سخنگوی صنعت آب کشور، اصلیترین مشکل کشاورزی و راهبرد امنیت غذایی در کشور را بدمصرفی فوقالعاده آب عنوان کرد و گفت: این بدمصرفی اگر کنترل نشود، نخستین ضرر آن متوجه کشاورز و کشاورزی است. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از شرکت مدیریت منابع آب ایران، عیسی بزرگزاده؛ در چهارمین نشست «گفتگوهای آبی»، افزود: پایداری کشاورزی […]
سخنگوی صنعت آب کشور، اصلیترین مشکل کشاورزی و راهبرد امنیت غذایی در کشور را بدمصرفی فوقالعاده آب عنوان کرد و گفت: این بدمصرفی اگر کنترل نشود، نخستین ضرر آن متوجه کشاورز و کشاورزی است. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از شرکت مدیریت منابع آب ایران، عیسی بزرگزاده؛ در چهارمین نشست «گفتگوهای آبی»، افزود: پایداری کشاورزی و امنیت غذایی در کشور مهم است و همین مسئله باید ما را نسبت به نحوه مصرف آب در این عرصه حساس کند. وی ادامه داد: ما اکنون با کاهش ۳۷ درصدی آبخوانها در مشهد و ۳۳ درصدی در اصفهان روبهرو هستیم و کار به جایی رسیده که باید ۴۵۰ متر چاه حفر کرد تا آب موردنیاز کشت هندوانه و برنج تأمین شود و این یک نگرانی بزرگ است. سخنگوی صنعت آب، خاطرنشان کرد: درست است که سند امنیت غذایی که با هدف پایداری کشاورزی تدوین شده، اجرایی نشده است؛ اما نباید با نگاه آرمانگرایی و کمالگرایی محض درخصوص وجود برخی ابهامها در این سند، جلوی اجرای آن را بگیریم و کنار گذاشته شود. بزرگزاده؛ گفت: نکته مهم و اساسی این است که وزارت جهادکشاورزی بهعنوان نهاد مسئول مصرف بیش از ۸۰ درصد آب کشور، بهمنظور مدیریت و کاهش مصرف آب، سند امنیت غذایی را تدوین کرده و معتقدم باید تا الان گزارشهای متعددی از اقدام و اجرا ارائه میکرد که انجام نشده است. وی با تأکید بر اینکه وزارت نیرو مطالبهگری درخصوص اجرای سند امنیت غذایی را رها نکرده است، ادامه داد: من بهعنوان سخنگوی صنعت آب، در هفتههای متمادی نسبت به اجرای این سند مصاحبههای جدی و مطالبهگرانه داشتهام و معتقدم جدیترین مخالفان اجرای این سند، در خود وزارت جهاد هستند. سخنگوی صنعت آب، اصلیترین دلیل عدم اجرای این سند را دشوار بودن تغییر رفتار دانست و افزود: نکته بعدی این است که ما در کشور با سوءمطالبهگری و گفتمانسازی روبهرو هستیم؛ ولی هدف ما از راهاندازی گفتگوهای آبی این است که این مطالبهگری شکل بگیرد. سند امنیت غذایی نقشهراه کشاورزی است علیرضا نیکویی؛ مدیرکل دفتر امور اقتصادی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، در ادامه با اشاره به پیشینه تدوین سند امنیت غذایی، گفت: سند امنیت غذایی طبق تعریف ارائه شده توسط فائو دارای ۴ رکن از جمله فراهمی غذا، دسترسی غذا، مصرف مواد غذایی و تابآوری است؛ براساس این تعریف چنانچه در یک کشور تمام کالاها در اختیار باشد؛ اما توانایی خرید وجود نداشته باشد، امنیت غذایی محسوب نمیشود. وی ادامه داد: برای رسیدن به این چهار رکن اختلافنظرهای بسیاری در زمینه کشاورزی وجود داشت؛ لذا بر این اساس با برگزاری جلسههای متعدد و تحت پوشش قراردادن نظرات مختلف، پیشنویس سند امنیت غذایی نگارش شد. نیکویی؛ خاطرنشان کرد: در ابتدای دولت سیزدهم این سند در شورای انقلاب فرهنگی مطرح و پس از تعاملات بسیار در سال ۱۴۰۲ با امضای رئیسجمهور شهید ابلاغ شد. مدیرکل دفتر امور اقتصادی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، درباره کاربرد سند امنیت غذایی، خاطرنشان کرد: از آنجا که در بخش کشاورزی اختلافنظرهای بسیاری وجود دارد، این سند تکلیف را مشخص کرده است تا از اعمالنظرهای مختلف جلوگیری کند و نقشهراهی را برای موضوع کشاورزی در اختیار قرار میدهد. نیکویی؛ درخصوص ویژگیهای سند امنیت غذایی، گفت: برای نیل به چهار رکن ذکر شده درخصوص سند امنیت غذایی، ۲۲۱ اقدام نقطهزن تعریف شده است تا بتوانیم براساس آن به اهداف خود در چشمانداز بلندمدت دست یابیم؛ اما در نظر داریم که در این سند ابهاماتی نیز وجود دارد و باید تلاش کنیم این ابهامات را برطرف کنیم. وی ادامه داد: معتقدم که برای تضمین اجرای این سند لازم است کارزار اجرای سند امنیت غذایی شکل بگیرد.
دیدگاه بسته شده است.