محدودیت منابع مالی دست و پای شرکتهای داخلی را بست نام ایران در صدر فهرست دارندگان نفت و گاز در جهان قرار گرفته، جایگاهی که اگر تکنولوژی و سرمایه چاشنی آن نباشد، اثرگذاری خود را از دست میدهد. علاوه بر لزوم همکاری با کشورهای خارجی برای انتقال تکنولوژی، گفته میشود حدود ۷۰ درصد از سرمایهگذاری […]
محدودیت منابع مالی دست و پای شرکتهای داخلی را بست
نام ایران در صدر فهرست دارندگان نفت و گاز در جهان قرار گرفته، جایگاهی که اگر تکنولوژی و سرمایه چاشنی آن نباشد، اثرگذاری خود را از دست میدهد. علاوه بر لزوم همکاری با کشورهای خارجی برای انتقال تکنولوژی، گفته میشود حدود ۷۰ درصد از سرمایهگذاری در بخش بالادستی باید توسط خارجیها تأمین شود.
به گزارش ایسنا، در اختیار داشتن منابع عظیمی از نفت و گاز، نیاز به سرمایه و تکنولوژی برای استفاده از این منابع، لزوم ارتباط با کشورهای خارجی برای تأمین سرمایه و تکنولوژی مورد نیاز و در نتیجه استفاده بهینه از ذخایر مذکور همانند دومینویی است که حرکت هر مهره به مهره قبل وابسته است.
حرکتی که در سالهای تحریم به بنبست خورد و باعث شد ایران تعامل خود با کشورهای خارجی برای دست یابی به سرمایه و تکنولوژی آنها را از دست بدهد، مشکلی که تقریباً با رفع تحریمها در حال برطرف شدن است و مسؤولین مختلف، تمایل خود برای تعامل با شرکتهای خارجی را ابراز کردهاند، بهطوری که بیژنزنگنه، وزیر نفت کشورمان چندی پیش در مراسم امضای موافقتنامه اصولی توسعه فاز ١١ میدان گازی پارسجنوبی با اشاره به حصول توافق همکاری میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت توتال فرانسه در میدان گازی پارسجنوبی، ابراز امیدواری کرد که شرکتهای بینالمللی، تردید خود را برای سرمایهگذاری در صنعت نفت ایران کنار بگذارند.
زنگنه به انتقادهایی که نسبت به همکاری صنعت نفت با شرکتهای خارجی مطرح میشود، پاسخ داده و گفته بود صنعت نفت ایران برای توسعه به فناوری و سرمایه نیاز دارد.
وی به نیاز ضروری صنعت نفت به سرمایه اشاره کرده و توضیح داده بود اگر بهطور مثال، حدود ٨٠ میلیارد دلار قرارداد جدید امضا کنیم، با فرض سهم ٢٠ درصدی شرکتهای ایرانی به عنوان شریکان خارجی در هر یک از این قراردادها، این شرکتها باید حدود ١٦ میلیارد دلار سرمایهگذاری کنند.
زنگنه با مطرح کردن این پرسش که شرکتهای داخلی این میزان سرمایه را از چه محلی تأمین خواهند کرد، ادامه داده بود درست است که منابع صندوق توسعه ملی وجود دارد و ما هم با اتکا به منابع این صندوق، پروژههای غرب کارون و پارسجنوبی را تأمین مالی کردیم، اما مگر این صندوق چقدر ظرفیت دارد؟ ضمن اینکه شرکتهای دیگر هم در صف دریافت منابع این صندوق هستند و منابع آن منحصر به شرکتهای ایرانی فعال در حوزه صنعت نفت نمیتواند باشد.
وزیر نفت به تأمین منابع مالی از محل تسهیلات بانکها هم اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی در دولت قبل میلیاردها دلار وام به نفت داده است و در حال حاضر منابع مجددی برای این کار ندارد.
این صحبتها در حالی از سوی وزیر نفت مطرح میشود که چندی پیش غلام رضا منوچهری، معاون توسعه و مهندسی شرکت نفت نیز بر لزوم سرمایهگذاری خارجی در صنعت نفت تأکید کرد و گفت: در بخش بالا دستی حدود ۳۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در سال نیاز داریم که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد این رقم توسط منابع داخلی و مابقی آن که حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد است باید از منابع خارجی تأمین شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.