معاون وزیر نفت «السی» بزرگترین پروژه سرمایهگذاری نفتی درآبادان بازگشایی شد تزریق فاینانس ۳ میلیارد دلاری به صنعت پالایشگاهی ایران معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اعلام خبر تحقق بزرگترین پروژه سرمایهگذاری ایران در آبادان، گفت: برای توسعه پالایشگاه آبادان، ۳ میلیارد دلار سرمایه به این مجتمع تزریق میشود. به […]
معاون وزیر نفت
«السی» بزرگترین پروژه سرمایهگذاری نفتی درآبادان بازگشایی شد
تزریق فاینانس ۳ میلیارد دلاری به صنعت پالایشگاهی ایران
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اعلام خبر تحقق بزرگترین پروژه سرمایهگذاری ایران در آبادان، گفت: برای توسعه پالایشگاه آبادان، ۳ میلیارد دلار سرمایه به این مجتمع تزریق میشود.
به گزارش ایرنا، عباسکاظمی در آیین بهرهبرداری از نخستین موزه از طرح موزههای صنعت نفت کشور با عنوان «موزه بنزین خانه آبادان» با تشریح قدمت سیاسی و اجتماعی این شهرستان در وقایع تاریخی کشور، گفت: پالایشگاه آبادان سال ۱۲۸۹ راهاندازی شد، آن زمان فقط ژاپن یک پالایشگاه داشت و اگر نیمکره شرقی و غربی را درنظر بگیریم در نیمکره شرقی جهان، تنها ایران و ژاپن پالایشگاه داشتند که پالایشگاه آبادان با ساخت واحد ۸۵ در سال ۱۳۵۴ به بزرگترین پالایشگاه دنیا تبدیل شد.
وی با اشاره با توافق انجام گرفته با چینیها برای اجرای بزرگترین پروژه صنعت پالایشگاهی ایران، گفت: هفته گذشته بهطور رسمی، فاینانس طرح تثبیت و بهبود کیفیت پالایشگاه نفت آبادان توسط چین بازگشایی شد.
معاون وزیر نفت با اشاره به آغاز عملیات اجرایی این طرح بزرگ پالایشگاهی با حضور معاون اول رییسجمهور تا پیش از پایان امسال، اظهار داشت: ارزش فاینانس این طرح پالایشگاهی، حدود ۳ میلیارد دلار برآورد میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران افزود: سال ۱۳۵۴ از سوی پالایشگاه نفت آبادان ۶۶۰ هزار بشکه تصفیه نفت خام پالایش شده و آبادان تنها مکانی است که ۶ جنگ جهانی و منطقهای از جمله جنگ جهانی اول، جنگ جهانی دوم، حمله عراق به ایران، حمله عراق به کویت، حمله اول آمریکا به عراق و حمله دوم آمریکا به عراق را شاهد بوده است.
کاظمی توسعه را نیازمند اعتبارات و برنامهریزی صحیح دانست و گفت: با اقدامات دولت، بزرگترین پروژه سرمایهگذاری ایران در آبادان به وقوع پیوست، LC طرح تصویب شده و بزرگترین طرح جذب سرمایهگذاری کشور در فاز۲ پالایشگاه آبادان با اعتباری بالغ بر ۳ میلیارد دلار به نام طرح تثبیت و توسعه فاز۲ پالایشگاه آبادان بهمن ماه امسال اجرایی میشود و ۳۰ بهمن با حضور معاون وزیر چین اجرایی میشود.
معاون وزیر نفت در بخش دیگری از سخنانش با بیان نقش آبادان در تحولات کشور، گفت: آبادان پس از انقلاب صنعتی نقش اساسی در کشور داشت و با وجود اینکه قبل از جنگ جهانی اول تکنولوژیهایی وارد کشور شدند اما در حد پالایشگاه آبادان نبودند، فناوری از دروازههای این شهر وارد کشور شده و به منشأ توسعه کشور تبدیل شد به عبارت دیگر، هر صنعتی که در ایران ساخته شد، ابتدا در آبادان آموزش میدیدند به عنوان نمونه همه کارکنان صنعت ذوب آهن اصفهان در آبادان آموزش دیدند.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه آبادان از سال ۱۳۲۳ که نهادهای مدنی در راستای ملی شدن صنعت نفت شکل گرفت نقش اساسی در کشور داشت و از تهران جلوتر بود، بیان کرد: این شهر در زمینه صنعتی شدن صنعت نفت نقش مؤثر داشت و پس از آن نیز، در مبارزات انقلاب اسلامی پیشگام سایر شهرها بود و سال ۵۹ که صدام به آبادان حمله کرد ۵۲ درصد انرژی کشور از پالایشگاه آبادان تأمین میشد.
کاظمی افزود: در تمامی مراحل کشور آبادان نقش اول را داشت و این شهر با وجود اینکه ضعیفترین نقطه مرزی کشور بود، به دلیل پایبندی مردم سقوط نکرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره نتایج برجام، گفت: در یک معامله نمیشود که صددرصد منافع تأمین شود، در زمان تحریمهای ظالمانه بینالمللی برخی اجناس را ۴ برابر قیمت از کشور چین با کیفیت پایین خریداری میکردیم و این عملکرد پولشویی مطلق بود اما اجازه ندادیم که شبکه برق قطع شده یا پمپ بنزینی بدون سوخت بماند.
شرایط و حال هوای ۹۰ سال گذشته در موزه بنزین خانه آبادان به عنوان نخستین مرکز توزیع سوخت و نخستین پمپ بنزین کشور، به تصویر کشیده شده است.
تجهیزات مورد استفاده سوخت رسانی و گرمایشی، انواع دستگاههای پمپ بنزین همراه با تاریخچه استفاده از این دستگاهها در کشور، خودروهای قدیمی سوخت رسان، پمپ بنزین و خودروهای قدیمی در حال سوختگیری؛ فضای شعبههای قدیمی نفت، مخازن قدیمی پرچی، مجموعه تانکرهای سوخترسان و اسناد و مستندات تاریخی مربوط به توزیع فرآوردههای نفتی از بخشهای تشکیلدهنده موزه بنزین خانه آبادان است.
اسکناسهای منتشر شده در کشور با موضوع پالایشگاه آبادان و تأسیسات نفتی، مکتوبات صنعت نفت، اتاق هدایای موزهای از دیگر قابلیتهای این موزه است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.