گروه بازارسرمایه ـ رئیس کل بانکمرکزی، در جمع فعالان اقتصادی روسیه با تأکید بر ضرورت توسعه همکاریهای بانکی میان دو کشور و استفاده از ظرفیتهای نهادهای منطقهای و ارزهای محلی برای دوری جستن از تحریمهای ظالمانه و سلطه دلار بر مبادلات مالی بینالمللی، خواستار تشکیل نهادی مشابه پیامرسان مالی “FATF” میان کشورهای عضو بریکس شد […]
گروه بازارسرمایه ـ رئیس کل بانکمرکزی، در جمع فعالان اقتصادی روسیه با تأکید بر ضرورت توسعه همکاریهای بانکی میان دو کشور و استفاده از ظرفیتهای نهادهای منطقهای و ارزهای محلی برای دوری جستن از تحریمهای ظالمانه و سلطه دلار بر مبادلات مالی بینالمللی، خواستار تشکیل نهادی مشابه پیامرسان مالی “FATF” میان کشورهای عضو بریکس شد و بر آمادگی ایران برای در اختیار قرار دادن امکانات فنی برای عضویت روسیه در اتحادیه پایاپای آسیایی تأکید کرد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی بانکمرکزی، محمدرضا فرزین که به منظور توسعه مناسبات پولی و بانکی میان ایران و روسیه به سنپترزبورگ سفر کرده است در کنکره مالی روسیه که با حضور خانم نابیولینا؛ رئیس بانکمرکزی روسیه و جمعی از فعالان اقتصادی این کشور برگزار شد؛ افزود: هماکنون تمامی مقررات مرتبط با پولشویی مطابق با قوانین بینالمللی در ایران رعایت میشود و ایجاد نهادی مشابه پیامرسان مالی “FATF” در میان کشورهای عضو بریکس فرصت بسیار خوبی برای توسعه همکاریهای بانکی میان کشورهای عضو است.
انتقاد از برخوردهای سیاسی نهاد بینالمللی “FATF” با ایران و روسیه
فرزین؛ با انتقاد از برخوردهای سیاسی نهاد بینالمللی “FATF” با ایران و روسیه، گفت: در حالحاضر با توجه به برگزاری اجلاس بریکس به ریاست روسیه ایران آمادگی دارد تا تمامی توانمندیهای خود را برای پیشبرد پیشنهادات مشترک در زمینه توسعه فعالیتهای بریکس و ایجاد یک نظام مالی جدید از سوی اعضای بریکس در اختیار روسیه قرار دهد. وی موضوع دستیابی به راهکارهای انتقال پول و تسویه پولی را یکی از مهمترین محورهای مورد بحث میان کشورهای عضو بریکس عنوان و خاطرنشان کرد: اتحادیه پایاپای آسیایی (ACU) فرصت بسیار خوبی برای حذف دلار از معاملات میان کشورهای عضو است که هماکنون کشورهای مثل «هند» و «پاکستان» هم عضو این اتحادیه هستند اخیراً نیز «بلاروس» تقاضای عضویت در این اتحادیه را مطرح کرده است و از روسیه نیز دعوت میکنیم که به اتحادیه بپیوندد چراکه این اتحادیه ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه همکاری میان ایران و روسیه را فراهم میکند. رئیس کل بانکمرکزی، با بیان اینکه مفاهمه و گفتگو در تقویت روابط بین دو ملت کمک بسیاری خواهد کرد، تصریح کرد: در سالهای اخیر ارتباطات دیپلماتیک خوب میان رهبران سیاسی دو کشور باعث شده که روابط اقتصادی هم تحتتأثیر قرار بگیرد و تقویت شود. در این راستا باید در تعاملات دو کشور و با کمک رئیس کل بانک روسیه دلار را از مبادلات تجاری حذف کنیم و از پولهای محلی در پرداختهای بین دو کشور استفاده کنیم.
