معاون وزیر ارتباطات:مجوزهای VOD وزارتخانه‌های ارشاد و ارتباطات موازی کاری نیست

  در حالی‌که اعطای مجوزهای ارایه خدمات VOD توسط وزارت ارشاد نوعی موازی کاری با پروانه‌های FCP به حساب می‌آید اما معاون وزیر ارتباطات هرگونه موازی کاری را رد کرد و سخن از تعامل بخشی گفت. به گزارش تسنیم، مجوزهای بهره‌برداری از خدمات IPTV و VOD توسط سازمان صدا و سیما و وزارت ارشاد تقریباً […]

 

در حالیکه اعطای مجوزهای ارایه خدمات VOD توسط وزارت ارشاد نوعی موازی کاری با پروانه‌های FCP به حساب می‌آید اما معاون وزیر ارتباطات هرگونه موازی کاری را رد کرد و سخن از تعامل بخشی گفت.

به گزارش تسنیم، مجوزهای بهره‌برداری از خدمات IPTV و VOD توسط سازمان صدا و سیما و وزارت ارشاد تقریباً به شکلی همزمان ارایه شد در حالیکه از یکی دو سال پیش قرار بود وحدتی در این زمینه وجود داشته باشد اما نهایتاً شاهد اقدام مستقل هرکدام از این نهادهای متولی بخش از محتوای صوتی و تصویری در کشور بودیم.

تلویزیون تعاملی یا سامانه نمایش ویدئو برحسب تقاضا از دو بعد فنی و محتوایی قابل بررسی است زیرا بستر مخابراتی امکان پخش محتوا را در این تکنولوژی فراهم می‌آورد؛ از این حیث پای وزارتخانه‌های ارتباطات و ارشاد و سازمان صدا و سیما وسط است.

در حالیکه تکنولوژی تلویزیون تعاملی موضوع جدیدی در دنیا نیست و تقریباً به نقطه باروری دست یافته اما مسؤولان کشور ما در بخش‌های زیرساخت و محتوا نتوانستند به توافق بر سر ارایه خدماتی واحد دست یابند و نهایتاً مجوزهای VOD از IPTV جدا شد.

IPTV را صدا و سیما می‌دهد تا دارندگان آن با دسترسی به آرشیو این سازمان بتوانند خدمات تلویزیون تعاملی ارایه کنند و مسؤولیت VOD هم با وزارت ارشاد است که پروانه را به شرکت رسانه‌های تصویری و از آن طریق به ۶ متقاضی داده تا ویدئو برحسب تقاضا را با بانک فیلم و سریال ارشاد عرضه کنند.

با این حال علی اصغر عمیدیان درباره موازی کاری که وزارت ارشاد با پروانه‌های FCP (ارتباطات ثابت) که قابلیت ارایه VOD در آنجا هم دیده شده است، به تسنیم گفت: موازی‌کاری صورت نگرفته و وزارت ارشاد می‌تواند مجوزهایش در زمینه VOD را هم به موبایلی‌‌ها و هم ثابت‌‌ها ارایه کند.

معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان این‌که VOD یکی از سرویس‌های شبکه Base IP است، اذعان کرد: کسانیکه پروانه FCP دارند در بخش محتوا نیازمند اخذ مجوز از وزارت ارشاد یا صدا و سیما هستند همانطور که تمامی فعالان این حوزه در بخش زیرساخت نیازمند مجوز وزارت ارتباطات برای ارایه خدمات هستند.

وی درباره حل اختلافات پیشین این ۳ نهاد بر سر ارایه مجوزهای تلویزیون تعاملی نیز گفت: همان‌طور که گفتم در این ۳ بخش نیازمند مجوزهای محتوا و زیرساختی هستیم و اگر این مجوز‌ها اخذ نشود قطعاً کسی نمی‌تواند ارایه خدمات داشته باشد.

 

او افزود: بخش مخابراتی و زیرساخت را ما مجوز می‌دهیم اما بخش‌های محتوایی مربوط به ارشاد با خود این وزارتخانه و صداوسیما با خود آن سازمان است.