مدیرعامل بورس انرژی

بورس ایران مرجع قیمت‌گذاری گاز منطقه می‌شود

مدیرعامل بورس انرژی، با تأکید بر اینکه موظفیم مصرف انرژی را با سیاست‌های قیمتی و غیرقیمتی کاهش دهیم، گفت: با اجرای طرح بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست در بورس، در آینده به‌نوعی شاهد قیمت‌گذاری گاز از سوی بخش‌خصوصی خواهیم بود و امیدواریم به‌زودی بتوانیم مرجع قیمت‌گذاری گاز در منطقه باشیم. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل […]

مدیرعامل بورس انرژی، با تأکید بر اینکه موظفیم مصرف انرژی را با سیاست‌های قیمتی و غیرقیمتی کاهش دهیم، گفت: با اجرای طرح بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست در بورس، در آینده به‌نوعی شاهد قیمت‌گذاری گاز از سوی بخش‌خصوصی خواهیم بود و امیدواریم به‌زودی بتوانیم مرجع قیمت‌گذاری گاز در منطقه باشیم. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نفت، علی نقوی؛ در آیین رونمایی از بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست در بورس انرژی ایران و آغاز معامله‌های گواهی صرفه‌جویی گاز، با بیان اینکه راه‌اندازی این بازار بهینه‌سازی مدیون حمایت‌های رئیس‌جمهوری شهید و وزیر نفت، است، افزود: براساس بند هفتم سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف انرژی ابلاغی مقام‌معظم‌رهبری، موظفیم مصرف انرژی را با سیاست‌های قیمتی و غیرقیمتی کاهش دهیم، از این‌رو با هدف کاهش ناترازی گاز کشور و افزایش تولید ناخالص داخلی، طرح بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست در بورس انرژی اجرا می‌شود. مدیرعامل بورس انرژی، با اشاره به سابقه اجرای طرح بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست در بورس از سوی کشورهای توسعه‌یافته، گفت: تا امروز سیاست‌های استاندارد و جریمه‌ای برای کاهش مصرف انرژی در کشور استفاده شده است، اما طرح بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست در بورس، همسو با شعار سال اجرا خواهد شد. نقوی؛ افزود: با اجرای طرح بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست در بورس، در آینده به‌نوعی شاهد قیمت‌گذاری گاز در بخش‌خصوصی خواهیم بود و امیدواریم به‌زودی بتوانیم مرجع قیمت‌گذاری گاز در منطقه باشیم. مدیرعامل بورس انرژی، گواهی صرفه‌جویی انرژی را ابزار غیرقیمتی تأمین مالی خواند و گفت: فعالانی که در پروژه‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی و صرفه‌جویی گاز در کشور سرمایه‌گذاری می‌کنند با استفاده از گواهی صرفه‌جویی انرژی این امکان را پیدا می‌کنند تا میزان صرفه‌جویی حاصل شده را برای یک دوره معین در اختیار داشته باشند و با عرضه آن در تابلو گواهی صرفه‌جویی انرژی بازار اوراق بهادار بورس انرژی ایران از درآمد حاصل از آن منتفع شوند. وی گفت: در سمت تقاضا نیز خریداران این گواهی‌‌ها، می‌توانند از آن برای در امان ماندن از قطعی گاز در زمان اوج مصرف استفاده کنند؛ به این ترتیب این ابزار به کمک صنایع کشور در تأمین گاز مصرفی و استمرار فعالیت در فصول پیک‌بار می‌آید. در عین حال از آنجایی که این گواهی بر مبنای صرفه‌جویی انجام شده منتشر می‌شود، راهکاری مناسب برای کاهش ناترازی انرژی در کشور نیز هست.  نقوی؛ افزود: امیدوارم با همکاری مناسبی که میان بورس انرژی ایران، سازمان برنامه و بودجه و شرکت ملی گاز شکل گرفته است؛ روزبه‌روز بر عمق این بازار افزوده شود. وی با بیان اینکه به‌زودی با همکاری شرکت ملی گاز ایران شاهد عرضه‌های فیزیکی گاز طبیعی در بورس انرژی خواهیم بود، اعلام کرد: پارسال دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن گاز مایع در بورس انرژی به ۴۰ مشتری عرضه شد و از محل افزایش رقابت حاصل‌شده، بیش‌ از ۵۷ میلیون دلار ارزآوری برای کشور حاصل شد.

صدور مجوز عرضه ۱۲۵ میلیون مترمکعب گاز در بورس انرژی

همچنین مجید چگنی؛ مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، با تأکید بر اهمیت جایگاه صنعت گاز در کشور، افزود: در این سه سال دستاوردهای مهمی در حوزه گاز و تأمین انرژی حاصل شد که یکی از آن‌‌ها راه‌اندازی بازار بهینه‌سازی انرژی است و بی‌شک یکی از ابزار‌ها برای مشارکت مردم در بخش انرژی، با توجه به شعار سال به‌ شمار می‌رود. معاون وزیر نفت در امور گاز، تصریح کرد: در سال‌های گذشته نیز اقدام‌هایی انجام شده است. پارسال دومیلیون و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان (همت) گواهی صرفه‌جویی برای نیروگاه‌های تجدیدپذیر صادر شد. به گفته چگنی؛ سال ۱۴۰۱ حدود سه‌هزار میلیار تومان و امسال هم سه‌هزار میلیارد تومان گواهی منتشر می‌شود و اکنون با راه‌اندازی بازار بهینه‌سازی، این گواهی‌‌ها معامله می‌شوند. وی بیان کرد: مجوز عرضه ۱۲۵ میلیون مترمکعب گاز در بورس انرژی از سازمان برنامه و بودجه کشور اخذ شده که بخشی از آن در بازار عرضه می‌شود. سقف درنظرگرفته‌شده انتشار گواهی صرفه‌جویی هم ۱۰ میلیارد مترمکعب است. رمضانعلی سنگدوینی؛  نائب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس نیز، در این مراسم با بیان اینکه امروز ۹۸درصد شهرهای کشور و ۸۸درصد روستا‌ها گازرسانی شده‌اند، اظهار کرد: این عدد رکوردی که در هیچ کجای دنیا وجود ندارد. صنعت به هر جای این کشور پا گذاشته، گازرسانی به آن نیز در اولویت بوده است. وی با اشاره به امضای توافق‌نامه گازی بین ایران و روسیه، تصریح کرد: این توافق‌نامه گامی بزرگ برای ایران به‌منظور تبدیل‌شدن به قطب گازی منطقه است. ایران خطوط انتقال گاز و ایستگاه‌های تقویت فشار بسیار قوی دارد و می‌تواند انقلابی در ترانزیت انرژی ایجاد کند. نائب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس، با بیان اینکه توسعه میدان گازی فاز۱۴ پارس‌جنوبی به‌دست متخصصان ایرانی، بهره‌برداری از فاز۲ پالایشگاه آبادان، گازرسانی به سیستان‌وبلوچستان و… بخشی از اقدام‌های اساسی وزارت نفت در دولت سیزدهم است، گفت: تحویل سپرده صرفه‌جویی گاز به خریداران آغاز تحولی عظیم در بورس است، در این مسیر افزون بر وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران، وزارتخانه‌های نیرو، صنعت،معدن‌وتجارت و جهادکشاورزی نیز باید وارد کار شوند. سنگدوینی؛ اظهار کرد: وزیر نفت، گزارش مفصلی را در نشست علنی مجلس در حوزه تولید و صادرات نفت ارائه کرد که نشان داد در این زمینه تحول عظیمی ایجاد شده و اقدام‌های درخوری در این سه سال انجام شده است.