نارضایتی طلبکاران خصوصی برق از نرخ بالای تنزیل اوراق خزانه اسلامی

رییس هیأت مدیره سندیکای صنعت برق خبر داد نارضایتی طلبکاران خصوصی برق از نرخ بالای تنزیل  اوراق خزانه اسلامی رییس هیأت مدیره سندیکای صنعت برق ایران گفت: اعضای سندیکای صنعت برق در قبال مطالبات خود از دولت از اوراق خزانه اسلامی به دلیل نرخ تنزیل (اسکونت) بالای آن رضایت نداشتند اما از اوراق تسویه خزانه […]

رییس هیأت مدیره سندیکای صنعت برق خبر داد

نارضایتی طلبکاران خصوصی برق از نرخ بالای تنزیل  اوراق خزانه اسلامی

رییس هیأت مدیره سندیکای صنعت برق ایران گفت: اعضای سندیکای صنعت برق در قبال مطالبات خود از دولت از اوراق خزانه اسلامی به دلیل نرخ تنزیل (اسکونت) بالای آن رضایت نداشتند اما از اوراق تسویه خزانه استقبال شد.

به گزارش ایرنا «علیرضا کلاهی» درباره اوراق داده شده دولت به صنعت برق در قبال مطالبات آن‌ها بیان داشت: اوراق تسویه تاکنون بیش‌تر به شرکت‌های دولتی و خصولتی داده می‌شد و به‌تازگی به طلبکاران بخش خصوصی پیشنهاد شده است.

این مسؤول یکی از راهکارهای تأمین مالی دولت در شریط کنونی را انتشار اوراق قرضه بین‌المللی برشمرد.

کلاهی از قراردادهای فاینانس خارجی انتقاد کرد و گفت: وقتی از خارجی‌ها فاینانس دریافت می‌کنیم، باید در چارچوب و مطابق شرایط آن‌ها عمل کنیم؛ این در حالی است که ایران در صنعت برق از توانمندی بومی قابل توجهی برخوردار است.

رییس سندیکای صنعت برق ایران اضافه‌کرد: در چنین شرایطی بهتر است با انتشار اوراق قرضه بین‌المللی، منابع مالی حاصل از آن را مطابق میل خود خرج کنیم.

فاینانس به تأمین منابع مالی موردنیاز برای اجرا و خرید تجهیزات طرح‌های تولیدی (سرمایه‌ای) و همچنین خدمات فنی و مهندسی طرح‌ها با استفاده از تسهیلات اعتباری خارجی میان‌مدت و قراردادهای مالی امضا شده با اعتباردهندگان خارجی اطلاق می‌شود.

چندی پیش علیرضا دائمی، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو اعلام کرد، ۸۰ هزار میلیارد ریال از مجموع ۲۵۰ هزار میلیارد ریال بدهی اعلامی وزارت نیرو در آغاز سال به پیمانکاران، تولیدکنندگان برق، تولیدکنندگان تجهیزات و بانک‌ها کاهش یافت.

بدهی‌ها در صنعت برق به ۳ دسته کلی تقسیم می‌شود که نخستین آن، بدهی‌های بانکی ناشی از ساخت نیروگاه‌های برق در گذشته است.

این دسته از بدهی‌ها از طریق اوراق مشارکت و دریافت وام ایجاد شده است که بخش قابل توجهی از این نیروگاه‌ها در گذشته به صورت رد دیون واگذار شد، در حالی که بدهی‌ها باقی مانده است.

در مورد بدهی به تولیدکنندگان خصوصی برق، مبالغی با عنوان اسناد خزانه اصلاحی از سوی دولت اعلام و مقرر شده است این مبالغ بین پیمانکاران و تولیدکنندگان برق توزیع شود.

 

دسته سوم بدهی‌های صنعت برق، مربوط به پیمانکارانی است که به ساخت خطوط و ایستگاه‌های برق اشتغال دارند.