نازنین زمانیان- با اینکه هفتهها از شیوع تب دنگی میگذرد، اما ترس همهگیری آن در جهان همچون دوران کرونا مسئلهای است که جهان را نگران خود کرده است! آمارها میگویند بیش از ۱۲۸ کشور جهان درگیر تب دنگی هستند. تب دنگی یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش پشههای آلوده به ویروس دنگی به […]
نازنین زمانیان- با اینکه هفتهها از شیوع تب دنگی میگذرد، اما ترس همهگیری آن در جهان همچون دوران کرونا مسئلهای است که جهان را نگران خود کرده است! آمارها میگویند بیش از ۱۲۸ کشور جهان درگیر تب دنگی هستند. تب دنگی یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش پشههای آلوده به ویروس دنگی به انسان منتقل میشود. علائم این بیماری معمولاً تا هفت روز ادامه دارد. نکته بد ماجرا در این است که فعلاً درمانی برای تب دنگی وجود ندارد و احتمال شباهت آن به بیماری کرونا نگرانکننده است! پای این ویروس به داخل کشورمان نیز مدتهاست باز شده و وزارت بهداشت اعلام کرده بود تاکنون ۱۳۸ نفر در کشور به این بیماری مبتلا شدهاند.
علائم تب دنگی
علائمی از جمله تب، درد کرهچشم و… دارند؛ مشابه سرماخوردگی. اما بعضی با انواع خونریزی شدید از همهجا و اختلالات خونی مواجهاند که میتواند با مرگومیر برای آنها همراه باشد. بنابراین اغلب موارد ابتلا خفیف است، اما در مواردی هم به مرگ منجر میشود. متأسفانه این ویروس به ایران وارد شده و مردم هم کار خیلی خاصی نمیتوانند بکنند؛ در خانهها وجود توری برای جلوگیری از پشه لازم است، اما کسانی که در بیرون از خانه هستند، کار زیادی نمیتوانند بکنند.
تب دنگی هنوز درمانی ندارد!
این ویروس هنوز درمانی ندارد. یکی از کمپانیهای آمریکایی بهتازگی دارویی تولید کرده، اما هنوز آزمایشش را کامل پس نداده و درمان عمومی ندارد. واکسن این بیماری هم برای کسانی مفید است که قبلاً یک بار به این بیماری به صورت خفیف مبتلا شدهاند. شیوع این بیماری در بزرگسالان نسبت به کودکان بیشتر است. افراد بزرگسال بیشتر مبتلا میشوند؛ چون آنها بیشتر در معرض محیط باز هستند و بیرون میروند و در معرض گزش پشه قرار دارند. اما امکان ابتلای کودکان هم وجود دارد. در همین رابطه، پیام طبرسی؛ رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، چنین میگوید: در ایران این ویروس در کسانی مشاهده شده که سابقه مسافرت به کشورهای حاشیه خلیجفارس را داشتهاند. در واقع بعد از سیل دوبی فعالیت پشهها بیشتر شد و شیوع بیماری گستردهتر شد. البته انتقالات داخلی هم در کشور بوده است. مثلاً در استانهای جنوبی بهخصوص استانهای حاشیه خلیجفارس و در استانهای شمالی بهخصوص گیلان مواردی گزارش شده است. این بیماری ویروسی است و در ۹۵ درصد موارد مانند سایر بیماریهای ویروسی با بروز علائمی مانند تب و لرز و سردرد و بدندرد ظاهر میشود. اما در پنج درصد موارد ممکن است علائم شدید شود. به آن نشت عروقی میگوییم. در این افراد ممکن است بیماری با افت گلبولهای سفید و پلاکت به سمت بیماریهای خونریزیدهنده حرکت کند و به مرگومیر افراد منجر شود. این ویروس شبیه به کرونا نیست و عامل انتقال آن پشه است. اگر با این پشه مبارزه شود، بیماری کنترل خواهد شد. مانند کرونا نیست که راه انتقال آن فرد به فرد باشد و همه ویروس را از همدیگر بگیرند. بیماریهای منتقل میان انسان و حیوان به هر حال وجود دارد.
دیدگاه بسته شده است.