوطی طوق صورتی یا ملنگو، پرندهای از خانواده طوطیان است. این طوطی را در زبان انگلیسی «طوطی کوچک اسکندر»، گویند. این طوطی نیز طرفداران بسیاری دارد و از لحاظ جثه و اندازه کمی کوچکتر از شاه طوطی است و برخلاف شاه طوطی، فاقد لکه سرخ روی لبه بال است.
طول طوطی ملنگو به مراتب از شاه طوطی کوچکتر بوده و اندازه بدن آن با احتساب دم در حدود ۴۰ سانتیمتر و طول بالها تقریباً ۱۵تا۱۷٫۵ سانتیمتر میباشد. در زیرگونه آفریقایی، پرنده بالغ بدنی کشیده و دمی بلندتر داشته و منقار بالایی آن سرخ تیره میباشد. در زیرگونه آسیایی، پرنده بالغ جثهای بزرگتر داشته و منقار بالایی آن سرخ روشن است و منقار آن کمی بزرگتر از زیرگونه آفریقایی است. طول گردن و فاصله آن از سر، در طوطی ملنگوی آفریقایی بیشتر از طوطی ملنگوی هندی است. طوطی ملنگوی هندی راحتتر از طوطی ملنگوی آفریقایی اهلی شده و استعداد بیشتری برای تقلید صدا دارد. طوطی ملنگو در شبه قاره هند، نپال، افغانستان، سریلانکا، پاکستان و بنگلادش دیده میشود.
جمعیتهایی که از طوطیهای قفسی فراری نتیجه شدهاند، به حالت وحشی در بسیاری از شهرهای بزرگ ایران، در زمینهای پست ناحیه خزر و خوزستان دیده میشوند. امکان دارد که به حالت طبیعی و در منتهیالیه جنوب شرقی ایران یافت شود. اخیراً در جزیره خارک چند طوطی بزرگ هندی دیده شده است. در این مناطق طوطی ملنگو در باغها، میوهزارها، پارکها و کشتزارها با درختان بلند دیده میشود.
پرورش این طوطی امروزه علاوه بر ایران در عربستان سعودی، امارات عربی متحده و سلطاننشین عمان و همچنین هُنگ کونگ، سنگاپور و ایالاتمتحدهآمریکا رایج و متداول است. این پرنده همچنین در کشور مصر پرورش داده میشود و گلههایی از این پرنده در اطراف دانشگاه قاهره و پارک اورامان که دارای درختان بلند زیادی است، دیده میشود. البته یک گونه از طوطی ملنگو نیز در آفریقا وجود دارد که به طوطی ملنگوی آفریقایی معروف است.
پرواز ملنگو سریع و توأم با بال زدنهای تند است، اما هنگام پرواز در گروه، ممکن است بهطور ناگهانی، تغییر جهت دهد. پرندهای است اجتماعی و در مناطقی که فراوان است به صورت گلههای کوچک دیده میشود .
این پرنده بسیار پر سر و صداست و صدایش شبیه «کی- آک» شنیده میشود.
منابع:
UniProt
Pixdaus
www.pinterest.com
IndiaWilds
framesofnature.com
PBase.com
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.