پیشنهاد رییس انجمن واردکنندگان سم و کود ایران : سالیانه ۲۰ درصد تأمین کود کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شود رییس انجمن واردکنندگان سم و کود ایران پیشنهاد داد، دولت اجازه بدهد برای تأمین انواع کودهای کیفی مورد نیاز کشور سالیانه ۲۰ درصد تأمین کود را بخش خصوصی انجام دهد. به گزارش ایرنا، سیدمهدی حسینی […]
پیشنهاد رییس انجمن واردکنندگان سم و کود ایران :
سالیانه ۲۰ درصد تأمین کود کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شود
رییس انجمن واردکنندگان سم و کود ایران پیشنهاد داد، دولت اجازه بدهد برای تأمین انواع کودهای کیفی مورد نیاز کشور سالیانه ۲۰ درصد تأمین کود را بخش خصوصی انجام دهد.
به گزارش ایرنا، سیدمهدی حسینی یزدی درباره واردات سم به کشور افزود: اکنون ۷۰ درصد کود مورد نیاز کشور از شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تأمین میشود که بخشی از آن تولید داخلی و بخشی وارداتی است.
به گفته وی؛ در حال حاضر نیاز مصرفی سالیانه کشور به سم بین ۲۴ تا ۲۷ هزار تن است که ۷۵ درصد از تولیدات داخل و ۲۵ درصد از محل واردات تأمین میشود. بخشی از سم وارداتی را در شرایطی که بیش از نیاز داخلی باشد، میتوانیم صادر کنیم.
حسینییزدی حضور شرکتهای دولتی در مناقصهها و تأمین کود و سم از تولیدات داخلی و واردات را خلاف اصل ۴۴ دانست و گفت: براساس اصل ۴۴ قانون اساسی باید تأمین کود و سم کشور به بخش خصوصی واگذار شود و ما آمادگی کامل را برای ورود به این بخش داریم. به دولت پیشنهاد دادیم وارد مناقصهها نشود، همانگونه که تأمین سم مورد نیاز کشور در سال ۱۳۸۳ به صورت پلکانی به بخش خصوصی واگذار شد و اکنون سموم توسط بخش خصوصی تأمین میشود.
رییس انجمن واردکنندگان سم و کود ایران با بیان این که در دنیا حداقل عوارض به تولید و واردات سم و کود تعلق دارد، گفت: اکنون شرکتهای خصوصی سموم کم خطر را با ارز آزاد و ۱۶ درصد گرانتر از ارز مبادلهای تأمین و وارد میکنند، در حالی که بخش خصوصی در صورت حمایت دولت میتواند با قیمت مناسب وارد کند در صورتی که عوارض و تعرفهها کم شود.
به گفته حسینییزدی، سال گذشته بین ۴ تا ۲۰ درصد تعرفه به واردات سم اختصاص داشت و تعرفه سموم پرخطر بیش از این بود.
وی اضافهکرد: اکنون تولیدکنندگان برای هر لیتر مواد تکنیکال ۶ درصد و برای واردکردن سموم آماده مصرف ۴ درصد عوارض میپردازند که از دلیل پرداخت این میزان عوارض آگاهی نداریم.
تعرفه ثبت سموم جدید ۳۵۰ میلیون ریال است
رییس انجمن واردکنندگان سم و کود ایران درباره تعرفه ثبت سموم جدید گفت: برای ثبت سموم جدید بین ۹۰ تا ۳۵۰ میلیون ریال(۹تا ۳۵ میلیون تومان) هزینه دریافت میکنند، در حالی که در کشورهای دیگر تعرفه ثبت سموم بین ۵ تا ۷ درصد است.
حسینییزدی با بیان این که تولید مواد خوراکی در کشور به دلیل اخذ عوارض بین ۲۰ تا ۲۵ درصد بالاتر از تولید مواد خوراکی در دنیا است، افزود: تنها بخشی از نهادهها همچون سم، کود و بذر از پرداخت ارزش افزوده معاف است اما برای ابزارآلات بخش کشاورزی ۹ درصد ارزش افزوده اخذ میشود.
سموم تکنیکال از چین و هند وارد میشود
حسینییزدی درباره تأثیر پسابرجام در واردات سم و کود کیفی گفت: ما در مراحل ابتدایی تأمین ارز قرار داریم و باید تلاش کنیم تا این مشکل واردات مواد تکنیکال و سموم آماده مصرف با ارز آزاد حل شود.
وی با بیان اینکه بخش عمده کودهای وارداتی از اروپا تأمین میشود و کیفی است، اظهارداشت: اکنون ۲۵ درصد سموم تکنیکال ما از چین و هند وارد میشود، اما تأمین ۱۰ درصد سموم آماده مصرف از اروپا صورت میگیرد.
چهارمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران
رییس انجمن واردکنندگان سم و کود ایرانی اظهارداشت: چهارمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران از پنجم تا هشتم بهمنماه جاری با حضور انجمن واردکنندگان سم و کود، انجمن تولیدکنندگان سم و انجمن بذر اصلاح شده ایران در بوستان گفتوگو برگزار میشود.
به گفته حسینییزدی، در برپایی این نمایشگاه تخصصی وزارت جهاد کشاورزی، اتاق بازرگانی تهران، مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی، سازمان حفظ نباتات و انجمن صنایع تولیدکنندگان و بذر سم و کود همکاری دارند.
وی افزود: برگزاری این نمایشگاه در سالهای اخیر به منظور نشان دادن ظرفیتها و توانمندیهای بخش خصوصی به دولتمردان و مسؤولان وزارت جهادکشاورزی بوده است. بخش خصوصی در تأمین واردات و تولیدات داخلی سم تاکنون موفق بوده و از لحاظ کمی و کیفی هیچ مشکلی نداشتیم. به نظر میرسد دولت تأمین کود را نیز به بخش غیردولتی واگذار کند تا شرایط مناسبتری در این بخش مهیا شود.
وی ادامه داد: امسال در حاشیه برگزاری چهارمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران ۱۲ کلاس تخصصی برای آموزش کشاورزان، واردکنندگان، تولیدکنندگان و توزیعکنندگان برپا میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.