فقط ۲۵ درصد واحدهای پلاسکو بیمه بودند

رییس کل بیمه مرکزی فقط ۲۵ درصد واحدهای پلاسکو بیمه بودند از مجموع ۶۰۰ واحد صنفی مستقر در ساختمان پلاسکو ۱۶۰ واحد یعنی حدود ۲۵ درصد بیمه بودند و براساس برآوردهای تقریبی می‌توان گفت که کل تعهدات صنعت بیمه درباره آتش‌سوزی این ساختمان حدود ۴۰ میلیارد تومان است. به گزارش ایسنا، عبدالناصر همتی – رییس […]

رییس کل بیمه مرکزی

فقط ۲۵ درصد واحدهای پلاسکو بیمه بودند

از مجموع ۶۰۰ واحد صنفی مستقر در ساختمان پلاسکو ۱۶۰ واحد یعنی حدود ۲۵ درصد بیمه بودند و براساس برآوردهای تقریبی می‌توان گفت که کل تعهدات صنعت بیمه درباره آتش‌سوزی این ساختمان حدود ۴۰ میلیارد تومان است.

به گزارش ایسنا، عبدالناصر همتی – رییس کل بیمه مرکزی – با اشاره به این‌که ۴ تا ۵ شرکت بیمه‌ای درگیر حادثه ساختمان پلاسکو هستند، گفت: با توجه به این‌که بیمه آتش‌سوزی یک بیمه اختیاری است، بنابراین متأسفانه بسیاری از شرکت‌ها، سازمان‌ها و بنگاه‌های تجاری از این بیمه سر باز می‌زنند، در حالی که باید ریسک خودشان را نزد شرکت‌های بیمه نگهداری کنند.

وی با بیان این مطلب که نسبتی بین حق بیمه و سرمایه پوششی وجود دارد، عنوان‌کرد: با توجه به این امر بسیاری از این واحد‌ها سعی کردند با سرمایه کمی واحد مورد نظر خود را بیمه کنند.

همتی در مورد این‌که سرقفلی را به هیچ عنوان بیمه نمی‌کنند، گفت: ارزش سرقفلی‌های موجود در آن ساختمان، در صورت ساخت ساختمان جدید، با همان کاربری حفظ خواهد شد.

رییس کل بیمه مرکزی که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، با اشاره به این‌که اگر ۶۰۰ واحد مستقر در ساختمان آوار شده پلاسکو وجود داشته و معادل ۵۰۰ تا یک میلیارد تومان هم جنس داشته باشند ارزش آن حدود ۶۰۰ میلیارد تومان خواهد بود، افزود: اما متأسفیم که مقدار کمی از این واحد‌ها بیمه بودند و امیدواریم چنین اتفاقاتی سبب شود تا به مسأله بیمه این واحد‌ها بیش از پیش توجه شود.

وی در ادامه عنوان‌کرد: با همه شرکت‌های بیمه‌ای مذاکرات لازم صورت گرفته و همه این شرکت‌ها از امروز آمادگی پرداخت غرامت به واحدهای بیمه شده را دارند و تمام زیان‌دیدگان می‌توانند پس از مراجعه در اسرع وقت خسارت خود را دریافت کنند.

همتی درباره وقوع زلزله و مشکلاتی که در پی آن به وجود می‌آید و این‌که ایران یکی از ۱۰ کشور حادثه‌خیز جهان است، خاطرنشان‌کرد: در مورد زلزله صندوقی در حال تأسیس است که مجلس شورای اسلامی در حال تصویب قانون آن است. این قانون به شورای نگهبان رفته و برگشت خورده و درصددیم تا هر چه سریعتر با رفع ایرادهای وارد شده به این قانون، آن را تصویب و اجباری کنیم، اما در مورد بیمه آتش‌سوزی، سخت است که آن را اجباری کرد چرا که بیمه شونده می‌تواند آن را اعلام کند و از آنجا که به دیگران آسیبی نمی‌زند، نمی‌توان آن را اجبار کرد، اما این وظیفه واحدهای صنفی است و باید این تأکید به اصناف شود که بیایند واحد خود را بیمه کنند.

شرکت‌های بیمه سقف مبلغ بیمه‌نامه را به خسارت‌دیدگان بپردازند

در همین حال تعدادی از کارشناسان صنعت بیمه پیشنهاد می‌دهند تا بیمه مرکزی به عنوان نهاد ناظر به تمام شرکت‌های بیمه الزام کند که تا سقف مبلغ بیمه‌نامه را به زیان‌دادگان بپردازند.

طبق شرایط خصوصی بیمه‌نامه‌های رایج در کشور دو موضوع در بیمه‌نامه‌ها به عنوان شرط خصوصی لحاظ شده است. اول این‌که اثبات موجودی برعهده بیمه‌گر است، دوم این‌که در صورتی که امکان اثبات موجودی وجود نداشته باشد، نظر کارشناسِ بیمه‌گر مورد قبول است.

 

با توجه به گسترده و فاجعه‌بار بودن، حادثه آتش‌سوزی و فرو ریختن ساختمان پلاسکو امکان اثبات موجودی توسط بیمه‌گزار مطلقاً وجود ندارد، در این زمینه با تعدادی از کارشناسان بیمه صحبت کرده و آنها با توجه به وسعت زیان‌های وارده پیشنهاد داده‌اند که بیمه مرکزی به عنوان نهاد ناظر، تمام شرکت‌های بیمه‌ای را الزام کند تا آنها تا سقف مبلغ بیمه‌نامه به زیان‌دیدگان پرداخت داشته باشند.