رویکرد‌های متفاوت در آیین‌نامه‌های معدنی

رییس هیأت مدیره شرکت زرین معدن آسیا مطرح کرد رویکرد‌های متفاوت در آیین‌نامه‌های معدنی رییس هیأت مدیره شرکت زرین معدن آسیا گفت: آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های معدنی اگر بر مبنای جلوگیری از خام‌فروشی تدوین می‌شوند باید برای همه بخش‌ها اثری یکسان داشته باشند. ابراهیم‌جمیلی در گفت‌وگو با معدن نیوز، با بیان این مطلب افزود: این‌که صادرات […]

رییس هیأت مدیره شرکت زرین معدن آسیا مطرح کرد

رویکرد‌های متفاوت در آیین‌نامه‌های معدنی

رییس هیأت مدیره شرکت زرین معدن آسیا گفت: آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های معدنی اگر بر مبنای جلوگیری از خام‌فروشی تدوین می‌شوند باید برای همه بخش‌ها اثری یکسان داشته باشند.

ابراهیم‌جمیلی در گفت‌وگو با معدن نیوز، با بیان این مطلب افزود: این‌که صادرات کنسانتره سنگ‌آهن بدون عوارض صادر شود، خام‌فروشی نیست اما کنسانتره سرب و روی خام‌فروشی محسوب می‌شود، روند صحیحی نخواهد بود.

وی با اشاره به این‌که درحال‌حاضر برای جلوگیری از آسیب‌های ناشی از آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها ابتدا باید شرایط موجود را بررسی کرد، گفت: درحال‌حاضر زیرساخت‌های مورد نیاز برای توسعه محصولات معدنی چندان موجود نیست و نباید تنها رویکرد را اعمال فشار برای پیشبرد اهداف خود دنبال کنیم.

رییس هیأت مدیره شرکت زرین معدن آسیا با اشاره به نگاه وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر این‌که هر تولیدکننده‌ای که کنسانتره سنگ‌آهن تولید کند می‌تواند بدون عوارض صادرات داشته باشد، افزود: چرا یک آیین‌نامه با یک هدف، باید رویکردهای متفاوت داشته باشد؟ در این آیین‌نامه آمده است تولیدکننده‌ای که کنسانتره سرب و روی تولید می‌کند باید عوارض پرداخت کند در حالی که اگر کنسانتره دارای ارزش‌افزوده است در هر دو مورد شرایط یکسان خواهد بود.

 

جمیلی با تأکید بر این‌که اصلاح ساختار‌ها می‌تواند به رونق صنایع پایین دستی بخش معدن کمک کند، افزود: در حال حاضر بهره‌گیری از مزیت‌هایی مانند معافیت‌های مالیاتی و کاهش عوارض پیش از رونق می‌تواند بستری برای رونق باشد و بعد از ان اعمال این ابزار‌ها می‌تواند ضمن این‌که صنایع بالادستی را به سمت توسعه بخش پایین‌دستی سوق دهد درآمدهای حاصل از مالیات و… را برای دولت افزایش دهد.