پرداخت وام ۱۰۰ میلیون تومانی به واحدهای تولیدی پلاسکو

وزیر تعاون اعلام کرد پرداخت وام ۱۰۰ میلیون تومانی به واحدهای تولیدی پلاسکو وزیر تعاون گفت: بیمه بیکاری کارگرانی که به دلیل ریزش ساختمان پلاسکوی تهران بیکار شده‌اند، برقرار می‌شود و به صاحبان واحدهای تولیدی پلاسکو نیز وام ۱۰۰میلیونی با سود۴درصد پرداخت خواهد شد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، علی ربیعی […]

وزیر تعاون اعلام کرد

پرداخت وام ۱۰۰ میلیون تومانی به واحدهای تولیدی پلاسکو

وزیر تعاون گفت: بیمه بیکاری کارگرانی که به دلیل ریزش ساختمان پلاسکوی تهران بیکار شده‌اند، برقرار می‌شود و به صاحبان واحدهای تولیدی پلاسکو نیز وام ۱۰۰میلیونی با سود۴درصد پرداخت خواهد شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، علی ربیعی در بازدید از محل حادثه ساختمان پلاسکو گفت: کارگران بیکار شده ساختمان پلاسکو می‌توانند برای دریافت بیمه بیکاری به اداره‌های کار مراجعه کنند.

وی تصریح کرد: قرار است یک مرکز تولید موقت ایجاد شود.

این مقام مسؤول افزود: سازمان تأمین اجتماعی هزینه تکمیل درمان آتش‌نشانان را متقبل و مستمری شهدا بدون تشریفات اداری برقرار می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: به دارندگان کارگاه‌های تولیدی در پلاسکو با هماهنگی استانداری وام ۱۰۰ میلیونی با بهره ۴ درصد داده می‌شود.

وی ادامه داد: اقدام دیگر این است که با توجه به این‌که به ایام شب عید نزدیک می‌شویم وجوهی را در اختیار بانک رفاه قراردادیم تا وام‌های ارزان‌قیمت به افرادی که کارگران بیکار شده پلاسکو را به‌کارگیری کنند، ارایه شود.

ربیعی گفت: با استاندار تهران صحبت کردیم که بتوانیم محلی را در تهران آماده کنیم و این محل، مرکز تولید موقت شود ضمن این‌که با صندوق کارآفرینی امید صحبت کردیم که بتوانیم وام‌های ارزان‌قیمت به مجموعه‌های تولیدی پلاسکو ارایه دهیم و مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان وام با بهره ۴ درصد برای کارگاه‌های تولیدی داشته باشیم.

او اظهار کرد: ما اسامی همه کسانی که در لیست تأمین اجتماعی هستند را انتقال داده‌ایم که بتوانیم به سرعت بیمه بیکاری آن‌ها را برقرار کنیم.

وی تصریح کرد: مستمری آتش‌نشانان شهید از امروز بدون تشریفات اداری برقرار می‌شود و برای این امر مأموران ما به منزل آنان مراجعه می‌کنند.

ربیعی ادامه داد: سعی می‌کنیم افراد بیکار شده را سریع‌تر سامان دهیم از سوی دیگر وزیر کشور امروز با هیأت امنای ساختمان پلاسکو جلسه‌ دارد تا با همفکری آن‌ها امور سریع‌تر پیش برود و سامان یابد.

۱۰۰ میلیارد تومان کالای از بین رفته تأثیری در بازار شب عید ندارد

رییس مرکز پژوهش‌ اتحادیه صنف پوشاک نیز با بیان این‌که حجم کالای از بین رفته در ساختمان پلاسکو قابل مقایسه با حجم کالای موجود در کشور نیست، گفت: از بین رفتن ۱۰۰ میلیارد تومان پوشاک تأثیری در بازار شب عید ندارد.

محمد‌جواد صدق‌آمیز در گفت‌وگو با فارس در رابطه با تأثیر حادثه ساختمان پلاسکو در وضعیت بازار پوشاک کشور، گفت: پلاسکو محل تولید پوشاک نیست، بلکه محل پخش پوشاک و اتفاقاً حلقه بسیار مهمی در زمینه پخش پوشاک محسوب می‌شود.

رییس مرکز پژوهش‌های اتحادیه صنف پوشاک با بیان این‌که پلاسکو حلقه اتصال تولید‌کنندگان و فروشندگان بود، افزود: این ساختمان تجاری یکی از حلقه‌های بسیار مهم و جدی‌‌ترین مرکز پخش پوشاک در ایران بود که مراکز پخش پوشاک در ایران را به خرده فروشان متصل می‌کرد.

وی با تأکید بر این‌که کالا و جنس زیادی بر اثر این حادثه نابود شد، بیان داشت: از آنجایی که این ساختمان محل پخش پوشاک بوده است، در تلاش هستیم تا ارتباط کسبه را با خرده‌فروشان برقرار کنیم.

رییس مرکز پژوهش‌های اتحادیه صنف پوشاک بیان داشت: جایگزینی سریع واحدهای صنفی به مکان دیگری در راستای از سرگیری ارتباطات تجاری سریع و دوباره از اهداف اصلی ما در موقعیت کنونی است.

وی با بیان این‌که تاکنون ۵ مکان برای جایگزینی در نظر گرفته شده است، گفت: این مکان‌ها در حال بررسی است اما برای این‌که در قیمت این مکان‌ها تغییری ایجاد نشود، فعلاً نام این مکان‌ها اعلام نمی‌شود.