اراده رهبران سیاسی ایران و روسیه برای استفاده از ارزهای محلی
فرزین؛ با بیان اینکه اراده رهبران سیاسی ایران و روسیه برای استفاده از ارزهای محلی در مبادلات تجاری جدی است، تأکید کرد: اگر بتوانیم در مبادلات بین روسیه، ایران، چین و سایر کشورها از روبل، یوآن، درهم و ریال استفاده کنیم، مانع بزرگی در تجارت دو کشور برداشته خواهد شد و منجر به تقویت ارتباط دو کشور میشود و سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی دو کشور میتوانند اشتراکات بیشتری با هم داشته باشند. رئیس کل بانکمرکزی، با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران، گفت: با انتخاب رئیسجمهور جدید سیاستهای کشور همچنان بر قوام قبلی و در چارچوب توافقات ادامه پیدا خواهد کرد و معتقدم که تقویت فضای مشترک سیاستگذاری، پژوهشی، آموزشی و… جزء مسائلی است که به توسعه روابط میان این دو کشور در آینده کمک خواهد کرد و این روابط قطعاً در بلندمدت تحکیم خواهد شد.
نحوه همکاری بانکهای مرکزی در بریکس
فرزین؛ درخصوص نحوه همکاری بانکهای مرکزی در بریکس، گفت: اینجانب از تلاشهای ارزشمند تیم BRICS بانکمرکزی روسیه کمال قدردانی را دارم. بهعنوان یک عضو جدید در BRICS، اعلام میکنم که بانکمرکزی جمهوری اسلامی ایران این آمادگی را دارد در توسعه جریانهای کاری فعلی و راهاندازی طرحهای جدید مشارکت فعال داشته باشد. بهطور کلی، میتوان گفت که توسعه کانالهای پرداخت جایگزین با هدف کاهش اتکا به دلار آمریکا و زیرساختهای مالی تحت سلطه غرب، انگیزه اصلی تلاشهای صورت گرفته در BRICS بوده و میزان موفقیت این ابتکارات منوط به تمایل و علاقهمندی اعضای BRICS به همکاری و غلبه بر کاستیهاست.
تجربه ایران در مواجهه با محدودیتهای خارجی
فرزین؛ درخصوص تجربه ایران در مواجهه با محدودیتهای خارجی، تصریح کرد: ساختار بانکداری و نظام مالی بینالمللی در اواسط دهه ۱۹۵۰-۱۹۴۰ با توجه به ساختار اقتصادی و سیاسی آن زمان طراحی شده است. جهان از آن زمان به طرز چشمگیری تغییر کرده است. قدرتهای جهانی جدید ظهور کردهاند که اعضای BRICS را تشکیل میدهند. نظام بانکی و مالی بینالمللی نیز باید با توجه به ساختار سیاسی و اقتصادی کنونی جهان تکامل یابد. رئیس کل بانکمرکزی با انتقاد از کنترل سیستم بانکی و مالی بینالمللی توسط قدرتهای غربی گفت: این میتواند بهعنوان ابزاری برای زورگویی در دست غرب عمل کند. میتوان پیشبینی کرد که پس از ایران، دیر یا زود، سایر قدرتهای مستقل به دلیل مرکزیت غرب در نظام مالی، با چنین محدودیتهای خارجی مواجه شوند. وی گفت: اکنون جهان از خطرات تمرکز بیش از حد سیستم مالی در غرب آگاه است. این مرکزیت باید کاهش یابد. گروه مهمی همچون BRICS بیش از دیگران باید متوجه این تهدید بالقوه باشد و اتفاقاً بیش از دیگران این قابلیت را دارد که مبتکر ریرساختهای غیرمترکز باشد که کشورهای دیگر از آن استقبال میکنند. امروزه فناوری، چنین ابزارهایی را برای آمادهسازی یک محیط مالی توزیع شدهتر فراهم میکند. فناوری دفترکل توزیع شده ممکن است به طراحی یک سیستم مالی بینالمللی توزیعشدهتر کمک کند.
تشریح سیاستهای بانکمرکزی در راستای مهار تورم
رئیس کل بانکمرکزی، در این نشست با تشریح سیاستهای بانکمرکزی در راستای مهار تورم و حمایت از رشد گفت: بانکمرکزی در راستای کنترل و مهار تورم (از سمت تقاضای اقتصاد) اقدام به هدفگذاری رشد نقدینگی و کنترل خلق پول بانکها در سالهای اخیر نموده است. در این راستا بانکمرکزی سیاستهای کنترل مقداری ترازنامه بانکها را پیگیری نموده است. در نتیجه این رویکرد، رشد نقدینگی در دوسالونیم اخیر با حدود ۴۰ درصد کاهش به ۲۴٫۳ درصد رسیده است. همچنین با اعمال این سیاستها نرخ تورم نقطه به نقطه از ۵۹ درصد به ۳۵ درصد کاهش یافت و با ادامه برنامهها امیدواریم این شاخص به کانال ۲۰ درصد وارد شود.
