تظاهرات جهانی علیه روی کار آمدن ترامپ

    همزمان با برگزاری مراسم تحلیف دونالد ترامپ به عنوان رییس‌جمهوری جدید آمریکا تظاهرات گسترده‌ای هم در ایالات متحده و هم در کشورهای اروپایی و اقیانوسیه علیه وی شکل گرفت.به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، بزرگ‌ترین تظاهرات در آمریکا به ویژه در واشنگتن دی‌سی که محل برگزاری مراسم تحلیف رییس‌جمهوری آمریکا بود، […]

    همزمان با برگزاری مراسم تحلیف دونالد ترامپ به عنوان رییس‌جمهوری جدید آمریکا تظاهرات گسترده‌ای هم در ایالات متحده و هم در کشورهای اروپایی و اقیانوسیه علیه وی شکل گرفت.به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، بزرگ‌ترین تظاهرات در آمریکا به ویژه در واشنگتن دی‌سی که محل برگزاری مراسم تحلیف رییس‌جمهوری آمریکا بود، برگزار شد.

در نیویورک بزرگ‌ترین تظاهرات ضد ترامپ با حضور شخصیت‌های فرهنگی و هنری آمریکا صورت گرفت و در واشنگتن دی‌سی نیز مردم در مقابل محل برگزاری مراسم تحلیف دست به اعتراض و راهپیمای علیه ترامپ زدند.

همچنین در مقابل برج ترامپ در نیویورک نیز تعدادی از معترضان حضور داشتند و باعث اختلال در رفت و آمد خودرو‌ها شدند، اگرچه پلیس تعدادی از آن‌ها را دستگیر کرد.

گروه‌های چپ‌گرایی شامل سوسیالیست‌های دموکرات آمریکا و زنان نیویورک در جمعه دست به راهپیمایی زدند و در سانفرانسیکو نیز هزاران تن از معترضان شعارهای ضد ترامپ سر دادند و بر لیبرالیسم تأکید کردند. گروه‌هایی نظیر «منبع عرب» و «مرکز سازماندهی» و «انجمن ترقی چینی» و همچنین «آکادمی بریج» در این راهپیمایی حضور داشتند و در نقاط دیگری از این شهر دست به راهپیمایی اعتراضی علیه ترامپ زدند.

معترضان در هر شهر مهم دیگر آمریکا نیز دست به راهپیمایی اعتراضی علیه ترامپ زدند.

۹۵ تن از معترضان ضد ترامپ در واشنگتن دستگیر شدند. درگیری زمانی رخ داد که ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن از معترضان که به سمت پلیس سنگ پرتاب می‌کردند با نیروهای ضد شورش درگیر شده و مأموران در واکنش به آن‌ها از گاز اشک‌آور استفاده کردند. در جریان این درگیری دو مأمور پلیس زخمی شدند.

معترضان که صورت‌های خود را با ماسک پوشانده بودند در روز مراسم تحلیف ترامپ فریاد می‌زدند «نخست آمریکا» و «ما در مقابل رییس‌جمهور ترامپ مقاومت می‌کنیم».

رییس پلیس واشنگتن دی‌سی نیز در توئیتر گفت: متأسفانه ما با گروه کوچکی روبه‌رو بودیم که می‌خواستند مراسم تحلیف چهل‌وپنجمین رییس‌جمهور آمریکا را دچار تنش کنند. در برخی از مناطق شهری ما شاهد خساراتی هستیم که این گروه‌ها به وجود آوردند.

گروه‌هایی که کلاه‌های سیاه به سر داشتند و بنرهایی ضد فاشیستی در دستشان بود در میان معترضان اصلی دیده شدند و معترضان و راهپیمایان «نه به دیپورت، نه به کوکلاس کلان و نه به فاشیسم در آمریکا» سر می‌دادند.

در همین حال گروه‌هایی از حامیان ترامپ نیز با انجام راهپیمایی‌های حمایتی به پشتیبانی از «قهرمان» خود پرداخته و در مقابل معترضان وی دست به راهپیمایی زدند.

در همین حال خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد هزاران تن از مردم استرالیا و نیوزلند نیز دست به راهپیمایی علیه دونالدترامپ زدند و عدم‌رضایت خود را از روی کار آمدن وی اعلام کردند. در سیدنی استرالیا که بزرگ‌ترین شهر این کشور محسوب می‌شود ۳ هزار تن شامل زنان و مردان در هایدپارک و در مقابل کنسولگری آمریکا در این شهر تجمع کرده و دست به راهپیمایی زدند.

این نخستین راهپیمایی از سوی زنان در جهان محسوب می‌شود که علیه ترامپ برگزار شد. معترضان در سیدنی شعارهایی نظیر «فمینیسم کارت برنده من است» و «همانند یک دختر به جنگیم» سر دادند. همچنین حدود دو هزار تن دیگر نیز به صورت صلح‌آمیز در ۴ شهر در نیوزلند دست به راهپیمایی زدند.

در حالی که در آمریکا معترضان ترامپ علیه وی و در روز مراسم تحلیف دست به راهپیمایی زدند، افرادی نیز در شهرهای مختلف اروپا علیه چهل‌وپنجمین رییس‌جمهوری آمریکا راهپیمایی کردند. معترضان در اروپا فریادهایی علیه وی سر دادند و حدود ۵۰۰ فعال در مقابل سفارت آمریکا در لندن تجمع کرده و پلاکاردهایی در دست داشتند که به آمریکایی‌‌ها تأکید می‌کردند «ترامپ را دور بیندازید».

یکی از حامیان حزب کارگر انگلیس پوستری را در دست داشت که بر رویش نوشته شده بود «ترامپ مایه ننگ بشریت است».

وی به خبرگزاری فرانسه گفت: ترامپ فردی مایه ننگ است و همه باید از او بترسند. او فردی است که نژادپرستی و جنسیت‌گرایی را قبول می‌کند.

در آلمان نیز ۲۰۰ تا ۳۰۰ معترض اعتراض خود را علیه ترامپ ابراز داشتند و علیه افراط‌گرایی سفیدپوستان و جنبش‌های پوپولیستی چه در اروپا و چه در آمریکا دست به راهپیمایی زدند و بنرهایی را به دست داشتند که بر رویشان نوشته شد بود «ناسیونالیسم سفید برای ۱۹۳۳» است «نه به ترامپ گرایی نه به حزب راست افراطی آلمان».

معترضان آلمانی همچنین در مقابل محل فعالیت حزب راست افراطی آلترناتیوی برای آلمان در برلین تجمع کرده و خواستار «اتحادیه اروپا» شدند.