در هفتههای اخیر در حالی شاهد افزایش قابلتوجه قیمت موبایلهای وارداتی با ارز نیمایی بودیم که وزارت صمت نیز نسبت به گرانفروشی در یک برند چینی هشدار داده اما مشخص نیست نحوه ورود این برند بدون خدمات رسمی از کدام نقطه شروع شده است. به گزارش تسنیم، اواسط اردیبهشت ماه بود که موج اولیه تنش […]
در هفتههای اخیر در حالی شاهد افزایش قابلتوجه قیمت موبایلهای وارداتی با ارز نیمایی بودیم که وزارت صمت نیز نسبت به گرانفروشی در یک برند چینی هشدار داده اما مشخص نیست نحوه ورود این برند بدون خدمات رسمی از کدام نقطه شروع شده است. به گزارش تسنیم، اواسط اردیبهشت ماه بود که موج اولیه تنش قیمتی در حوزه تلفن همراه آغاز شد. در یک ماه گذشته بعد از تحولات سیاسی به نظر میرسد شوک قیمتی در بازار تلفن همراه به اوج خود رسیده و هنوز هیچ موضعگیری مشخصی در رابطه با حل افزایش ناگهانی و غیرمنطقی در بازار موبایل با وجود تخصیص ارز نیمایی دیده نشده است. درخصوص تلفنهای همراه بالای ۶۰۰ دلار که عمدتاً شامل آیفونهای آمریکایی میشود، این اتفاق به دلیل رویه رانتی واردات در برابر صادرات خود رخ میدهد. در این رویه واردکننده در نهایت کالای خود را با نرخ ارز آزاد به فروش میرساند. اما ماجرا افزایش قیمت برای تلفنهای همراه پایینتر از ۶۰۰ دلار که ارز نیمایی بانک مرکزی دریافت میکنند با ماجرای آیفونهایی که این روزها افسار قیمت انها پاره شده متفاوت است. این دسته از تلفنهای همراه بهعنوان کالای ضروری در نظر گرفته شدهاند و به همین دلیل نیز ارز نیمایی دریافت میکنند که در حالحاضر اختلاف زیادی با نرخ در بازار آزاد دارد. در نتیجه واردکنندگان، بنکداران و عرضهکنندگان خرد کالاهای که به این صورت وارد کشور میشوند، حق گرانفروشی و تغییر محسوس قیمت به دلیل افزایش نرخ ارز را ندارند.
گسترش گرانفروشی تلفن همراه وارد شده با نرخ دولتی
نرخ سامانه نیما در این بازهزمانی تغییرات چندانی نداشته است که براساس آن قیمتها تغییر کند. این موضوعی است که بیش از یک ماه قبل و همزمان با نوسان نرخ ارز مورد تأکید رسانهها قرار گرفت. با این وجود اداره کل تخصصی وزارت صمت پس از یک ماه و در شرایطی که بازار به ثبات نسبی رسیده است دستور برخورد با موارد گرانفروشی یک برند خاص را مطرح کرده است. در متن مکاتبه بین مدیر کل صنایع لوازم خانگی آمده است که با توجه به ضرورت نظارت بر بازار تلفن همراه در شرایط کنونی خواهشمند است دستور فرمایید؛ با توجه به بررسی تغییرات قیمتی گوشی تلفن همراه با برند… در سطح بازار و فروشگاههای اینترنتی برخورد لازم با هر کدام از حلقههای توزیع واردکننده عمدهفروش و خردهفروش که گرانفروشی یا احتکار نمودهاند، صورت پذیرفته و سریعاً به مراجع نظارتی معرفی گردند. شایان ذکر است؛ تاکنون بانکمرکزی هیچ تغییری در نرخ ارز تخصیصی به واردکنندگان این حوزه نداده است.
هشدار تعزیرات حکومتی درخصوص آشفتگی بازار موبایل
در حالی شاهد افزایش قابلتوجه قیمت موبایلهای وارداتی با ارز نیمایی بودیم که وزارت صمت نیز نسبت به گرانفروشی در یک برند چینی هشدار داده اما مشخص نیست نحوه ورود این برند بدون خدمات رسمی از کدام نقطه شروع شده است. این آشفتگی در حوزه تلفن همراه در حالی تشدید شده که به تازگی سخنگوی تعزیرات حکومتی نیز بر بازگشت به مدل واردات از طریق نمایندگیهای رسمی تأکید کرده است.
دیدگاه بسته شده است.