صدق‌آمیز تصریح کرد: حجم تولید پوشاک در پلاسکو با حجم تولید در کشور اصلاً قابل مقایسه نیست و تولید در این ساختمان سهم بسیار ناچیزی را در کل کشور داشت.

رییس مرکز پژوهش‌های اتحادیه صنف پوشاک گفت: این مکان حلقه اتصال پخش پوشاک ایرانی با خرده‌فروشان پوشاک ایرانی بود و تمام تدابیری که اندیشیده می‌شود، در راستای به حداقل رساندن آسیب و خسارت به فروش پوشاک و بدنه تولید‌کنندگان پوشاک ایرانی است.

صدق‌آمیز تصریح کرد: این اتفاق منجر به بی‌نظمی و گران‌فروشی در بازار پوشاک نخواهد شد، چرا که حجم کالای از بین رفته در پلاسکو در مقایسه با حجم کالای موجود در کشور بسیار ناچیز است.

وی افزود: با توجه به رکود حاکم و انباشت کالا در بازار پوشاک، دغدغه‌ای برای افزایش قیمت در بخش پوشاک نداریم.

رییس مرکز پژوهش‌های اتحادیه صنف پوشاک در رابطه به خسارت مالی وارده، گفت: برآورد ما از اجناس موجود در این ساختمان بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان است، ضمن این‌که خسارت به بخش‌های دیگر هم وارد می‌شود.

صدق‌آمیز با بیان این‌که بخش دیگر از خسارت مربوط به اوراق بهادار و وجوه نقد است، گفت: اما مهم‌ترین بخش خسارت مربوط به سرقفلی است که بیش از هزار میلیارد تومان است.

وی همچنین درمورد تعداد کارگران شاغل در این ساختمان گفت: ۵۷۰ واحد صنفی پخش، عرضه و تولید در این ساختمان فعال بودند که پیش‌بینی می‌شود حداقل بیش از دو هزار کارگر و بیش از ۵۷۰ کارفرما در این ساختمان فعالیت می‌کردند.

رییس مرکز پژوهش‌های اتحادیه صنف پوشاک بیان داشت: این ساختمان در توزیع پوشاک دامنه‌ ارتباطات بسیار گسترده‌ای را با اقصی نقاط کشور داشت، اما با توجه به بازار ۵ هزار میلیارد تومانی شب عید، ۱۰۰ میلیارد تومان پوشاک از این رفته در این ساختمان عدد قابل توجهی نیست.

وی گفت: سهم این ساختمان از بازار پوشاک کشور تنها دو درصد بوده و از بین رفتن این دو درصد در تنظیم بازار تأثیری ندارد اما قطعاً خسارت بزرگی برای کسبه این ساختمان است.

کمبود عرضه نداریم

در همین ارتباط، یک فعال صنعت نساجی و پوشاک معتقد است که حادثه ساختمان پلاسکو، بازار پوشاک را در کوتاه مدت تحت تأثیر قرار می‌دهد اما برای بازار شب عید مشکلی از بابت افزایش قیمت و کمبود عرضه وجود نخواهد داشت.

احمد کیمیایی اسدی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اظهار تأسف نسبت به حادثه تلخ ساختمان پلاسکو، اظهار کرد: ساختمان پلاسکو یکی از ساختمان‌های مشهور در زمینه صنعت پوشاک بود که به صورت کارگاهی ادراه می‌شد. یعنی کارگاه‌هایی در آنجا بودند که کار تولید پوشاک انجام می‌دادند و صرفاً این ساختمان محلی برای توزیع پوشاک نبود.

نایب‌رییس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق بازرگانی تهران با اشاره به خسارت‌های وارد شده به صنعت پوشاک در حادثه گفت: بر اساس آنچه اعلام شده تاکنون رقمی نزدیک به ۶۰۰ میلیارد تومان پوشاکی بوده است که در این حادثه سوخته است که البته طی روزهای آینده آمار دقیق‌تری به دست خواهد آمد.

کیمیایی‌اسدی درباره تأثیر این حادثه روی بازار پوشاک عنوان کرد: مطمئناً این اتفاق در بازار پوشاک تأثیرگذار است اما در فرصتی که تا شب عید باقی است این امکان وجود دارد که کمبود به وجود آمده جبران شود تا مشکلی از بابت عرضه یا افزایش قیمت‌ها به وجود نیاید.

وی ادامه داد: به نظر نمی‌رسد ابعاد این اتفاق برای صنعت پوشاک به گونه‌ای باشد که قیمت پوشاک را تحت‌تأثیر قرار دهد البته ممکن است در کوتاه مدت کمبودی در برخی پارچه‌ها و بعضی از پوشاک به وجود بیاید ولی با توجه به فرصت باقی مانده تا شب عید و همچنین تدابیری که تولیدکنندگان و اصناف مرتبط با پوشاک می‌اندیشند امیدوار هستیم که برای بازار پوشاک مشکلی به وجود نیاید.

 

این فعال صنعت پوشاک در بخش دیگری از صحبت‌هایش تصریح کرد: مشخصاً ساختمان پلاسکو به عنوان یک برند معروف در میان ساختمان‌های بلند مرتبه در زمینه پوشاک محسوب می‌شد. مطمئناً ساختمان‌ها و یا کارگاه‌های دیگری البته نه در این ابعاد و شهرت در زمینه پوشاک وجود دارند که به لحاظ ایمنی استاندارد‌های لازم را ندارد. امیدواریم هم تولیدکنندگان وهم مسؤولان بازرسی این موضوع را جدی‌تر بگیرند تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.