سهم گردشگری از پرواز هواپیماهای جدید در آسمان ایران

سهم گردشگری از پرواز هواپیماهای جدید در آسمان ایران فاصله از درآمدهای نفتی با رونق گردشگری تنها با تکمیل زیرساخت‌ها محقق خواهد شد و به یقین ورود نخستین ایرباس به کشور نوید اصلاح ناوگان حمل‌ونقل به عنوان یکی از اصلی‌‌ترین مجراهای تحقق این مهم را در پی دارد. به گزارش خانه ملت، ورود یک فروند […]

سهم گردشگری از پرواز هواپیماهای جدید در آسمان ایران

فاصله از درآمدهای نفتی با رونق گردشگری تنها با تکمیل زیرساخت‌ها محقق خواهد شد و به یقین ورود نخستین ایرباس به کشور نوید اصلاح ناوگان حمل‌ونقل به عنوان یکی از اصلی‌‌ترین مجراهای تحقق این مهم را در پی دارد.

به گزارش خانه ملت، ورود یک فروند هواپیمای ایرباس به کشور در کنار تمامی حواشی سیاسی پیرامونش، می‌تواند برای حوزه گردشگری اثرگذار باشد و انتظار بالفعل شدن بسیاری از پتانسیل‌‌ها و ایده‌ها را در حوزه گردشگری داخلی و خارجی و رونق آن را محقق کند. این در حالی است که در اهداف ترسیم ‌شده چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ هجری شمسی، حضور ۲۰میلیون گردشگر خارجی و کسب ۳۰ میلیارد دلار درآمد از این طریق در دستور کار قرار گرفته است؛ اگرچه بدون تکمیل زیرساخت‌ها نمی‌توان حتی قدم نخست را در راستای این هدف برداشت اما اکنون ورود نخستین ایرباس به کشور نوید تکمیل بخش مهمی از کاستی‌های حوزه حمل و نقل و رونق گردشگری را می‌دهد.

سرمایه‌گذاری و ایجاد پویایی در گردشگری، افزایش راحتی و امنیت مردم، جلوگیری از خروج قابل‌ملاحظه ارز و… از جمله فواید اولیه ورود ایرباس به کشور در پی وعده‌های رییس‌جمهور است و به گفته کارشناسان افزایش آن به ۱۰۰ فروند، انقلابی در گردشگری ایران به همراه خواهد داشت.

بنابراین گزارش، نمایندگان مجلس ورود نخستین ایرباس را به کشور از زاویه گردشگری مورد بررسی قرارداده و با ابراز امیدواری از رونق این مهم، مسؤولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را به استفاده از این فرصت طلایی توصیه می‌کنند.

ورود هواپیمای نو به کشور، سمبل تحقق ایده‌آل‌های گردشگری

طیبه سیاوشی‌شاه‌عنایتی در گفت‌وگو با خانه ملت با اشاره به ورود نخستین ایرباس جدید پس از ۳۸سال به ایران و نقش آن در رونق گردشگری، گفت: وعده رییس‌جمهور مبنی بر توسعه گردشگری نیاز به زیرساخت‌هایی داشت که ورود هواپیمای ایرباس به‌عنوان بخشی از دستاوردهای برجام، سمبل تحقق هدف رییس‌جمهور برای توسعه گردشگری است و این نخستین ایرباسی بود که در این جهت به ایران وارد شد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ناوگان هوایی کشور بسیار قدیمی است و شاید بیش از دو دهه هرگز تجهیز نشده است؛ لذا اولین قدم در راه توسعه گردشگری نیز تجهیز زیرساخت‌ها از جمله ریلی، جاده‌ای، بزرگراه‌ها، اتوبان‌‌ها و هوایی است.

وی با اشاره به لزوم گسترش ارتباطات کشور با جهان خارج افزود: بیش‌ترین کمکی که ایرباس‌‌ها یا توسعه هوایی کشور می‌تواند در جهت توسعه گردشگری داشته باشد، گسترش ارتباطات کشور با جهان خارج است؛ می‌توانیم به گردشگری که وارد کشور می‌شود، به عنوان کسی نگاه کنیم که سرمایه مناسبی را وارد خاک ایران می‌کند. ورود گردشگر به کشور مزایای دوجانبه‌ای دارد و علاوه بر استفاده و بهرمندی گردشگر در سفر، کشور نیز از مزایای گردشگری بهره‌مند خواهد شد.

سیاوشی شاه‌عنایتی گفت: امیدواریم با توجه به این‌که اولین ایرباس وارد خاک ایران شد، ایرباس‌های بعدی در ماه‌های بعدی به ترتیبی که گفته شد وارد شود و هم مردم ایران و هم گردشگرانی که وارد خاک ایران می‌شوند بتوانند از این امکانات نو استفاده کنند و ایده‌آل‌های گردشگری توسعه پیدا کند.

وی با اشاره به سهم مهمی که ورود هواپیمای نو در پیشبرد برنامه توسعه گردشگری داخلی و خارجی دارد، گفت: امارات با استفاده از توسعه ناوگان هوایی کشور خود توانست با سرمایه‌گذاری در این صنعت، پیشرفت فوق‌العاده و این نام را در جهان برای خود به وجود بیاورد؛ ایران نیز به عنوان یک کشور توانمند اقتصادی و برخورداری که در منطقه است، می‌تواند در خاورمیانه از این توان استفاده کند.

