توسعه بنادر با کم‌ترین تکیه بر منابع دولتی صورت می‌گیرد

وزیر راه و شهرسازی توسعه بنادر با کم‌ترین تکیه بر منابع دولتی صورت می‌گیرد وزیر راه و شهرسازی گفت: یکی از روش‌های نوین برای توسعه بنادر کشور سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و تکیه حداقلی به منابع دولتی است. به گزارش ایرنا، عباس‌آخوندی در فرودگاه بین‌المللی بوشهر در جمع خبرنگاران افزود: در این ارتباط پروژه جزیره نگین […]

وزیر راه و شهرسازی

توسعه بنادر با کم‌ترین تکیه بر منابع دولتی صورت می‌گیرد

وزیر راه و شهرسازی گفت: یکی از روش‌های نوین برای توسعه بنادر کشور سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و تکیه حداقلی به منابع دولتی است.

به گزارش ایرنا، عباس‌آخوندی در فرودگاه بین‌المللی بوشهر در جمع خبرنگاران افزود: در این ارتباط پروژه جزیره نگین به عنوان طرح توسعه بندر بوشهر با سرمایه‌گذاری غیردولتی در دست اجراست.

وی با اشاره به افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر بوشهر با بهره‌برداری از طرح توسعه جزیره نگین اضافه کرد: با بهره‌برداری از این پروژه قدرت بارگیری کشتی‌های کانتینری در بندر بوشهر افزایش می‌یابد.

آخوندی گفت: در سفر یکروزه به استان بوشهر دانشکده معماری دانشگاه خلیج‌فارس به عنوان شاهکار معماری بوشهر افتتاح می‌شود.

وی بیان کرد: همچنین در این سفر بندر بوشهر و طرح توسعه آن و برخی پروژه‌های بزرگراهی این استان مورد بازدید قرار می‌گیرد.

بیش از۴۰۰ هکتار به اجرای طرح‌های بندری جزیره نگین تخصیص یافته که این طرح‌ها با مشارکت بخش خصوصی در دست اجراست و تکمیل آن تحولی مهم در حوزه تجارت دریایی بوشهر ایجاد می‌کند.

میزان سرمایه‌گذاری در جزیره نگین بیش از ۷ هزار میلیارد ریال است و طرح‌های آن در ۳ بخش اجرا می‌شود که پایانه‌های مواد فله، کانتینری و چند منظوره است.

فاز نخست طرح توسعه بندر بوشهر در جزیره نگین برای افق ۵ ساله طراحی شده است و احداث دو پست اسکله کانتینری به طول ۶۰۰ متر و ۳۰ هکتار پسکرانه، یک پست اسکله چندمنظوره به طول ۳۰۰ متر و ۱۶ هکتار پسکرانه و ا یک پست اسکله نفتی به طول ۲۲۰ متر و ۵ هکتار پسکرانه پیش‌بینی شده است.

مرحله دو طرح توسعه نگین برای افق ۱۵ ساله طراحی شده است و مابقی طرح‌ها در بخش کانتینری، نفتی، اسکلههای چند منظوره، صنعتی و غیره در مرحله دو این طرح احداث می‌شود.

هم اکنون بندر بوشهر دارای ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه ۷ میلیون تن کالاست که با تکمیل طرح و توسعه بندر بوشهر در جزیره نگین، به ۱۵ میلیون تن در سال افزایش می‌یابد.

۱۹میلیون ایرانی دریافت‌های میانی و حاشیه شهر‌ها زندگی می‌کنند

همچنین وزیر راه و شهرسازی در ادامه در خصوص حاشیه‌نشینی در شهر‌ها گفت: در زمان حاضر ۱۹ میلیون نفر از جمعیت شهرنشین کشور در حاشیه شهرهای بزرگ و در بافت‌های میانی فرسوده زندگی می‌کنند.

عباس آخوندی افتتاح مرحله نخست دانشکده هنر و معماری دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر افزود: سیاست وزارت راه و شهرسازی تمرکز بر بافت‌های فرسوده شهری و توانمند کردن مردم این مناطق است.

وی با اشاره به اهمیت احداث دانشکده هنر و معماری بوشهر در بافت تاریخی این شهر اظهار کرد: ساخت این پروژه بیانگر توجه وزارت راه و شهرسازی به بافت‌های قدیمی است.

آخوندی بیان کرد: برای نوسازی بافت‌های فرسوده پیش از هراقدامی که باید روی تک واحد مسکونی انجام شود، مهم این است که ازنظر عملکردی و کارکردی فضاهای موجود بافت‌ها تشخص اجتماعی لازم را پیدا کنند.

وی بیان کرد: امروز منزلت اجتماعی بافت‌های فرسوده شهری پایین آمده و افراد تمایل کم‌تری به سرمایه‌گذاری در آنها دارند.

آخوندی گفت: دانشکده هنر و معماری دانشگاه خلیج‌فارس در بوشهر با تملک خانه‌ای قدیمی و نوسازی آن براساس معماری سنتی منطقه انجام شد و امروز ظرفیت پذیرش ۶۰۰ دانشجو را دارد.

وی یادآور شد: ارتقای منزلت اجتماعی بافت از کارکردهای مهم دانشکده هنر و معماری است.

آخوندی اظهار کرد: با توجه به این‌که پیرامون این دانشکده هنر و معماری در بوشهر زنجیره‌ای از خدمات نیاز است که ورود این خدمات باعث عمران و آبادانی و توسعه سرمایه‌گذاری می‌شود.

وی ادامه داد: این گونه پروژه‌های محرک توسعه که با کارکردهای عمومی خود منزلت اجتماعی، حس تشخص و تعلق مردم را افزایش می‌دهد، باید در همه بافت‌های قدیم همه شهر‌ها توسعه یابد.

آخوندی گفت: وزارت راه و شهرسازی با پرداخت تسهیلات بانکی با کارمزد ۱۱ درصد زمینه سرمایه‌گذاری در این بافت‌ها را برای افراد فراهم می‌کند.

 

وی تأکید کرد: هدف از احیای بافت‌های قدیمی شهر‌ها ارتقای معماری، بازگشت به تمدن ایران شهری و ارتقای کیفیت زندگی مردم است.