مصرف ویتامین C را جدی بگیرید

پژوهش‌های دنیای تغدیه مصرف ویتامین C را جدی بگیرید  برای کمک به تقویت سیستم ایمنی به منظور حفاظت از بدن در مقابل زکام و عطسه، مصرف مواد خوراکی سرشار از ویتامین C را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید. کارشناسان تغذیه و رژیم غذایی مصرف ویتامین C را به دلایل زیر توصیه می‌کنند: – ویتامین C به […]

پژوهش‌های دنیای تغدیه

مصرف ویتامین C را جدی بگیرید

 برای کمک به تقویت سیستم ایمنی به منظور حفاظت از بدن در مقابل زکام و عطسه، مصرف مواد خوراکی سرشار از ویتامین C را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید.

کارشناسان تغذیه و رژیم غذایی مصرف ویتامین C را به دلایل زیر توصیه می‌کنند:

– ویتامین C به ترمیم و رشد بافت بدن کمک می‌کند.

– ویتامین C به جذب آهن در بدن کمک می‌کند.

– علاوه بر مرکباتی نظیر پرتقال و گریپ‌فروت، توت فرنگی و کیوی هم منبع خوب ویتامین C هستند.

– سبزیجاتی نظیر فلفل دلمه سبز و قرمز، بروکلی، کلم بروکسل و گوجه‌فرنگی هم حاوی ویتامین C هستند.

– برای بهره‌مندی از فواید این میوه‌ها و سبزیجات لازم است که آنها را تازه مصرف کنید و از پخت طولانی مدت آنها پرهیز نمایید.

مصرف کلسترول بالا ریسک اختلال حافظه را افزایش نمی‌دهد

 یک مطالعه جدید از دانشگاه فنلاند شرقی نشان می‌دهد که مصرف نسبتاً بالای کلسترول در رژیم غذایی یا خوردن هر روز یک تخم مرغ، با افزایش خطر زوال عقل و بیماری آلزایمر در ارتباط نیست.

علاوه بر این، هیچ ارتباطی بین افراد حامل ژن APOE۴ که بر متابولیسم کلسترول تأثیر می‌گذارد و افزایش خطر ابتلا به اختلالات حافظه مشخص نشده است. وجود ژن APOE۴ در فنلاند رایج است.

سطح کلسترول بالای خون، نه تنها منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود، بلکه با افزایش خطر ابتلا به اختلالات حافظه نیز در ارتباط است. در اکثر افراد، کلسترول موجود در رژیم غذایی، سطح کلسترول خون را تنها کمی تحت تأثیر قرار می‌دهد و بسیاری از توصیه‌های تغذیه‌ای در سراسر جهان، محدودیتی در مصرف کلسترول موجود در رژیم غذایی قرار نمی‌دهند.

ارتباط مصرف گوشت قرمز و اختلال روده در مردان

 یک مطالعه جدید نشان می‌دهد مردانی که مقدار زیادی گوشت قرمز مصرف می‌کنند، بیش‌تر در معرض خطر ابتلا به بیماری التهاب روده قرار می‌گیرند.

این اختلال که به نام دیورتیکولیت شناخته شده است، باعث درد شدید شکم، تهوع و یبوست می‌شود و می‌تواند منجر به عوارضی مانند پارگی یا انسداد در روده بزرگ شود.

مطالعه جدید نشان می‌دهد در مقایسه با مردانی که گوشت قرمز را به میزان حداقل مصرف می‌کنند، در مردانی که بیش‌ترین مقدار از آن را می‌خورند، خطر ابتلا به دیورتیکولیت ۵۸ درصد بیش‌تر است.

صبحانه غنی از پروتئین بخورید

 کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند روزتان را با خوردن یک صبحانه غنی از پروتئین آغاز نمایید.

انجمن ورزش آمریکا برای وعده صبحانه توصیه‌های زیر را ارایه می‌دهد:

-ترکیب ماست کم چرب و توت‌فرنگی می‌تواند یک اسموتی سالم باشد.

-خوردن نان تهیه شده از غلات کامل همراه با کره بادام‌زمینی و یک وعده میوه.

-مصرف غلات سبوس‌دار داغ تهیه شده با شیر کم چرب همراه با میوه و دو قاشق چایخوری مغزیجات پودرشده.

-خوردن نان ذرت و گندم سبوس دار با پنیر و برش‌های توت فرنگی.

فلفل تند قرمز موجب افزایش طول عمر می‌شود

محققان دانشکده پزشکی لارنر در دانشگاه ورمونت آمریکا دریافتند مصرف فلفل تند قرمز با کاهش ۱۳ درصدی در مرگ و میر کلی، به ویژه در مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی یا سکته مغزی، همراه است.

قرن‌‌ها این تصور وجود داشته که فلفل و ادویه‌جات تند، در درمان بیماری‌ها سودمند هستند، اما تنها یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ در چین منتشر شده که ارتباط بین مصرف فلفل قرمز با مرگ و میر را مورد بررسی قرارداده است. این مطالعه جدید، یافته‌های مطالعه قبلی را تأیید می‌کند.

با استفاده از اطلاعات جمع‌آوری شده مطالعه بهداشت ملی و بررسی تغذیه، از بیش از ۱۶ هزار آمریکایی که برای ۲۳ سال تحت پیگیری بودند، دانشجوی پزشکی مصطفی چوپان و استاد پزشکی بنیامین لیتنبرگ، ویژگی‌های شرکت‌کنندگان را در مورد مصرف فلفل قرمز تند بررسی کردند.

آنها داده‌ها را مورد بررسی قراردادند و تعداد مرگ و میر را مشاهده و سپس علل خاص مرگ را ارزیابی کردند.

آنها دریافتند که فلفل قرمز تند برای سلامت مفید است و این واقعیت است که کپسایسین (جزو اصلی در فلفل تند) در مکانیزم سلولی و مولکولی نقش دارد که از چاقی جلوگیری کرده و جریان خون کرونر را تنظیم می‌کند. همچنین دارای خواص ضد میکروبی است که به‌طور غیرمستقیم با اصلاح باکتری روده، میزبان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

این مطالعه بر یافته‌های قبلی می‌افزاید که مصرف فلفل قرمز تند یا حتی مواد غذایی تند، می‌تواند جزو توصیه‌های غذایی قرار گیرد.

غذا را کم نمک بخورید تا خطر سکته‌ کاهش یابد

سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بر مصرف کم‌تر نمک برای کاهش بروز سکته‌های مغزی و قلبی تأکید کرد.

دکتر زهرا عبدالهی در این رابطه گفت: مطالعات نشان داده است، کاهش حدود ۶ گرم نمک دریافتی روزانه باعث کاهش ۲۴ درصدی سکته مغزی و کاهش ۱۸ درصدی بیماری عروق کرونر می‌شود.

 

وی افزود: مطالعات دیگری نیز نشان داده است که با کاهش ۲۵ درصدی مصرف نمک، ریسک بیماری‌های قلبی عروقی به میزان ۲۵ درصد کاهش می‌یابد