این نماینده با اشاره به این‌که توسعه هوایی کشور امنیت خاطر را برای گردشگران به وجود می‌آورد افزود: هواپیمای جدید که از تکنولوژی‌های جدید بهره برده باشد امنیت‌خاطر بیش‌تری را برای مسافرین و گردشگران داخلی و خارجی ایجاد می‌کند و مطمئناً می‌تواند خدمت خوبی را به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به کشور کند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان این‌که گردشگری بخش مهمی از فرهنگ کشور ایران است، تصریح کرد: اگرچه گردشگری همیشه در ایران وجود داشته اما پس از تحریم‌ها این فرصت بزرگ از دست رفته؛ درحالی که کشور ایران پر از آثار غنی فرهنگی است و گردشگران به خوبی می‌توانند از آن لذت ببرند، لذا باید این امنیت خاطر را هم در استفاده از زیرساخت‌ها و هم در سیاست‌های فرهنگی جامعه به گردشگران بدهیم تا آنها استفاده کرده و لذت ببرند.

خروج ۵ میلیارد دلار ارز از کشور به دلیل استفاده از ایرلاین‌های خارجی

مهرداد بائوج‌لاهوتی در گفت‌وگو با خانه ملت با اشاره به خرید ایرباس جدید و تأثیرات آن در امنیت سفر گردشگران گفت: ورود هواپیمای ایرباس، تنها ورود یک هواپیما نبود و پیام‌های مختلفی داشت که از جمله آن می‌توان به اطمینان کشورهای مهم دنیا به ایران نام برد؛ چراکه کشورهای مختلف دنیا به ایران قطعه نمی‌فروختند چه رسد به این‌که هواپیمای نو تحویل دهند.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از این‌که چرا باید این ۵میلیارد از منابع ارزی کشور خارج شود، خاطر نشان کرد: یکی از بهترین ایرلاین‌های دنیا، هما بود و اکنون با این شرایط و خرید هواپیماهای جدید، هما به حال و هوای سابق خود بازمی‌گردد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به توفیق دولت در هدف گردشگری تصریح کرد: این‌که فرانسوی‌‌ها به ایران قطعه نمی‌فروختند تا هواپیمایی ایران زمین خورد اما اکنون به دنبال این هستند که از آنها هواپیما بخریم، یک موفقیت است. بسیاری از افراد تصور می‌کنند هواپیما‌ها را دولت خریداری کرده در صورتی که ربطی به دولت ندارد و شرکت‌های ایرانی هواپیما‌ها را اجاره به شرط تملیک خریده‌اند. در حال حاضر شرکت هواپیمایی هما، هواپیما‌ها را خریداری کرده و ممکن است شرکت‌های دیگر نیز مثل شرکت ماهان در آینده هواپیما خریداری کند.

عضو فراکسیون میراث فرهنگی و گردشگری مجلس شورای اسلامی افزود: حمل و نقل هوایی کشور ایمن شده؛ در حالی که سن هواپیماهای ایران بسیار بالا بود و متوسط هواپیماهای ایران ۲۵سال است و به یک مرحله خطرناک رسیده بودیم. با این کار هم سن هواپیماهای کشور را پایین آوردند و هم این‌که توانستند سفرهای ایمن برای مردم ایران ایجاد کنند و با آرامش خاطر سفر کنند و این از مزیت‌های خرید هواپیمای ایرباس است.

امنیت هوایی در کنار امنیت سرزمینی، فاکتورهای مهم برای جذب گردشگر

یوناتن بت‌کلیا در گفت‌وگو با خانه ملت با اشاره به خرید ایرباس جدید و تأثیرات آن در امنیت سفر گردشگران گفت: ایران یکی از کشورهای بی‌نظیر دنیاست که میراث فرهنگی فراوان و مکان‌های دیدنی بسیاری دارد؛ کشوری که چهارفصل است و در قسمتی از کشور گردشگران می‌توانند به دریا روند و در جای دیگر اسکی کنند. تمام این مسایل می‌تواند توریست و گردشگری را که اکثراً به دیدار نقاط مختلف می‌روند، جذب کند. اکثر کشورهای جهان نیز درآمدزایی خود را با توریسم پیش می‌برند، لذا ما نیز باید قدم‌هایی ‌برداریم که امنیت را به توریست نشان دهیم.

نماینده هموطنان آشوری در مجلس شورای اسلامی، افزود: اعلام شده بود پروازهای ایرباس جدید داخلی است و در پروازهای داخلی می‌توانیم از آن استفاده کنیم اما تعداد ۱۰۰ ایرباس دیگر معامله شده که در آینده وارد کشور می‌شوند قابلیت آن را دارند که در امور گردشگری داخلی و خارجی مورد بهره‌برداری قرار گیرند.

وی خاطرنشان کرد: حضور گسترده مسؤولان و مدیرعامل ایرباس و سفرای کشورهای اروپایی در ایران نشان‌دهنده حقانیت کشور ایران است و این‌که به حقی که باید می‌رسیدیم، رسیدیم. با ورود هواپیمای ایرباس به دنیا ثابت کردیم که می‌توانیم حقمان را بگیریم.

 

عضو فراکسیون میراث فرهنگی و گردشگری مجلس در پایان گفت: تمام مناطق کشور ایران در امنیت، آرامش و آسایش است؛ خواسته و ناخواسته می‌توانیم در این مسیر حرکت‌های خوبی انجام دهیم و هر چقدر حمل و نقل هوایی، ریلی، دریایی و زمینی کشور بهتر باشد، طبیعتاً توریست‌های زیادی را می‌توان جذب کرد و همه دست به دست هم می‌دهند که بتوانیم ایجاد گردشگری ایمن داشته باشیم لذا مجلس نیز باید قوانینی را برای راحتی ورود توریست به کشور و ایجاد امنیت تنظیم کند.