بالاترین نرخ رشد اقتصادی در بین کشورهای منطقه
وی درخصوص نتایج حمایت از تولید در راستای بهبود رشد اقتصادی، گفت: براساس آمارهای اولیه در سال ۲۰۲۴، تولید ناخالص داخلی (GDP) و تولید ناخالص داخلی (GDP) بدون نفت (به قیمتهای ثابت سال ۲۰۱۶) نسبت به سال قبل به ترتیب از رشدهای ۴٫۵ و ۳٫۶ درصدی نسبت به سال قبل برخوردار شد. در این بین، گروههای نفت، صنعت و معدن، خدمات و کشاورزی به ترتیب ۱۴٫۷، ۴٫۵، ۳٫۸ و ۰٫۲ درصد رشد داشته است. لازم به ذکر است که تحقق رشد اقتصادی مثبت در ۱۶ فصل متوالی اخیر، حکایت از تداوم رشد قابل قبول فعالیتهای اقتصادی در کشور دارد. وی با بیان اینکه ایران در سال ۲۰۲۳ با دستیابی به نرخ رشد پنج درصد دست یافت، گفت: این نرخ بالاترین نرخ رشد اقتصادی در بین کشورهای منطقه است و ایران را در سطح ۱۰ نرخ رشد برتر جهانی در این سال قرار میدهد ضمن اینکه در این سال شاهد کاهش نرخ تورم از ۵۹ درصد به ۲۳ درصد بودهایم. فرزین؛ درخصوص روند سرمایهگذاری، تشریح کرد: پس از یک دوره پر افت و خیز، از فصل دوم سال ۲۰۲۲ تا فصل چهارم سال ۲۰۲۳، رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل (به قیمتهای ثابت سال ۲۰۱۶) در تمامی فصول مثبت بوده و تشکیل سرمایه ثابت در ماشین آلات نیز از فصل دوم سال ۱۳۹۹ تا فصل چهارم سال ۱۴۰۲ بهطور پیوسته رشدهای مثبتی را تجربه نموده است. در سال ۱۴۰۲، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در ماشینآلات و تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در ساختمان به ترتیب با ۷٫۲، ۷٫۹ و ۷٫۱ درصد رشد نسبت به سال قبل همراه بودند. بهبود وضعیت سرمایهگذاری و تداوم رشد آن موجب تقویت ظرفیتهای تولیدی و رشد اقتصادی در سالهای آینده شده است. رئیس کل بانکمرکزی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای ایجاد شده در حوزه فناوری در زمینه توسعه بانکداری نوین، تصریح کرد: هماکنون فقط ۱.۵ درصد از مبادلات اقتصادی در ایران با اسکناس انجام میشود و عمده پرداختها در بستر بانکداری الکترونیک در حال انجام است و ظرفیتهای خوبی در حوزههایی همچون بانکداری، پرداختهای خرد و انتقالات پولی ایجاد شده است و بانکمرکزی همه تلاش خود را برای ایجاد بستری هموار برای تمامی فعالان اقتصادی بهکار گرفته است. وی افزود:در همین راستا اخیرا بانکمرکزی از طرح آزمایشی ریال دیجیتال در جزیره کیش در حاشیه خلیجفارس رونمایی کرد که توسعه این فناوری تأثیر مناسبی در تسریع در مبادلات پولی خواهد داشت.
شورایعالی فضای مجازی، بخشنامه ابلاغی برای اجراى مطلوب سند الزامات سامانههاى الکترونیکى آموزشوپرورش و شبکه آموزشى دانشآموز (شاد) را تدوین کرده و علیرضا کاظمی؛ وزیر آموزش و پرورش، بهتازگی از ابلاغ آن خبر داده است. این بخشنامه شبکه «شاد» با تجربه پنج ساله فعالیت آن را فرصت ارزشمندی دانسته که امکان ارائه خدمات باکیفیت فراگیرتر […]
دیدگاه بسته شده است.