اقتصاد ایران راهی ندارد جز این‌که بخش خصوصی میدان‌دارشود

معاون اول رییس‌جمهور اقتصاد ایران راهی ندارد جز این‌که بخش خصوصی میدان‌دارشود معاون اول رییس‌جمهور، گفت: دولت با تحقق برجام تا حدود زیادی فضای کار با دنیا را ایجاد کرد پس این‌که عده‌ای تلاش می‌کنند این کار بزرگ را کوچک جلوه دهند، در واقع خودشان را کوچک می‌کنند. به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در مراسم […]

معاون اول رییس‌جمهور

اقتصاد ایران راهی ندارد جز این‌که بخش خصوصی میدان‌دارشود

معاون اول رییس‌جمهور، گفت: دولت با تحقق برجام تا حدود زیادی فضای کار با دنیا را ایجاد کرد پس این‌که عده‌ای تلاش می‌کنند این کار بزرگ را کوچک جلوه دهند، در واقع خودشان را کوچک می‌کنند.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در مراسم نشان امین‌الضرب که به مناسبت ۱۳۳ سالگی اتاق تهران صبح دیروز در تالار وحدت برگزار شد، با بیان این‌که اتاق بازرگانی به عنوان مهم‌ترین و قدیمی‌‌ترین نهاد مدنی ایران در بخش خصوصی و تبدیل شدن به پارلمان بخش خصوصی نقشی کم‌نظیر داشته است، اظهارکرد: برای دولت‌‌ها جای افتخار دارد که مجموعه‌ای بدون مزد و منت، برنامه و سیاست‌هایش را نقد کند و به دولت مشورت دهد.

وی با بیان این‌که دولت تدبیر و امید افتخار دارد که از ابتدا از نظرات و مشورت نخبگان، دانشگاهیان و فعالان بخش خصوصی و اتاق بازرگانی در تصمیم‌گیری‌های خود بهره گرفته است، تصریح‌کرد: وقتی کسی سربلندی ایران را بخواهد و در این راستا کار کند، باید او را دوست بداریم و به حضورش افتخار کنیم.

جهانگیری با بیان این‌که اقتصاد ایران راهی ندارد جز این‌که بخش خصوصی میدان دار اصلی اقتصاد باشد، افزود: اگر زمینه خوب را برای بخش خصوصی فراهم کنیم، قادر خواهد بود که کارهای بزرگی را به انجام برساند.

وی با بیان این‌که سرآغاز کار دولت روشن بود که راه انداختن چرخ متوقف شده اقتصاد راه پر زحمتی دارد تصریح کرد: مهم‌ترین کار دولت این بود که محیطی مناسب برای فعالیت اقتصادی ایجاد کند.

جهانگیری با اشاره به این‌که دولت در کنار وظایفی که می‌تواند به بخش خصوصی واگذار کند مکلف به وظایف قطعی است که قادر به واگذاری آنها به بخش خصوصی نیست، اظهارکرد: به‌طور مثال دولت باید تعامل با دنیا برقرار کند و هیچ بخش خصوصی نمی‌تواند مدعی شود که مسؤول سیاست خارجی کشور است. دولت در این راستا به فضل الهی با تحقق برجام تا حدود زیادی فضای کار با دنیا را ایجاد کرد. پس این‌که عده‌ای تلاش می‌کنند این کار بزرگ را کوچک جلوه دهند، در واقع خودشان را کوچک می‌کنند.

وی با بیان این‌که از دیگر وظایف قطعی دولت ایجاد فضای آرام و با ثبات داخلی است، توضیح داد: بخش خصوصی در تلاطم و درگیری داخلی نگران می‌شود. پس وظیفه دولت ایجاد انسجام و وحدت در کشور است و می‌توان گفت دولت در این مسیر فضای پیش رونده ایجاد کرده است و در حال حاضر فضای اقتصادی کشور کند کننده کار نیست.

وی با بیان این‌که منتقدان باید بدانند که در مورد دولت چه اموری را باید و چه اموری را نباید نقد کنند، گفت: این‌که رسانه‌ها و صدا و سیما برای نقد دولت فرصت ایجاد می‌کنند، کار خوبی است و گاهی صدا و سیما هزینه‌های زیادی برای این امر اختصاص می‌دهد. اما این‌که جلسه بگذارند و در مورد درست و غلط بودن آمارهای منتشر شده از سوی مراکز آماری و با بررسی‌های علم ریاضی و آمار بحث و گفت‌وگو کنند نشان می‌دهد که این کاره نیستند. چرا که شاخص‌‌ها و آمار‌ها قابل نقد نیستند، بلکه آنچه می‌توان مورد نقد قرار دارد سیاست‌ها و برنامه‌های دولت است.

معاون اول رییس‌جمهور با بیان این‌که معتقدم در دولت سیاست‌های خوبی تدوین شده و عملکرد‌ها نیز خوب بوده است، خاطرنشان‌کرد: علی‌رغم پیش‌بینی‌ها مبنی بر افزایش تورم شاهدیم که تا پایان دی‌ماه تورم سال ۶٫۹ می‌باشد و همچنین رشد ۶ ماهه مثبت بوده است، حتی رشد بدون نفت در ۶ ماهه اول سال به ۴٫۳ درصد رسیده است.

جهانگیری همچنین به رشد ۶ ماهه صنعت، کشاورزی، خدمات و صادرات در کشور اشاره کرد و افزود: در مورد موضوع تغییرات نرخ ارز نیز تلاش‌های بسیاری انجام دادیم که وارد تصمیم‌های غیراصولی که با سیاست‌های اصلی‌مان در تضاد باشد، نشویم.

وی با اشاره به این‌که اقتصاد کشور بعد از تحریم از نظام بانکی به سیستم صرافی‌ها منحرف شده است، تصریح‌کرد: باید اقتصاد کشور را به سیستم بانکی برگردانیم، چرا که ریسک‌های صرافی‌ها نباید برای تولیدکنندگان و کارآفرینان باشد.

جهانگیری همچنین با بیان این‌که تا پایان اسفند ماه صرافی‌ها ساماندهی خواهند شد، گفت: برخی افراد به صرافی‌ها مراجعه کرده و مبالغ بسیار بالایی ارز خریداری می‌کنند، که معلوم نیست با این همه اسکناس ارز چه کاری قرار است انجام دهند و حتی مشخص نیست که ریال آن را از کجا آورده‌اند و باید این موضوع به‌طوری دقیق ساماندهی شود.

جهانگیری همچنین در مورد فاینانس و استفاده از منابع خارجی توضیح داد تاکنون موفق نشده‌ایم از منابع خارجی استفاده مطلوب کنیم. البته علت این موضوع سخت‌گیری‌های ماست تا طرف‌های مقابل روز به روز قرارداد‌ها را اصلاح کنند و در این زمینه صحبت‌های آخر میان نظام بانکی ما و بانک‌های خارجی در حال انجام است. چون ما معتقدیم باید دقت لازم را به خرج دهیم و تصمیمی بگیریم که برای آینده کشور مطمئن باشد، حتی اگر چند ماهی کار عقب بیفتد.

 

جهانگیری در پایان با بیان این‌که اقتصاد کشور با سیاست‌های صحیح می‌تواند در مسیر رشد و توسعه قرار گیرد، اظهارکرد: باید نسبت به آینده کشور امیدوار بود و نباید اجازه بدهیم جوانان ناامید شوند.