مسعود پزشکیان متولد ۷ مهرماه ۱۳۳۳ در مهاباد است که سابقه نمایندگی در ادوار هشتم، نهم، دهم (نائب رئیس)، یازدهم و دوازهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو را در کارنامه سوابق خود دارد. او همچنین در دولت بهعنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت هشتم (اصلاحات) و ریاست […]
مسعود پزشکیان متولد ۷ مهرماه ۱۳۳۳ در مهاباد است که سابقه نمایندگی در ادوار هشتم، نهم، دهم (نائب رئیس)، یازدهم و دوازهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو را در کارنامه سوابق خود دارد. او همچنین در دولت بهعنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت هشتم (اصلاحات) و ریاست بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز را در کارنامه سوابق خود دارد. پزشکیان؛ دارای مدرک دکترای حرفهای پزشکی و تخصص جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و همچنین فوق تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران است. وی پیشتر دو مرتبه برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری در دورههای یازدهم (سال ۱۳۹۲) و سیزدهم (سال ۱۴۰۰) نام نویسی کرده بود که در سال ۱۳۹۲ پیش از اعلام اسامی افراد احراز صلاحیت شده، به نفع آیتا… اکبر هاشمیرفسنجانی دیگر داوطلب نامزدی این انتخابات از ادامه حضور در رقابتهای انتخاباتی انصراف داد و در سال ۱۴۰۰ نیز از سوی شوراینگهبان احراز صلاحیت نشد؛ او برای سومین مرتبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ برای نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اعلام داوطلبی کرد که در نهایت در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ نام او از سوی وزارت کشور بهعنوان یکی از ۶ نامزد احراز صلاحیت شده توسط شوراینگهبان برای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری معرفی شد. پزشکیان؛ در مرحله نخست انتخابات که در تاریخ ۸ تیر ۱۴۰۳ برگزار شد، در رقابت با سعید جلیلی، مصطفی پورمحمدی و محمدباقر قالیباف با کسب ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و۹۹۱ رأی بهعنوان نفر اول به مرحله دوم انتخابات راه یافت. سعید جلیلی نیز با کسب ۹ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۲۹۸رأی بهعنوان نفر دوم به مرحله دوم انتخابات راه یافت.
نحوه برگزاری جلسه مجلس برای استعفای پزشکیان از نمایندگی
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، به ارائه توضیحاتی درباره جلسه علنی مجلس برای استعفای مسعود پزشکیان از نمایندگی مجلس پرداخت. مجتبی یوسفی؛ در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: طبق مواد ۹۰ تا ۹۳ آییننامه داخلی مجلس، هر نمایندهای که بخواهد از مجلس برود، باید استعفای او به رأی گذاشته شود. البته این قاعده درباره نمایندگانی که وزیر دولت میشوند، فرق دارد چون آنها از مجلس رأی اعتماد میگیرند. وی افزود: بر این اساس ۳۱ تیرماه یعنی اولین جلسه بعد از تعطیلات مجلس، استعفای آقای پزشکیان از نمایندگی مجلس به رأی گذاشته میشود؛ روال جلسه به این صورت است که ایشان و یا یک نماینده مجلس از طرف آقای پزشکیان تقاضای استعفا را مطرح میکند و این تقاضا به رأی مجلس گذاشته میشود. یوسفی؛ یادآور شد: اگر نمایندهای با استعفای آقای پزشکیان مخالفت داشته باشد، به طرح دلایل مخالفتش میپردازد و بعد از مجلس رأیگیری میشود در غیر این صورت استعفا بدون طرح نظرات نمایندگان مخالف به رأی مجلس گذاشته میشود. عضو هیئت رئیسه مجلس، درباره تمهیدات اندیشیدهشده برای برگزاری مراسم تحلیف رئیسجمهور منتخب، گفت: هیئت رئیسه مجلس اعلام آمادگی کرده که مراسم تحلیف نیمه اول مردادماه برگزار شود. البته طبق قانون اساسی باید ابتدا مراسم تنفیذ برگزار شود. وی یادآور شد که طبق آییننامه داخلی مجلس رئیسجمهور منتخب دو هفته بعد از مراسم تحلیف باید وزرای خود را برای کسب رأی اعتماد به مجلس معرفی کند.
دیدگاه بسته شده است.